Mangfoldighed forbedrer videnskaben. Forskere bør komme fra forskellige baggrunde, herunder kvinder, sorte og etniske minoriteter og LGBT+-forskere. Mangfoldigheden bidrager til videnskaben på en unik måde. Og det skal fejres. Så lad os fejre juni som LGBT pride-måned.

Desværre er det svært at finde positive historier om LGBT+-forskere, især dem, der er lesbiske, biseksuelle, transkønnede eller identificerer sig på en måde, der ikke passer præcist ind i nogen af de fire bogstaver. Men der er dog nogle eksempler. I anledning af LGBT pride-måneden har vi valgt to fantastiske forskere at fejre.

Sara Josephine Baker

Hun var læge og blev den første direktør for New Yorks Bureau of Child Hygiene og en afgørende kraft for børns og mødres sundhed i USA (1908). Baker var lesbisk, feminist og suffragette.

I modsætning til mange af sine kollegers fokus på laboratoriebaseret folkesundhed, fokuserede Baker på forebyggende sundhedsforanstaltninger og den sociale kontekst for sygdom. Hendes arbejde med fattige mødre og børn i New Yorks indvandrersamfund havde en dramatisk indvirkning på mødre- og børnedødeligheden og blev en model for byer over hele landet såvel som for United States Children's Bureau, der blev oprettet i 1912. (Læs mere)

Hendes arbejde med fattigdommens indvirkning på spædbørns trivsel gjorde det muligt for hende at sikre den laveste spædbørnsdødelighed i en amerikansk by i begyndelsen af 1900-tallet. Det var noget af en præstation på den tid.

Hun gik på pension i midten af 1930'erne. Derefter flyttede hun til New Jersey med sin livspartner, romanforfatteren Ida Wylie, og en anden kvindelig læge, Louise Pearce. De delte et hus indtil Bakers død i 1945.

29SCIB_SPAN-master1050

Ben Barres

Han var neurobiolog fra Stanford og gik desværre bort for nylig.

Som videnskabsmand hjalp han os til at forstå, at glia ikke er kedelige støtteceller, men har et kritisk symbiotisk forhold til neuroner. Han var kendt for sit store arbejde som neurobiolog, men også for de sager, han kæmpede for. Ben Barres var åbenlyst transkønnet og var den første transperson, der blev optaget i National Academies of Science. Han var en utrættelig fortaler for kvinder i den akademiske verden og for sine studerende.

"Ben var en bemærkelsesværdig person. Han vil blive husket som en strålende videnskabsmand, der ændrede vores forståelse af gliaceller. Men også som en utrættelig fortaler, der altid har fremmet lighed og mangfoldighed." sagde Marc Tessier-Lavigneph.d., præsident for Stanford University, i en pressemeddelelse.

Ben Barres skrev en kronik, der blev udgivet af Nature i 2006 med titlen Betyder køn virkelig noget? Han kritiserede flere akademikere for at antyde, at "kvinder ikke gør fremskridt inden for videnskab på grund af medfødt manglende evne". Hans artikel viser solide data og beviser til støtte for hans holdning og hans personlige erfaring.

30barres-artikelStor

Han er født i 1954 og blev transseksuel i 1997 i en alder af 43 år. Inden da, som studerende på MIT, løste han et svært matematisk problem, som havde forvirret resten af hans næsten udelukkende mandlige klasse. Derefter foreslog hans professor, at hans kæreste måtte have gjort arbejdet. Som ph.d.-studerende tabte han en konkurrence om et stipendium til en mandlig kollega. Men hans mandlige kollega havde udgivet en sjettedel af, hvad han havde udgivet. Han var en Stanford-professor, som for nylig havde skiftet køn. Og han hørte et fakultetsmedlem sige: "Ben Barres gav et fantastisk seminar i dag, men så Hans arbejde er meget bedre end hans søsters."

"Langt den største forskel, jeg har bemærket, er, at folk, der ikke ved, at jeg er transkønnet, behandler mig med meget mere respekt," skrev han i Nature. "Jeg kan endda fuldføre en hel sætning uden at blive afbrudt af en mand."

LGBT-stolthed og kamp i STEAM

STEM-fagene (videnskab, teknologi, ingeniørvidenskab og matematik) har problemer med at fastholde kvinder og racemæssige minoriteter. Og nu.., en undersøgelse giver kvantitative beviser for, at det samme problem gør sig gældende for nogle seksuelle minoriteter. Men der er et twist: Fastholdelsen er lavere for mænd, der identificerer sig som LGBQT (lesbiske, bøsser, biseksuelle og queer). Mens LGBQT-kvinder faktisk er mere tilbøjelige til at fortsætte inden for STEM end deres heteroseksuelle jævnaldrende.

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner