Предстои ви да публикувате статия в Cell Press?

Това е чудесен момент за всеки, който се занимава с научна дейност. След години упорита работа винаги е удовлетворяващо да публикуваш резултатите си в престижно научно списание.

В този момент вероятно сте забелязали, че трябва да създадете графично резюме за Cell Press, нали? Понякога това не е лесна задача за учените. Ние не сме свикнали да мислим за дизайн, композиция и подредба на изображенията.

За да ви помогнем, създадохме това ръководство, съчетаващо информация от Насоките за клетъчна преса и съвети за дизайн от Обърнете внимание на графиката.

Защо изобщо се нуждая от графичен абстракт?

Cell Press дефинира графичната абстракция като "изображение в един панел, което има за цел да даде на читателите непосредствена представа за посланието на статията." Нейното предназначение е да насърчи разглеждането, да популяризира интердисциплинарната наука. Освен това тя помага на читателите бързо да определят кои документи са които са най-подходящи за техните изследователски интереси.

Графичният реферат представлява визуално представяне на основната идея на вашата работа. Той позволява на читателя да види от пръв поглед обобщение на вашата работа и след това да реши да я прочете - или не.. В свят, в който никой няма време за губене, а освен това има и океан от информация, трябва да бъдете настойчиви и привлекателни, за да достигнете до аудиторията си.

Вижте този пример за графично резюме, създадено от потребител на mind the graph в статия за болестта на Алцхаймер:

Красиво и информативно, нали? За да видите повече фигури на потребители, създадени с помощта на платформата на Mind the Graph, разгледайте статиите в блога ни Mind the Graph Experience Blog.

В статиите в блога Mind the Graph Experience Blog събираме много фигури от публикувани статии с кратко обяснение на основната идея на фигурата.

Кликнете тук, за да започнете да използвате Mind the Graph, графичния инструмент за създаване на резюмета

Насоки за графични резюмета на Cell Press 

Първа стъпка | Основни насоки

 • Изображението ви трябва да е с размер 1200 квадратни пиксела при 300 dpi във формат pdf, jpeg или tiff.
 • Визуална идентичност: Те препоръчват използването на цветове, които са в съответствие и допълват цветовете, използвани на уебсайта на Cell Press. Силно наситените, основни цветове могат да отвличат вниманието.
 • Шрифт: Използвайте шрифт Arial, 12-16 пункта. Графичното резюме е визуално творение, така че НЕ използвайте твърде много текст, а само необходимото. Използвайте малко думи и препоръчителния размер, защото по-малки шрифтове няма да бъдат допустими онлайн.
 • Графичното резюме трябва да се различава от останалите диаграми в работата ви.

На Обърнете внимание на графиката можете да настроите платното на 1200×1200 и да го изтеглите с 300dpi в pdf формат. Така можете да създадете цялата графична абстракция, като използвате графиката на ума. Това е добра идея, за да спестите време и да създадете много професионален графичен реферат за вашата публикация.

Преглед_162368 (1)

Втора стъпка | Съдържание 

Съсредоточете се върху новите открития - най-важната информация във вашия документ.

Подредете информацията по важност и имайте предвид, че графичното резюме има за цел да даде на читателите непосредствена представа за посланието на статията.

Трябва да информирате основните и да привлечете читателя за повече информация.

 • Не включвайте елементи с данни от какъвто и да е тип, цялото съдържание трябва да бъде в графична форма.
 • Наблегнете на новите открития от настоящата статия и избягвайте подробности от предишна литература.
 • Да се избягва включването на характеристики, които са по-спекулативни (освен ако спекулативният характер не може да бъде очевиден визуално).

Можете да прочетете повече за това тук.

Преглед_174520

 

Трета стъпка | Подреждане 

Илюстрациите, снимките, цветовете и другите визуални елементи са съюзник за подобряване на графичното резюме както от естетическа гледна точка, така и чрез насочване на вниманието на читателя към централни точки на интерес. Графичното резюме разказва история. Можете да създадете поток, като свържете стъпките в процеса с линия или като използвате стрелки, за да насочите читателите към следващата стъпка.

 • Имате ясно изразено начало и край, като четете отгоре надолу или отляво надясно.
 • Осигурете визуална индикация за биологичния контекст на изобразените резултати (субклетъчно местоположение, тип тъкан или клетка, вид,
  и т.н.)
 • Подчертайте един процес или изяснете един въпрос
 • Да няма разсейващи и претрупващи елементи
изображение (1)

Всички илюстрации от Mind the Graph има модел за проектиране, така че да можете да ги смесвате и да създавате хармонично творение. Опитайте различни цветове, шрифтове и променяйте размера на елементите, за да видите възможните подредби. Можете също така да качите фотография или изображение на диаграма, за да завършите графичната си абстракция.

Кликнете тук, за да започнете да използвате Mind the Graph, графичния инструмент за създаване на резюмета

Искате ли да спестите време? Започнете от шаблони

Ще откриете графични шаблони за абстракции в раздела "Графика". По този начин не е необходимо да започвате от празно платно. Изберете този, който ви е харесал най-много, и есите, за да вмъкнете съдържанието си. Можете също така да редактирате размера на страницата, за да се вмести в насоките за графично абстрактно натискане на клетки, да промените илюстрациите и да ги персонализирате по желания от вас начин.

Безплатните потребители могат да визуализират шаблоните, но не и да ги редактират. Ако сте безплатен потребител, можете да използвате шаблона като вдъхновение за вашето творение или надстройте плана си, за да имате достъп до всички функции на Mind the Graph.

научните илюстрации на графиката
абонамент за лого

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ексклузивно висококачествено съдържание за ефективни визуални
комуникация в областта на науката.

- Ексклузивно ръководство
- Съвети за дизайн
- Научни новини и тенденции
- Уроци и шаблони