Ta neverjeten članek prinaša statistične podatke, ki povzemajo podatke v XTALKDB. Avtor je v nekaj minutah ustvaril infografiko, ki pojasnjuje porazdelitev vrst v XTALKDB.

Preverite izvirni članek tukaj.

Ker smo ljudje vizualna bitja, so slike še vedno najboljši način za razlago vaše raziskave s toliko podrobnostmi, kolikor jih želite.

Znanstveniki so razvili podatkovno zbirko, ki dokumentira navzkrižne povezave med določenimi pari signalnih poti ter vrstami in tkivi, v katerih jih opazujemo.

Raziskovalna skupina pod vodstvom Sarah Sam z Oddelka za biološke vede (2016) je poročala, da receptorji ob zaznavanju zunanjega signala spremenijo delovanje vmesnih proteinov.

To povzroči regulacijo transkripcijskih dejavnikov, ki modulirajo izražanje ciljnih genov. Za vsak par poti XTalkDB zapiše podrobne informacije, ki opisujejo eksperimentalne pogoje, v katerih je bilo odkrito navzkrižno delovanje.

Celice ocenjujejo svoje okolje in se nanj odzivajo prek signalnih poti. Signalna pot običajno vsebuje dobro opredeljen niz regulativnih in fizikalnih interakcij med receptorji, vmesnimi signalnimi beljakovinami, transkripcijskimi dejavniki in ciljnimi geni.

Spletno mesto XTalkDB znanstvenikom omogoča enostaven vmesnik za pregledovanje informacij o navzkrižnih stikih s poizvedbo po eni ali več poteh ali molekulah, ki jih zanimajo.

V študijo je bilo vključenih 650 parov.

Grafični povzetek, ki ga poganja Mind the Graph

success-case-XTALKDB-a-database-of-signaling-pathway-crosstalk
Izdelano z Mind the Graph

O možnih izboljšavah: "Postopek ročnega urejanja, na katerem temelji XTalkDB, ima svoje omejitve, zlasti ko želimo razširiti pokritost podatkovne zbirke.

Načrtujemo razvoj okvira za obdelavo naravnega jezika, ki bo ocenjeval objave glede na verjetnost, da bodo dokumentirale navzkrižni stik. Kustos se lahko nato osredotoči na visoko ocenjene publikacije," priznavajo avtorji.

Učinek in uspešnost dokumentov

Analiziramo lahko z Altmetric podatkov, da je ta dokument na zgornji del vseh metrik v vseh člankih, ki jih je financiral NIH v dimenzijah.

Izkoristite moč infografike tudi za izboljšanje svojega članka. Preizkusite Mind the Graph!

logotip-odjava

Naročite se na naše novice

Ekskluzivna visokokakovostna vsebina o učinkovitih vizualnih
komuniciranje v znanosti.

- Ekskluzivni vodnik
- Nasveti za oblikovanje
- Znanstvene novice in trendi
- Učni listi in predloge