Præsentation af information i visuelle aktiver hjælper læserne med effektivt at fordøje komplekse emner; dette involverer både grafiske abstrakter og Infografik. Infografik er blevet brugt til at instruere et stort publikum på sociale medier og andre digitale platforme. 

Og så er der lige det, grafiske abstraktersom er visuelle repræsentationer af en forskningsartikels skriftlige abstract, bliver i stigende grad brugt til at promovere nye forskningsresultater inden for en lang række områder.

Vægten her ligger ikke på rivaliseringen mellem disse to typer, men på anvendeligheden af hvert format og, som et resultat, de designmæssige forskelle, der skal anvendes i opbygningen af hvert af disse effektive visuelle kommunikationsværktøjer.

Hvad er grafiske abstracts?

A grafisk abstrakt er en illustration med et enkelt panel, der skal give læserne en hurtig forståelse af den videnskabelige artikels hovedpointe; de bruges typisk på sociale medier og tidsskriftshjemmesider. 

Der er mange forskellige meninger om, hvilke oplysninger der bør indgå i en grafisk abstrakt. Nogle eksperter anbefaler, at man medtager hele det tekstlige resumé, såsom baggrundsinformation, det spørgsmål, undersøgelsen sigter mod at løse, forskningens resultater, konklusioner og konsekvenser og måske endda den anvendte metode. 

Da de ikke findes i søgemaskiner til videnskabelig litteratur, kan man desværre ikke forvente, at de kan erstatte et tekstligt abstract. Husk derfor på, at din grafisk abstrakt skal ledsage, ikke erstatte, dit skriftlige resumé.

Tips til at vælge et grafisk abstract

  • Tjek retningslinjerne: Hvis du indsender din forskning til publikation, skal du huske at tjekke deres standarder for grafiske abstracts. 
  • Sammenfat dine vigtigste resultater: Formålet med at bruge et grafisk abstract er at opsummere resultatet af din forskning på en kortfattet måde.
  • Brug nøglefraser eller nøgleord: Fordi du ikke bør inkludere for meget tekst i dit grafiske abstract, kan du overveje at tilføje nøglesætninger og nøgleord for at øge læsbarheden.

Læs vores artikel "Sådan skaber du et effektivt grafisk resumé" at forstå det grundlæggende i at skabe en enestående grafisk abstrakt til din forskning.

Hvad er infografik?

En infografik er en visuel repræsentation af et emne, der indeholder billeder og datavisualiseringer som cirkeldiagrammer og søjlediagrammer. Infografikker er ofte inkluderet på en enkelt side eller indarbejdet i en mere omfattende side med tekst. Derfor er de fremragende til slides, plakater og handouts. 

Infografik har en særlig funktion i at give højt specialiseret information til et bredt publikum. For at gøre dette skal de forenkle og slette tekniske detaljer, samtidig med at de bevarer originaltekstens sandfærdighed og betydning. Det betyder, at et publikum, der ville have svært ved at forstå det oprindelige emne, kan forstå og anvende det, de har lært, i praksis.

Tips til at vælge en infografik

  • Vælg en passende visuel stil til din infografik: Data kan præsenteres i forskellige formater, så sørg for at vælge det mest relevante for dine data; cirkeldiagrammer, søjlediagrammer, kort, tidslinjer og så videre.
  • Overvej din målgruppe: Find ud af, hvilken læring dit publikum har brug for, hvor avanceret deres forståelse af de givne emner er, og hvilke visualiseringer der vil tiltrække dem.
  • Overskrift: En af de ting, som en læser vil lægge mærke til, før han læser detaljerne i din infografik, er overskriften. Den skal vække deres interesse.

Hvis du har brug for flere oplysninger om, hvordan du vælger den rigtige infografik til din forskning, kan du læse artiklen "Den nemmeste måde at lave infografik på" for yderligere oplysninger.

Hvad er forskellen mellem et grafisk abstrakt og en infografik?

For at opsummere er forskellene mellem dem små, men de findes. Infografik er grafiske repræsentationer af information, og visuelle abstracts er en undertype af Infografik der bruges til at opsummere konklusionen i en artikel. 

Den største forskel er, at grafisk abstrakt består ofte af lidt eller slet ingen tekst. Det betyder, at de bedre udtrykker forskningens overordnede resultater eller hovedresultater. Og den Infografikvil på den anden side vise mere tekst, hvilket måske giver en stærkere historiefortællende struktur til et resumé.

Hvor finder man en gratis infographic maker og videnskabelige illustrationer?

Nu forstår du betydningen af at bruge infografik i din forskning, Pas på grafen har til formål at gøre dit liv enklere ved at tilbyde et brugervenligt værktøj med et stort antal skabeloner, som du kan bruge alt efter emnet for din forskning. Du kan vælge den skabelon, der bedst opfylder dine behov, og ændre alle tingene i den. Du kan ændre tekst, skrifttype, farver, ikoner og alt muligt andet!

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner