Er du i ferd med å publisere en artikkel på Cell Press?

Dette er et stort øyeblikk for alle som har en vitenskapelig karriere. Etter mange års hardt arbeid er det alltid givende å publisere resultatene sine i et prestisjetungt vitenskapelig tidsskrift.

Nå har du sikkert lagt merke til at du må lage et grafisk sammendrag for Cell Press, ikke sant? Noen ganger er ikke dette en enkel oppgave for forskere. Vi er ikke vant til å tenke på design, bildekomposisjon og utforming.

For å hjelpe deg med dette har vi laget denne veiledningen for deg, som kombinerer informasjon fra Cell Press Guidelines og designtips fra Ta hensyn til grafen.

Hvorfor trenger jeg i det hele tatt et grafisk sammendrag?

Cell Press definerer et grafisk abstrakt som en "et enkeltstående bilde som er designet for å gi leserne en umiddelbar forståelse av avisens budskap." Hensikten er å oppmuntre til lesing og fremme tverrfaglig forskning. Videre hjelper den leserne til raskt å identifisere hvilke artikler som er mest relevante for deres forskningsinteresser.

A graphical abstract is a visual representation of the main point of your work. It allows the reader to see at a first glance a summarization of your paper and then decide to read it – or not. I en verden der ingen har tid til overs og et hav av informasjon er tilgjengelig, må du være selvsikker og attraktiv for å nå frem til målgruppen din.

Se på dette eksemplet på en grafisk sammendrag laget av en mind the graph-bruker i en artikkel om Alzheimers sykdom:

Beautiful and informative, right? To see more users figures created using Mind the Graph’s platform check our Mind the Graph Experience Blog articles.

I Mind the Graph Experience Blog-artiklene samler vi mange figurer fra publiserte artikler, med en kort forklaring av hovedideen bak figuren.

Klikk her for å begynne å bruke Mind the Graph, den grafiske abstraktmakeren.

Cell Press' retningslinjer for grafiske sammendrag 

Trinn 1 | Grunnleggende retningslinjer

 • Bildet må være 1200 piksler i kvadrat med 300 dpi i pdf-, jpeg- eller tiff-format.
 • Visuell identitet: De anbefaler å bruke farger som er i samsvar med og komplementære til fargene som brukes på Cell Press' nettsted. Sterkt mettede primærfarger kan virke distraherende.
 • Skrifttype: Bruk Arial, 12-16 punkter. Det grafiske sammendraget er en visuell kreasjon, så IKKE bruk for mye tekst, bare det som er nødvendig. Bruk få ord og anbefalt størrelse fordi mindre skrifttyper vil ikke være kvalifisert på nettet.
 • Det grafiske sammendraget må være forskjellig fra de andre diagrammene i oppgaven.

Ta hensyn til grafen du kan stille inn lerretet 1200×1200 og laste det ned med 300 dpi i pdf-format. Dermed kan du lage hele det grafiske sammendraget ved hjelp av mind the graph. Det er en god idé for å spare tid og skape et svært profesjonelt grafisk sammendrag til publikasjonen din.

forhåndsvisning_162368 (1)

Trinn to | Innhold 

Fokuser på nye funn - den viktigste informasjonen i artikkelen.

Prioriter informasjonen, og husk at et grafisk sammendrag er utformet for å gi leserne en umiddelbar forståelse av hovedbudskapet i artikkelen.

Du må informere om det grunnleggende og tiltrekke leseren til mer informasjon.

 • Ikke inkluder dataelementer av noen type, alt innholdet skal være i grafisk form.
 • Legg vekt på de nye funnene fra den aktuelle artikkelen og unngå detaljer fra tidligere litteratur.
 • Unngå å inkludere funksjoner som er mer spekulative (med mindre den spekulative karakteren kan tydeliggjøres visuelt).

Det kan du lese mer om her.

forhåndsvisning_174520

 

Trinn tre | Tilrettelegging 

Illustrasjoner, bilder, farger og andre visuelle elementer er en alliert for å forbedre det grafiske abstraktet både estetisk og ved å rette leserens oppmerksomhet mot interessante fokuspunkter. Det grafiske sammendraget forteller en historie. Du kan skape flyt ved å forbinde trinnene i en prosess med en linje, eller ved å bruke piler for å vise leseren veien til neste trinn.

 • Ha en tydelig start og slutt, og "les" fra topp til bunn eller fra venstre til høyre.
 • Gi en visuell indikasjon på den biologiske konteksten for de avbildede resultatene (subcellulær plassering, vevs- eller celletype, art),
  etc.)
 • Fremheve én prosess eller tydeliggjøre ett poeng
 • Vær fri for distraherende og forstyrrende elementer.
bilde (1)

Alle illustrasjoner fra Mind the Graph har et designmønster, slik at du kan blande dem og få en harmonisk kreasjon. Prøv ulike farger, skrifttyper og endre størrelsen på elementene for å se mulige kombinasjoner. Du kan også laste opp et fotografi eller et bilde av et diagram for å fullføre det grafiske abstraktet.

Klikk her for å begynne å bruke Mind the Graph, den grafiske abstraktmakeren.

Vil du spare tid? Ta utgangspunkt i maler

You will find graphical abstract templates on mind the Graph. This way you don’t need to start from a blank canvas. Choose the one you liked most and esit to insert your content. You also can edit the page size to fit the cell press graphical abstract guidelines, change the illustrations and customize the way you want.

Gratisbrukere kan visualisere malene, men ikke redigere dem. Hvis du er gratisbruker, kan du bruke malen som inspirasjon til å skape noe nytt eller oppgrader abonnementet ditt for å få tilgang til alle funksjonene i Mind the Graph.

tenk på grafen vitenskapelige illustrasjoner
logo-abonnement

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Eksklusivt innhold av høy kvalitet om effektiv visuell
kommunikasjon innen vitenskap.

- Eksklusiv guide
- Tips om design
- Vitenskapelige nyheter og trender
- Veiledninger og maler