Diversitatea îmbunătățește știința. Oamenii de știință ar trebui să provină din medii diverse, inclusiv femei, oameni de știință de culoare și aparținând minorităților etnice și LGBT+. Diversitatea contribuie la știință într-un mod unic. Iar acest lucru trebuie să fie sărbătorit. Așadar, haideți să sărbătorim luna iunie ca fiind luna mândriei LGBT.

Din păcate, poveștile pozitive ale oamenilor de știință LGBT+, în special ale celor care sunt lesbiene, bisexuali, transsexuali sau care se identifică într-un mod care nu se încadrează în niciuna dintre cele patru litere, sunt greu de găsit. Cu toate acestea, există câteva exemple. În onoarea lunii mândriei LGBT, am ales 2 mari oameni de știință pentru a sărbători.

Sara Josephine Baker

A fost medic și a devenit primul director al Biroului de Igienă a Copiilor din New York și o forță determinantă pentru sănătatea copiilor și a mamei în Statele Unite (1908). Baker a fost lesbiană, feministă și sufragistă.

Spre deosebire de mulți dintre colegii săi, care puneau accentul pe sănătatea publică bazată pe laboratoare, Baker s-a concentrat pe măsurile preventive de sănătate și pe contextul social al bolii. Activitatea sa cu mamele și copiii săraci din comunitățile de imigranți din New York a avut un impact dramatic asupra ratelor mortalității materne și infantile și a devenit un model pentru orașele din întreaga țară, precum și pentru Biroul pentru copii al Statelor Unite, înființat în 1912. (Citește mai mult)

Munca sa privind efectele sărăciei asupra bunăstării copiilor i-a permis să asigure cea mai mică rată de mortalitate infantilă dintr-un oraș american la începutul anilor 1900. Aceasta a fost o realizare remarcabilă în acele vremuri.

S-a pensionat la mijlocul anilor 1930. După aceea, s-a mutat în New Jersey împreună cu partenera ei de viață, romanciera Ida Wylie, și cu o altă femeie medic, Louise Pearce. Au împărțit o casă până la moartea lui Baker, în 1945.

29SCIB_SPAN-master1050

Ben Barres

A fost un neurobiolog de la Stanford și, din păcate, a decedat recent.

În calitate de om de știință, ne-a ajutat să înțelegem că glia nu este o celulă de sprijin plictisitoare, ci are o relație simbiotică esențială cu neuronii. A fost cunoscut pentru munca sa excelentă ca neurobiolog, dar și pentru cauzele pentru care a luptat. Ben Barres a fost deschis și categoric transsexual și a fost prima persoană trans admisă în Academiile Naționale de Știință. A fost un apărător neobosit al femeilor din mediul academic și al studenților săi.

"Ben a fost o persoană remarcabilă. Va fi ținut minte ca un om de știință strălucit care a transformat înțelegerea noastră despre celulele gliale. Dar, de asemenea ca un avocat neobosit care a promovat echitatea și diversitatea la fiecare pas". a declarat Marc Tessier-Lavigne, PhD, președinte al Universității Stanford, într-un comunicat de presă.

Ben Barres a scris un articol de opinie, publicat de Nature în 2006, intitulat Contează cu adevărat genul? El a criticat mai mulți academicieni pentru că au sugerat că "femeile nu avansează în știință din cauza unei incapacități înnăscute". Articolul său prezintă date și dovezi solide pentru a susține poziția sa și experiența sa personală.

30barres-articol mare

Născut în 1954, a trecut la tranziție în 1997, la vârsta de 43 de ani. Înainte de aceasta, în calitate de student la MIT, a rezolvat o problemă dificilă de matematică care i-a nedumerit pe ceilalți din clasa sa, formată practic numai din bărbați. Apoi, profesorul său să sugereze că prietenul său trebuie să fi făcut treaba. În calitate de doctorand, a pierdut o competiție pentru o bursă în fața unui coleg de sex masculin. Cu toate acestea, colegul său de sex masculin a publicat o șesime din ceea ce a publicat el. Era un profesor de la Stanford care se transformase recent. Și a auzit un membru al facultății spunând: "Ben Barres a ținut un seminar grozav astăzi, dar apoi munca lui este mult mai bună decât a surorii sale."

"De departe, principala diferență pe care am observat-o este că oamenii care nu știu că sunt transsexual mă tratează cu mult mai mult respect", a scris el în Nature. "Pot chiar să termin o propoziție întreagă fără să fiu întreruptă de un bărbat."

Mândria LGBT și lupta în STEAM

Domeniul STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) are o problemă în ceea ce privește păstrarea femeilor și a minorităților rasiale. Și acum, un studiu oferă dovezi cantitative că aceeași problemă se aplică și în cazul unor minorități sexuale. Dar există o întorsătură: rata de retenție este mai mică în cazul bărbaților care se identifică ca fiind LGBQT (lesbiene, gay, bisexuali și homosexuali). În timp ce femeile LGBQT au de fapt mai multe șanse de a persista în STEM decât colegii lor heterosexuali.

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane