Ali nameravate objaviti članek v založbi Cell Press?

To je odličen trenutek za vse, ki se ukvarjajo z znanostjo. Po dolgih letih trdega dela je vedno dobrodošlo objaviti svoje rezultate v prestižni znanstveni reviji.

V tem trenutku ste verjetno opazili, da morate ustvariti grafični izvleček za program Cell Press, kajne? Včasih to za znanstvenike ni lahka naloga. Nismo navajeni razmišljati o oblikovanju, kompoziciji in razporeditvi slik.

Da bi vam pri tem pomagali, smo za vas pripravili to navodilo, v katerem smo združili informacije iz smernic za tiskanje v celicah in nasvete za oblikovanje iz Upoštevajte graf.

Zakaj sploh potrebujem grafični izvleček?

Cell Press opredeljuje grafično abstrakcijo kot "slika na enem panoju, ki je zasnovana tako, da bralci takoj razumejo sporočilo članka." Njen namen je spodbujati brskanje, pospeševati interdisciplinarno znanstveno delo. Poleg tega bralcem pomaga, da hitro ugotovijo, kateri članki so ki so najpomembnejši za njihove raziskovalne interese.

Grafični izvleček je vizualni prikaz glavne točke vašega dela. Bralcu omogoča, da na prvi pogled vidi povzetek vašega dela in se nato odloči, ali ga bo prebral - ali ne.. V svetu, v katerem nihče nima časa za zapravljanje in v katerem je na voljo polmesec informacij, morate biti prepričljivi in privlačni, da dosežete svoje občinstvo.

Oglejte si ta primer grafični povzetek, ki ga je uporabnik programa mind the graph ustvaril v članku o Alzheimerjevi bolezni:

Lepo in poučno, kajne? Če si želite ogledati več slik uporabnikov, ustvarjenih s platformo Mind the Graph, si oglejte članke na našem blogu Mind the Graph Experience Blog.

V člankih na blogu Mind the Graph Experience Blog so zbrane številne slike iz objavljenih člankov s kratko razlago glavne ideje slike.

Kliknite tukaj in začnite uporabljati Mind the Graph, grafični program za izdelavo povzetkov

Smernice za grafične povzetke v tisku Cell Press 

Prvi korak | Osnovne smernice

 • Vaša slika mora biti velika 1200 kvadratnih pik pri ločljivosti 300 dpi v formatu pdf, jpeg ali tiff.
 • Vizualna identiteta: Priporočajo uporabo barv, ki so skladne z barvami, uporabljenimi na spletni strani Cell Press, in jih dopolnjujejo. Močno nasičene, primarne barve so lahko moteče.
 • Pisava: Uporabite Arial, 12-16 točk. Grafični izvleček je vizualna stvaritev, zato NE uporabljajte preveč besedila, ampak le tisto, kar je potrebno. Uporabite malo besed in priporočeno velikost, ker manjše pisave ne bodo upravičeni do spletne prijave.
 • Grafični izvleček se mora razlikovati od drugih diagramov v vašem delu.

Na spletni strani Upoštevajte graf lahko nastavite platno 1200×1200 in ga prenesete z ločljivostjo 300 dpi v formatu pdf. Tako boste lahko ustvarili celotno grafično abstrakcijo z uporabo grafa v mislih. To je dobra zamisel, da prihranite čas in ustvarite zelo profesionalen grafični izvleček za svojo publikacijo.

predogled_162368 (1)

Drugi korak | Vsebina 

Osredotočite se na nove ugotovitve - najpomembnejše informacije v članku.

Informacije razvrstite po pomembnosti in ne pozabite, da je grafični izvleček namenjen temu, da bralci takoj razumejo sporočilo članka.

Obvestiti morate osnovno in bralca pritegniti za več informacij.

 • Ne vključujte podatkovnih elementov katere koli vrste, vsa vsebina mora biti v grafični obliki.
 • Poudarite nove ugotovitve iz tega članka in se izognite podrobnostim iz prejšnje literature.
 • Izogibajte se vključevanju elementov, ki so bolj špekulativne narave (razen če je špekulativna narava vidna vizualno).

Več o tem si lahko preberete tukaj.

predogled_174520

 

Tretji korak | Ureditev 

Ilustracije, fotografije, barve in drugi vizualni elementi so zavezniki za izboljšanje grafičnega abstrakta tako z estetskega vidika kot z usmerjanje bralčeve pozornosti na osrednje točke zanimanja. Grafični izvleček pripoveduje zgodbo. Pretok lahko ustvarite tako, da korake v procesu povežete s črto ali s puščicami, ki bralce usmerjajo k naslednjemu koraku.

 • Jasen začetek in konec, "branje" od zgoraj navzdol ali od leve proti desni
 • Zagotovite vizualno navedbo biološkega konteksta prikazanih rezultatov (subcelična lokacija, vrsta tkiva ali celice, vrsta,
  itd.)
 • Poudarite en postopek ali pojasnite eno točko.
 • Brez motečih in nepreglednih elementov
slika (1)

Vse ilustracije iz Mind the Graph imajo oblikovni vzorec, tako da jih lahko mešate in ustvarite harmonično celoto. Preizkusite različne barve, pisave in spreminjajte velikost elementov, da si ogledate možne ureditve. Za dopolnitev grafične abstrakcije lahko naložite tudi fotografijo ali sliko grafikona.

Kliknite tukaj in začnite uporabljati Mind the Graph, grafični program za izdelavo povzetkov

Želite prihraniti čas? Začnite s predlogami

Grafične abstraktne predloge boste našli v razdelku Umni graf. Tako vam ni treba začeti s praznega platna. Izberite tisto, ki vam je bila najbolj všeč, in vstavite svojo vsebino. Uredite lahko tudi velikost strani, da se prilega smernicam za grafično abstraktno tiskanje celic, spremenite ilustracije in jih prilagodite po svojih željah.

Brezplačni uporabniki lahko vizualizirajo predloge, ne morejo pa jih urejati. Če ste brezplačni uporabnik, lahko predlogo uporabite kot navdih za svoje ustvarjanje ali nadgradite svoj načrt, da boste imeli dostop do vseh funkcij Mind the Graph.

znanstvene ilustracije z grafom
logotip-odjava

Naročite se na naše novice

Ekskluzivna visokokakovostna vsebina o učinkovitih vizualnih
komuniciranje v znanosti.

- Ekskluzivni vodnik
- Nasveti za oblikovanje
- Znanstvene novice in trendi
- Učni listi in predloge