Prezentarea informației sub formă de mijloace vizuale ajută cititorii să digere eficient și eficace subiecte complexe; acest lucru implică atât rezumate grafice și infografice. Infografice au fost folosite pentru a instrui o audiență uriașă pe rețelele de socializare și pe alte platforme digitale. 

În plus, rezumate grafice, care sunt reprezentări vizuale ale rezumatului scris al unei lucrări de cercetare, sunt utilizate din ce în ce mai mult pentru a promova noile rezultate ale cercetării într-o gamă largă de domenii.

Accentul nu este pus aici pe rivalitatea dintre aceste două tipuri, ci pe utilitatea fiecărui format și, ca urmare, pe distincțiile de design care trebuie aplicate în construirea fiecăruia dintre aceste instrumente eficiente de comunicare vizuală.

Ce sunt abstractele grafice?

A rezumat grafic este o ilustrație pe un singur panou, menită să ofere cititorilor o înțelegere rapidă a punctului principal al lucrării științifice; acestea sunt utilizate de obicei pe rețelele de socializare și pe site-urile revistelor. 

Există o varietate de opinii cu privire la informațiile care ar trebui incluse într-o rezumat grafic. Unii experți recomandă includerea întregului rezumat textual, cum ar fi informațiile de fond, problema pe care studiul urmărește să o abordeze, rezultatele, concluziile și ramificațiile cercetării și poate chiar metodologia utilizată. 

Din nefericire, deoarece nu se găsesc în motoarele de căutare a literaturii științifice, nu se poate aștepta ca acestea să înlocuiască un rezumat textual. Prin urmare, nu uitați că rezumatul dvs. rezumat grafic trebuie să însoțească, nu să înlocuiască rezumatul scris.

Sfaturi pentru alegerea unui rezumat grafic

  • Verificați orientările: Dacă vă trimiteți cercetarea pentru publicare, nu uitați să verificați standardele de rezumat grafic ale acestora. 
  • Rezumați constatările semnificative: Scopul utilizării unui rezumat grafic este de a rezuma în mod concis rezultatul cercetării dumneavoastră.
  • Folosiți fraze cheie sau cuvinte-cheie: Deoarece nu ar trebui să includeți prea mult text în rezumatul grafic, luați în considerare adăugarea de fraze cheie și cuvinte-cheie pentru a crește lizibilitatea.

Citiți articolul nostru "Cum să creați un rezumat grafic eficient" pentru a înțelege elementele de bază ale creării unui rezumat grafic pentru cercetarea dumneavoastră.

Ce sunt infografiile?

Un infografic este o reprezentare vizuală a unui subiect care conține imagini și vizualizări de date, cum ar fi diagrame circulare și grafice cu bare. Infografiile sunt frecvent incluse pe o singură pagină sau încorporate în interiorul unei pagini mai extinse de text. În consecință, sunt excelente pentru diapozitive, postere și materiale de prezentare. 

Infografice au o funcție distinctă în furnizarea de informații foarte specializate unui public larg. Pentru a face acest lucru, ele trebuie să simplifice și să elimine detaliile tehnice, menținând în același timp veridicitatea și sensul textului original. Acest lucru sugerează că audiențele care s-ar confrunta cu dificultăți în ceea ce privește subiectul original pot înțelege și aplica practic ceea ce au învățat.

Sfaturi pentru alegerea unui infografic

  • Alegeți stilul vizual potrivit pentru infograficul dumneavoastră: datele pot fi prezentate într-o varietate de formate, așa că asigurați-vă că îl selectați pe cel mai relevant pentru datele dvs.: diagrame circulare, diagrame cu bare, hărți, linii de timp și așa mai departe.
  • Luați în considerare publicul țintă: Determinați de ce tip de învățare are nevoie publicul dumneavoastră, cât de avansată este înțelegerea lor în ceea ce privește subiectele respective și ce vizualizări îi vor atrage.
  • Titlul: Unul dintre lucrurile pe care un cititor le va observa înainte de a citi detaliile infograficului dvs. este titlul. Acesta trebuie să le stârnească interesul.

Dacă ai nevoie de mai multe informații despre cum să alegi infograficul potrivit pentru cercetarea ta, consultă articolul "Cel mai simplu mod de a construi infografice" pentru detalii suplimentare.

Care este diferența dintre un rezumat grafic și un infografic?

În concluzie, diferențele dintre ele sunt minore, dar există. Infografice sunt reprezentări grafice ale informației, iar abstractele vizuale sunt un subtip de infografice care sunt folosite pentru a rezuma concluzia unui articol. 

Principala diferență constă în faptul că rezumat grafic constau adesea în text puțin sau deloc. Prin urmare, acesta tinde să exprime mai bine constatările generale ale cercetării sau constatările cheie. Și infografice, pe de altă parte, va afișa mai mult text, oferind poate o structură mai puternică de povestire pentru un rezumat.

Unde să găsiți un producător gratuit de infografice și ilustrații științifice?

Acum că ați înțeles semnificația utilizării infografice în cercetarea dumneavoastră, Atenție la grafic își propune să vă facă viața mai simplă, oferind un instrument ușor de utilizat, cu un număr mare de șabloane pe care le puteți folosi în funcție de subiectul cercetării dumneavoastră. Puteți selecta șablonul care corespunde cel mai bine nevoilor dumneavoastră și puteți modifica toate lucrurile din interiorul acestuia. Puteți modifica textul, fontul, culorile, pictogramele și orice altceva!

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane