Πρόκειται να δημοσιεύσετε μια εργασία στο Cell Press;

Αυτή είναι μια σπουδαία στιγμή για οποιονδήποτε ασχολείται με την επιστημονική καριέρα. Μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς, είναι πάντα ικανοποιητικό να δημοσιεύεις τα αποτελέσματά σου σε ένα επιστημονικό περιοδικό υψηλού κύρους.

Αυτή τη στιγμή πιθανόν να έχετε παρατηρήσει ότι πρέπει να δημιουργήσετε μια γραφική περίληψη για το Cell Press, σωστά; Μερικές φορές αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση για τους επιστήμονες. Δεν έχουμε συνηθίσει να σκεφτόμαστε το σχεδιασμό, τη σύνθεση εικόνων και τη διάταξη.

Για να σας βοηθήσουμε σε αυτό, δημιουργήσαμε αυτό το σεμινάριο για εσάς, συνδυάζοντας πληροφορίες από τις κατευθυντήριες γραμμές του Cell Press και συμβουλές σχεδιασμού από το Προσέξτε το γράφημα.

Γιατί χρειάζομαι αρχικά μια γραφική περίληψη;

Η Cell Press ορίζει τη γραφική περίληψη ως "εικόνα ενός πίνακα που έχει σχεδιαστεί για να δώσει στους αναγνώστες μια άμεση κατανόηση του μηνύματος της εφημερίδας". Σκοπός του είναι να ενθαρρύνει την περιήγηση, να προάγει τη διεπιστημονική επιστήμη. Επιπλέον, βοηθά τους αναγνώστες να εντοπίζουν γρήγορα ποιες εργασίες είναι που σχετίζονται περισσότερο με τα ερευνητικά τους ενδιαφέροντα.

Η γραφική περίληψη είναι μια οπτική αναπαράσταση του κύριου σημείου της εργασίας σας. Επιτρέπει στον αναγνώστη να δει με μια πρώτη ματιά μια περίληψη της εργασίας σας και στη συνέχεια να αποφασίσει να τη διαβάσει - ή όχι. Σε έναν κόσμο όπου κανένας δεν έχει χρόνο για χάσιμο και έναν ωκεανό πληροφοριών, πρέπει να είστε δυναμικοί και ελκυστικοί για να προσεγγίσετε το κοινό σας.

Κοιτάξτε αυτό το παράδειγμα ενός γραφική περίληψη που δημιούργησε ένας χρήστης του mind the graph σε μια εργασία για τη νόσο του Alzheimer:

Όμορφο και κατατοπιστικό, σωστά; Για να δείτε περισσότερα στοιχεία χρηστών που δημιουργήθηκαν με την πλατφόρμα του Mind the Graph δείτε τα άρθρα του Mind the Graph Experience Blog.

Στα άρθρα του Mind the Graph Experience Blog συγκεντρώνουμε πολλά σχήματα από δημοσιευμένες εργασίες, με μια σύντομη επεξήγηση σχετικά με την κύρια ιδέα του σχήματος.

Κάντε κλικ εδώ για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Mind the Graph, το Graphical Abstract Maker

Οδηγίες γραφικής περίληψης Cell Press 

Βήμα πρώτο | Βασικές κατευθυντήριες γραμμές

 • Η εικόνα σας πρέπει να είναι τετράγωνο 1200 pixels σε 300 dpi σε μορφή pdf, jpeg ή tiff.
 • Οπτική ταυτότητα: Συνιστούν τη χρήση χρωμάτων που είναι συνεπή και συμπληρωματικά με τα χρώματα που χρησιμοποιούνται στην ιστοσελίδα της Cell Press. Τα έντονα κορεσμένα, πρωτογενή χρώματα μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή.
 • Γραμματοσειρά: Arial, 12-16 σημεία. Η γραφική περίληψη είναι μια οπτική δημιουργία, γι' αυτό ΜΗΝ χρησιμοποιείτε πολύ κείμενο, μόνο το απαραίτητο. Χρησιμοποιήστε λίγες λέξεις και το συνιστώμενο μέγεθος επειδή μικρότερες γραμματοσειρές δεν θα είναι επιλέξιμοι στο διαδίκτυο.
 • Η γραφική περίληψη πρέπει να διαφέρει από τα άλλα διαγράμματα της εργασίας σας.

Στο Προσέξτε το γράφημα μπορείτε να ορίσετε τον καμβά 1200×1200 και να τον κατεβάσετε με 300dpi σε μορφή pdf. Έτσι, είστε σε θέση να δημιουργήσετε ολόκληρο το γραφικό αφηρημένο χρησιμοποιώντας το μυαλό το γράφημα. Είναι μια καλή ιδέα για να εξοικονομήσετε χρόνο και να δημιουργήσετε μια πολύ επαγγελματική γραφική περίληψη για τη δημοσίευσή σας.

preview_162368 (1)

Βήμα δεύτερο | Περιεχόμενο 

Επικεντρωθείτε στα νέα ευρήματα - τις πιο σημαντικές πληροφορίες της εργασίας σας.

Δώστε προτεραιότητα στις πληροφορίες και να έχετε κατά νου ότι μια γραφική περίληψη έχει σχεδιαστεί για να δώσει στους αναγνώστες μια άμεση κατανόηση του μηνύματος της εργασίας.

Πρέπει να ενημερώσετε το βασικό και να προσελκύσετε τον αναγνώστη για περισσότερες πληροφορίες.

 • Μην περιλαμβάνετε στοιχεία δεδομένων οποιουδήποτε τύπου, όλο το περιεχόμενο πρέπει να είναι σε γραφική μορφή.
 • Δώστε έμφαση στα νέα ευρήματα της παρούσας εργασίας και αποφύγετε λεπτομέρειες από προηγούμενη βιβλιογραφία.
 • Αποφύγετε τη συμπερίληψη χαρακτηριστικών που είναι περισσότερο κερδοσκοπικά (εκτός εάν ο κερδοσκοπικός χαρακτήρας μπορεί να γίνει εμφανής οπτικά).

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα γι' αυτό εδώ.

preview_174520

 

Βήμα τρίτο | Διευθέτηση 

Οι εικονογραφήσεις, οι φωτογραφίες, τα χρώματα και άλλα οπτικά στοιχεία αποτελούν σύμμαχο για την ενίσχυση της γραφικής περίληψης τόσο αισθητικά όσο και με κατευθύνει την προσοχή του αναγνώστη σε σημεία ενδιαφέροντος. Η γραφική περίληψη αφηγείται μια ιστορία. Μπορείτε να δημιουργήσετε ροή συνδέοντας τα βήματα μιας διαδικασίας με μια γραμμή ή χρησιμοποιώντας βέλη για να κατευθύνετε τους αναγνώστες προς το επόμενο βήμα.

 • Να έχουν σαφή αρχή και τέλος, "διαβάζοντας" από πάνω προς τα κάτω ή από αριστερά προς τα δεξιά
 • Παρέχετε οπτική ένδειξη του βιολογικού πλαισίου των απεικονιζόμενων αποτελεσμάτων (υποκυτταρική θέση, τύπος ιστού ή κυττάρου, είδος,
  κ.λπ.)
 • Επισημάνετε μια διαδικασία ή ξεκαθαρίστε ένα σημείο
 • Να μην υπάρχουν στοιχεία που αποσπούν την προσοχή και προκαλούν ακαταστασία.
εικόνα (1)

Όλες οι εικονογραφήσεις από Mind the Graph έχουν ένα πρότυπο σχεδιασμού, ώστε να μπορείτε να τα αναμειγνύετε και να έχετε μια αρμονική δημιουργία. Δοκιμάστε διαφορετικά χρώματα, γραμματοσειρές και αλλάξτε το μέγεθος των στοιχείων για να δείτε πιθανές ρυθμίσεις. Μπορείτε επίσης να ανεβάσετε φωτογραφία ή εικόνα ενός διαγράμματος για να ολοκληρώσετε τη γραφική σας αφηρημένη εικόνα.

Κάντε κλικ εδώ για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Mind the Graph, το Graphical Abstract Maker

Θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο; Ξεκινήστε από πρότυπα

Θα βρείτε γραφικά αφηρημένα πρότυπα στο mind the Graph. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε από έναν κενό καμβά. Επιλέξτε αυτό που σας άρεσε περισσότερο και esit να εισάγετε το περιεχόμενό σας. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε το μέγεθος της σελίδας ώστε να ταιριάζει στις κατευθυντήριες γραμμές γραφικής αφηρημένης εκτύπωσης κυψελών, να αλλάξετε τις απεικονίσεις και να τις προσαρμόσετε με τον τρόπο που θέλετε.

Οι δωρεάν χρήστες μπορούν να απεικονίσουν τα πρότυπα, αλλά όχι να τα επεξεργαστούν. Εάν είστε δωρεάν χρήστης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρότυπο ως έμπνευση για τη δημιουργία σας ή αναβαθμίστε το πρόγραμμά σας για να έχετε πρόσβαση σε όλα τα χαρακτηριστικά του Mind the Graph.

mind the graph επιστημονικές απεικονίσεις
logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα