Beklager å måtte si det, men du kan være på vei mot en kjedelig oppgave. Nei, det har ingenting med fagområdet ditt å gjøre. Det har derimot å gjøre med hvor lett det er å forstå arbeidet ditt.

Det finnes noen trinn du kan følge for å redusere sjansene for å skrive en kjedelig oppgave:

Fortell en historie

Leseren forventer en logisk tankegang når han eller hun leser forskningen din. Hvis ideene dine er forvirrende, vil ingen bli interessert i det du sier.

Si hva du mener

Vær direkte og unngå å legge til irrelevant informasjon. Spør alltid deg selv om informasjonen er viktig for leserens forståelse.

Bruk visuell informasjonsflyt

Kanskje er du ikke så flink til å skrive - det er de fleste av oss ikke. Sørg derfor for at leserne lett kan forstå hva oppgaven din handler om på en annen måte. Eller, hvis du har fulgt de to andre trinnene perfekt, kan du gå en ekstra mil og forbedre den enda mer!

Bruk av visuell flyt er kanskje det viktigste steget å følge. Ny forskning utvikles hver dag, men det betyr ikke at forskningskommunikasjonen er effektiv.

Vil du bli publisert? Bli sitert? Eller for å kommunisere vitenskap på en god måte?
Begynn å bruke naturvitenskapelig informasjonsgrafikk.

 

Sørg for at forskningen din ikke blir en kjedelig avhandling

Her er et eksempel på hvordan en "vanlig" artikkel kan se ut uten vitenskapelig infografikk:

Skriver du en kjedelig oppgave?

Og her er den virkelige versjonen av denne artikkelen:

Skriver du en kjedelig oppgave?

Visuell informasjon øker lesbarheten, løser opp i kompleks informasjon og viser at du behersker din egen forskning - det høres kanskje rart ut, men de fleste forskere kan ikke forklare sitt eget arbeid på en effektiv måte.

Skriver du en kjedelig oppgave?

Hvis du tror at du ikke er klar til å begynne å bruke visuelle flyter på egen hånd, kan du lese innlegget vårt "Hva kjennetegner en god infografikk?" kan hjelpe deg litt.

Du har allerede brukt mye tid på å utvikle en fantastisk forskning. Ikke kast bort alt arbeidet med å skrive en kjedelig oppgave.

Trenger du hjelp til å skrive forskningsoppgaven din? Sjekk denne komplette e-bok om prosessen med å utarbeide en vitenskapelig forskningsartikkel.


Last ned denne e-boken og lær hvordan du skriver en attraktiv oppgave.

logo-abonnement

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Eksklusivt innhold av høy kvalitet om effektiv visuell
kommunikasjon innen vitenskap.

- Eksklusiv guide
- Tips om design
- Vitenskapelige nyheter og trender
- Veiledninger og maler