Denne fantastiske artikkelen viser statistikk som oppsummerer data i XTALKDB. På bare noen få minutter har forfatteren laget en infografikk som forklarer utbredelsen av artene i XTALKDB.

Kontroller originalartikkel her.

Siden vi mennesker er visuelle vesener, er bilder fortsatt den beste måten å forklare forskningen din på, med så mange detaljer som du ønsker.

Forskere har utviklet en database som dokumenterer krysspåvirkningen mellom spesifikke par av signalveier og arten og vevet de er observert i.

En forskergruppe ledet av Sarah Sam ved Institutt for biologiske vitenskaper (2016) rapporterte at når reseptorer oppfatter et eksternt signal, endrer aktiviteten til mellomliggende proteiner seg.

Dette resulterer i regulering av transkripsjonsfaktorer, som modulerer uttrykket av målgener. XTalkDB inneholder detaljert informasjon om de eksperimentelle betingelsene som ligger til grunn for oppdagelsen av krysstalking for hvert veipar.

Celler vurderer og reagerer på omgivelsene via signalveier. En signalvei inneholder vanligvis et veldefinert sett av regulatoriske og fysiske interaksjoner mellom reseptorer, mellomliggende signalproteiner, transkripsjonsfaktorer og målgener.

XTalkDB-nettstedet har et brukervennlig grensesnitt som gjør det mulig for forskere å søke etter informasjon om krysstalking ved å søke på en eller flere veier eller molekyler av interesse.

Det var 650 par som inngikk i studien.

Grafisk sammendrag drevet av Mind the Graph

suksess-sak-XTALKDB-en-database-over-signalveier-krosstalk
Laget med Mind the Graph

Discussing possible improvements, “The manual curation process underlying XTalkDB has its limitations, especially as we seek to expand the coverage of the database.

We plan to develop a natural-language processing framework that will rate publications based on their likelihood to document crosstalk. A curator can then focus on highly ranked publications,” they admit.

Avisenes innvirkning og resultater

Vi kan analysere med Altmetric data som dette papiret inneholder, er på øverste del av alle beregninger i alle artikler finansiert av NIH i Dimensions.

Bruk kraften i infografikk til å booste artikkelen din også. Prøv Mind the Graph!

logo-abonnement

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Eksklusivt innhold av høy kvalitet om effektiv visuell
kommunikasjon innen vitenskap.

- Eksklusiv guide
- Tips om design
- Vitenskapelige nyheter og trender
- Veiledninger og maler