Rezumatele grafice sunt incredibil de populare în cercetarea științifică din zilele noastre. Cele mai bune reviste științifice le folosesc deja și altele sunt pe cale să le folosească.

Scopul nostru prin acest articol este de a vă pune în legătură cu pașii necesari pentru a crea rezumate grafice impresionante și de a vă prezenta elementele de bază ale designului grafic pentru publicațiile științifice.

Există câțiva pași cruciali pentru creați un abstract grafic. Dacă nu sunteți familiarizați cu ceea ce înțelegem prin abstract grafic, acesta este literalmente un cifră științifică care explică informațiile științifice într-o formă vizuală. Un mod modern de a o numi este "infografic".

Vedeți mai jos un exemplu abstract grafic interesant:

imagine (80)

Și există la Mind the Graph alte câteva exemple de abstracte grafice care merită cu siguranță să fie verificate.

În această postare, veți învăța concepte esențiale despre proiectarea unui rezumat grafic, veți descoperi cum să creați un rezumat și veți folosi un instrument puternic de proiectare a rezumatelor numit Mind the Graph pentru a crea rezumate grafice pentru publicațiile dumneavoastră.

Ce este un rezumat grafic?

Un rezumat grafic este o imagine pe un singur panou, concepută pentru a oferi cititorilor o înțelegere imediată a mesajului pe care îl conține lucrarea științifică.

Intenția sa este de a încuraja navigarea, de a promova cercetarea interdisciplinară și de a ajuta cititorii să identifice rapid ce lucrări sunt cele mai relevante pentru interesele lor de cercetare - în conformitate cu ghidul Cell Press.1, care se aplică și la Elsevier2 reviste și multe alte edituri.

Rezumatul grafic ideal ar trebui să se explice de la sine. Cititorul ar trebui să îl înțeleagă rapid și să poată decide dacă să vă citească sau nu lucrarea. Dacă reușiți acest lucru, rezumatul dvs. grafic este de succes și eficient..

Un lucru important de reținut este faptul că cercetarea dumneavoastră este deja destul de complexă. Așadar, rezumatul dvs. grafic nu ar trebui să fie.

Fiți concis și direct, folosiți un număr minim de cuvinte și bazați-vă pe o grafică puternică pentru rezumatul grafic.

Mind the Graph Șablon grafic abstract, faceți clic pe imagine pentru a accesa Șabloane.
Mind the Graph Șablon grafic abstract

Ce face un rezumat grafic eficient?

Un rezumat grafic este o figură care explică mesajul unei lucrări de cercetare într-un mod clar și atractiv.

În general, este publicat împreună cu alte elemente ale lucrării, cum ar fi TITLUL, LISTA AUTORILOR și REZUMATUL.

Ideea rezumatului grafic este de a comunica împreună cu celelalte elemente ale lucrării științifice.

Nu toate editurile folosesc rezumatele grafice în acest moment, dar aceasta este o inițiativă a Elsevier, probabil cea mai mare editură științifică din lume, urmată de alte edituri importante, precum Cell și Springer.

Nu există o formă "corectă" de creare a unui rezumat grafic, dar sunt în curs de publicare orientări specifice.

Vom împărtăși câteva informații dintr-un ghid publicat de Cell Press intitulat "Cell Press Graphical Abstract Guidelines".

Un rezumat grafic eficient va atrage atenția cititorului și este util pentru a ecrana foarte rapid informațiile.

Acesta nu intenționează să înlocuiască ziarul, ci mai degrabă să atragă curiozitatea către acesta. Intenția este, în principal, de a prezenta pe scurt subiectul lucrării și de a rezuma informațiile.

Ilustrația Mind the Graph: Sinteza proteinelor
Faceți clic pe imagine pentru a utiliza această ilustrație Mind the Graph: Sinteza proteinelor

Cum se face un rezumat grafic?

Deci, cum să faci un abstract? Procesul de bază al creării unui rezumat grafic este:

 1. Conceptualizați
 2. Schiță
 3. Design

Majoritatea oamenilor de știință cred că nu pot crea abstracte grafice eficiente pentru că nu pot ilustra. Nu este deloc adevărat. Ilustrații științifice sunt doar o parte a unui rezumat grafic eficient și, deși nimeni nu poate conceptualiza rezumatele grafice, puteți găsi ilustrații științifice pe Mind the Graph.

Găsiți Ilustrații științifice în galeria Mind the Graph.
Găsiți Ilustrații științifice în galeria Mind the Graph.

Să revenim la cei trei pași: (1) concept, (2) schiță și (3) proiectare și rafinare.

Primii doi pași se fac pe hârtie, iar noi trecem doar la software de design grafic pentru a treia etapă.

Conceptul grafic abstract este primul lucru.

Trebuie să decideți care este MESAJUL PRINCIPAL al rezumatului grafic și care este publicul dumneavoastră. Este ca și cum te-ai gândi ce poveste vrei să spui și cui.

Ați făcut cercetări și aveți o mulțime de rezultate de comunicat, dar nu uitați, nu complicați prea mult. Încearcă să gândești ca cititorul și rezumă-ți lucrarea la cel mai important lucru pe care l-ai descoperit.

Obiectivul dvs. cu abstractul grafic este în mod normal definit de către CONȚINUT și AUDIENȚĂ. Așa că, țineți minte acest lucru. Și păstrați-o simplă. Iată câteva sfaturi privind rezumatele grafice pentru a vă ajuta să creați cel mai bun rezumat dintotdeauna.

Concentrează-te pe unicitatea și claritatea conținutului

Rezumatul grafic pentru o lucrare trebuie:

 • Să aibă un început și un sfârșit clar, "citind" de sus în jos sau de la stânga la dreapta.
 • Furnizați o imagine indicarea contextului biologic a rezultatelor reprezentate (localizare subcelulară, tip de țesut sau de celulă, specie etc.)
 • Să fie distincte de orice figuri sau diagrame model incluse în lucrare.
 • Subliniați noile constatări din prezenta lucrare fără a include detalii în exces din literatura anterioară
 • Evitați includerea unor elemente care sunt mai mult speculative (cu excepția cazului în care natura speculativă poate fi evidențiată vizual).
 • Nu include elemente de date de orice tip; tot conținutul trebuie să fie sub formă grafică.

Păstrați-l simplu

Rezumatul grafic ar trebui, de asemenea, să fie:

 • Utilizați etichete simple
 • Folosiți textul cu moderație
 • Evidențiați un proces sau clarificați un aspect
 • Să fie lipsit de elemente care distrag atenția și care aglomerează.

Schița mai întâi

Vă încurajăm să vă schițați ideile grafice abstracte de mână, chiar înainte de a vă așeza în fața calculatorului.

Cei mai mulți dintre noi nu au abilități profesionale de proiectare și nici nu au acces la programe de proiectare profesionale. Din fericire pentru dumneavoastră, nu este nevoie. Videoclipul de mai jos prezintă un tutorial interesant despre Cum să creezi un rezumat grafic pentru Elsevier folosind platforma Mind the Graph.

Pentru schiță, selectați mai întâi doar elementele vizuale necesare (o celulă, o proteină, un compus chimic, un animal ...) și elementele textuale care le vor însoți.

Preferă întotdeauna ilustrațiile și abstract vizual pictograme la text. Acestea comunică mai direct.

Atunci când organizați elementele schiței, gândiți-vă că acestea trebuie să fie aranjate într-un anumit fel de ordine. Organizați-vă rezumatul grafic de la stânga la dreapta și/sau de sus în jos.

Un alt aspect pe care ar trebui să îl luați în considerare este să evitați să aveți prea multe elemente vizuale împrăștiate în schiță. Toate elementele ar trebui să fie cumva conectate între ele, ordonate în grupuri care au ceva în comun.

Evitați să folosiți cutii în jurul elementelor care se potrivesc, ci doar puneți-le aproape una de cealaltă. Puteți folosi casetele pentru a evidenția unele texte.

Chiar acum ar trebui să treceți la un software de proiectare grafică. Dacă nu aveți acces la Photoshop sau la Illustrator, bunul și bătrânul Powerpoint funcționează la fel de bine.

Probabil că veți folosi Google Images pentru a găsi ilustrațiile de care aveți nevoie. Dar problema aici este să găsiți ilustrații care să aibă toate același stil. Folosirea unor stiluri artistice diferite poate deveni cu ușurință ciudată.

Ghidul revistelor

Ghidul revistei vizate vă va oferi informații despre tipul și dimensiunea fontului, lățimea liniilor, culorile și dimensiunile rezumatului grafic. De asemenea, se va menționa dacă trebuie să îl furnizați în format PDF, TIFF sau PNG.

Conform ghidurilor Cell Press (împărtășite anterior), iată care sunt cerințele tehnice pentru un rezumat grafic:

 1. Dimensiune: Imaginea trimisă trebuie să fie de 1200 de pixeli pătrați la 300 dpi.
 2. Font: Arial, 12-16 puncte. Fonturile mai mici nu vor fi lizibile online.
 3. Tipuri de fișiere preferate: TIFF, PDF, JPG
 4. Conținut: rezumatul trebuie să fie format dintr-un singur panou.

O notă despre culoare: Utilizarea eficientă a culorilor poate îmbunătăți abstractul grafic atât din punct de vedere estetic, cât și prin direcționarea atenției cititorului către punctele de interes.

Autorii sunt încurajați să selecteze culori care să fie în concordanță și complementare cu culorile folosite pe site-ul Cell Press. Culorile primare, puternic saturate, pot distrage atenția.

Pentru a afla mai multe despre culori, consultați articolul de pe blog de mai jos.

Asigurați-vă că dimensiunea planșei de desen este exact cea cerută de jurnal. Acest lucru vă va permite să potriviți de la început toate dimensiunile elementelor și ale fonturilor cu cele solicitate.

Acum desenați toate elementele vizuale pe care le aveți pe schița dumneavoastră. Îți poți ușura munca adăugând conținut din depozite care conțin figuri gratuite de artă științifică.

Despre Mind the Graph

Mind the Graph este un depozit solid de ilustrații științifice și de inspirație pentru realizarea unui rezumat grafic online.

Deci, dacă vă întrebați cum să desenați diagrame pentru lucrări științifice, încercați acest instrument gratuit și vă veți îndrăgosti de el. Cu siguranță vă va face viața mult mai ușoară.

De asemenea, nu uitați să consultați ghidul pentru autori al revistei la care trimiteți lucrarea științifică abstractă. De exemplu, dacă sunteți dornici de a trimite la Cell Press, asigurați-vă că treceți prin ghidul lor de trimitere a copertei.

Și dacă doriți să învățați cum să scrieți un rezumat eficient pentru o lucrare de cercetare, mai jos am rezumat pașii de scriere a rezumatului:

 1. Scrieți mai întâi lucrarea de cercetare
 2. Identificați secțiunile cheie ale lucrării (problema, metodologia, rezultate/constatări, concluzii).
 3. Redactați o descriere a acestor secțiuni cheie
 4. Puneți totul cap la cap (compilați secțiunile cheie, eliminați conținutul inutil, completați ceea ce lipsește, revizuiți-l după o zi sau două).

Deci, pe scurt, iată cum se scrie un rezumat pas cu pas.

Cum poți determina dacă rezumatul tău este bun?

Cum poți determina dacă rezumatul tău este bun? Ei bine, există anumite caracteristici ale unui rezumat într-o lucrare de cercetare, iar Manualul de publicare al Asociației Americane de Psihologie descrie un rezumat bun după cum urmează:

 • Precisă: Acesta trebuie să reflecte corect conținutul lucrării și nu trebuie să includă nicio informație pe care nu o aveți deja în lucrare.
 • Autonomă: Rezumatul trebuie să definească toate abrevierile și acronimele. De exemplu, în loc să scrieți TOC, trebuie să scrieți în întregime Obsessive-Compulsive Disorder.
 • Concis și la obiect: Fiecare propoziție trebuie să fie informativă și descriptivă, dar cât mai succintă. Asigurați-vă că fiecare cuvânt pe care îl folosiți este esențial.
 • Neevaluativ: Un rezumat nu este un loc în care să adăugați propriile idei creative. Nu comentați ceea ce ați scris în lucrarea de cercetare.
 • Coerentă și ușor de citit: Scrieți rezumatul într-un mod clar, nu încercați să impresionați cititorul cu fraze complexe sau jargon tehnic. Concentrează-te pe lizibilitate și încearcă să-ți captivezi publicul cu rezumatul (un lucru la care rezumatele grafice te ajută serios!).
 1. Linii directoare pentru imagini digitale Cell Press
 2. Elsevier
logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane