Îmi pare rău să vă spun, dar s-ar putea să vă îndreptați spre o lucrare plictisitoare. Nu, nu are nimic de-a face cu domeniul în care studiați. Totuși, are legătură cu cât de ușor este să îți înțelegi lucrarea.

Există câțiva pași pe care îi puteți urma pentru a vă reduce șansele de a scrie o lucrare plictisitoare:

Spune o poveste

Cititorul se va aștepta la o linie logică de gândire atunci când vă citește cercetarea. Dacă ideile dvs. sunt confuze, cu greu va fi cineva interesat de ceea ce spuneți.

Spune ce vrei să spui

Fiți direct și nu mai adăugați informații irelevante. Întrebați-vă întotdeauna dacă informațiile respective sunt esențiale pentru înțelegerea cititorului.

Utilizați fluxuri vizuale de informații

Poate că nu ești atât de bun la scris - cei mai mulți dintre noi nu sunt. Astfel, asigurați-vă că cititorii pot înțelege cu ușurință despre ce este vorba în lucrarea dvs. în alt mod. Sau, dacă ai urmat perfect ceilalți doi pași, fă un pas în plus și îmbunătățește-o și mai mult!

Utilizarea fluxurilor vizuale este poate cel mai important pas de urmat. În fiecare zi se dezvoltă noi cercetări, dar acest lucru nu înseamnă că comunicarea științifică este eficientă.

Vrei să fii publicat? Să fii citat? Sau, să comunicați bine știința?
Începeți să folosiți infografice științifice.

 

Asigură-te că cercetarea ta nu devine o lucrare plictisitoare

Iată un exemplu de cum ar arăta o lucrare "obișnuită" fără infografice științifice:

Scrieți o lucrare plictisitoare?

Și iată versiunea reală a acestei lucrări:

Scrieți o lucrare plictisitoare?

Informația vizuală îmbunătățește lizibilitatea, descâlcește informațiile complexe și vă arată că vă stăpâniți propria cercetare - poate părea amuzant, dar majoritatea oamenilor de știință nu pot explica eficient propria lor muncă.

Scrieți o lucrare plictisitoare?

Dacă credeți că nu sunteți pregătit să începeți să folosiți singur fluxurile vizuale, postul nostru "Ce face un infografic bun?" îți pot da o mână de ajutor.

Ați petrecut deja mult timp pentru a dezvolta o cercetare uimitoare. Nu vă irosiți toată munca scriind o lucrare plictisitoare.

Aveți nevoie de o mână de ajutor pentru a vă scrie lucrarea de cercetare? Consultați această lucrare completă Carte electronică cu privire la procesul de elaborare a unei lucrări de cercetare științifică.


Descărcați această carte electronică și învățați cum să scrieți o lucrare atractivă.

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane