Principalul mijloc de transmitere a cunoștințelor către alți oameni de știință care lucrează la subiecte similare sau înrudite este scrierea unei lucrări de cercetare. Lucrările de cercetare reprezintă o abordare minunată pentru a împărtăși o descoperire unică unui public larg sau specific, care poate fi interesat să repete experimentele, să identifice noi aplicații pentru descoperirea respectivă și așa mai departe, precum și să vă facă publică cercetarea.

Este esențial să vă îmbunătățiți abilitățile de scriere pentru a vă demonstra înțelegerea, pentru a aplica ceea ce ați învățat și pentru a obține o evaluare constructivă din partea colegilor. 

O lucrare de cercetare trebuie să fie bine redactată pentru a îndeplini aceste obiective. Acest articol din Mind The Graph vă va ajuta să înțelegeți structura corectă.

Principal structura lucrării de cercetare

A structura lucrării de cercetare este împărțită în secțiuni și fiecare dintre ele are un anumit scop. Le-am enumerat mai jos pentru a vă permite să înțelegeți mai bine importanța fiecărei secțiuni.

Titlu

Aceasta este cea mai importantă secțiune a lucrării dumneavoastră. Este menită să atragă cititorul și să-l informeze cu privire la ceea ce prezentați. 

Rezumat

Studiul dumneavoastră este rezumat în rezumat. Acesta este aproape la fel de important ca și titlul, deoarece cititorul va fi capabil să îl parcurgă rapid. Rezumatele celor mai multe publicații pot fi împărțite în secțiuni extrem de scurte pentru a ajuta cititorul să navigheze în rezumat.

Introducere

Introducerea îndeplinește mai multe funcții. Ea stabilește contextul cercetării dumneavoastră, explică subiectul și obiectivele și oferă un domeniu de aplicare a cercetării dumneavoastră. O introducere puternică dă tonul pentru restul lucrării dumneavoastră, invitându-i pe oameni să continue lectura.

Puteți afla mai multe despre Cum să scrieți o introducere pentru o lucrare de cercetare în articolul nostru recent.

Materiale și metode

Includeți numele și adresele producătorilor, precum și o descriere a materialelor utilizate în lucrarea de cercetare.

Această secțiune explică cititorilor ce proceduri, abordări, modele și tratamente am utilizat în cercetare, permițându-ne să recreăm cercetarea, să înțelegem liniaritatea dintre abordarea obiectivelor și constatările obținute, să determinăm caracterul adecvat și semnificativ al acestora și să oferim dovezi ale oricărei distorsiuni în modul în care a fost conceput și realizat studiul.

Rezultate

Această secțiune va trece în revistă datele care au fost colectate, precum și rezultatele testelor statistice care au fost efectuate ca parte a cercetării dumneavoastră. Aceasta poate fi însoțită de o explicație a tehnicii de analiză utilizate. În cazul în care au existat mai multe experimente, fiecare dintre ele ar putea necesita propria secțiune de rezultate.

Discuție

Aceasta este ultima secțiune majoră a lucrării, secțiunea de discuții include adesea un rezumat al constatărilor studiului, o descriere a modului în care aceste constatări se referă la subiectul investigat și/sau la provocările pe care cercetarea a urmărit să le rezolve și poate, de asemenea, să elaboreze semnificația acestor constatări. Limitările și domeniile de cercetare viitoare sunt frecvent evidențiate în această secțiune.

Referințe

O listă alfabetică a surselor la care se face referire în lucrare (după numele de familie al primului autor al fiecărei surse). Includeți toate referințele utilizate în formatul de citare adecvat; există și alte forme utilizate în prezent, cum ar fi MLA și APA, care, deși sunt similare, se bazează pe stiluri de citare distincte care trebuie respectate în mod consecvent și metodic.

Tabele și figuri

În funcție de tipul de studiu, pot fi incluse tabele și/sau figuri. Fiecare tabel și figură este prezentat pe o pagină separată în format APA, iar toate tabelele și figurile sunt incluse după referințe. Tabelele sunt primele, urmate de figuri. Rețineți că există mai multe formate disponibile și aici (APA, MLA, Chicago și așa mai departe).

Anexa

În anumite circumstanțe, în anexă sunt incluse materiale suplimentare care nu sunt necesare pentru înțelegerea raportului studiului, cum ar fi o listă de experimente sau detalii ale unei analize secundare. 

Sfaturi de scriere pentru un structura lucrării de cercetare

 • Începeți prin a vă stabili structura lucrării de cercetare. Un schelet adecvat vă va ajuta să îl scrieți cu mai multă încredere.
 • Faceți o primă schiță și apoi îmbunătățiți-o.
 • Mențineți titlul clar și atractiv; altfel, cititorul se va opri din citit.
 • Dacă scrieți secțiunea de rezumat ultima, va fi mai bine și mai ușor de scris.
 • Afirmațiile din rezumat trebuie să fie scurte și concentrate. Evitați abrevierile și citatele.
 • Scrieți pentru persoane care nu sunt familiarizate cu munca dumneavoastră și cu subiectul ales.
 • După ce ați început secțiunea de discuții, reveniți și perfecționați-vă introducerea.
 • Verificați dacă lucrarea dvs. de cercetare urmează un flux logic și nu sare de la un concept la altul.
 • Aveți grijă să nu faceți afirmații finale în secțiunea de rezultate.
 • Explicați-vă constatările într-o ordine logică și susțineți-le cu ajutorul figurilor și tabelelor.
 • Trebuie evitate citatele excesive. Citatele excesive înseamnă, de obicei, o listă extinsă de articole care nu au nicio legătură cu subiectul principal al lucrării de cercetare.
 • Verificați întotdeauna liniile directoare standard de format atunci când faceți secțiunea de referințe.
 • Verificați de două, trei, patru, patru ori, de câte ori este nevoie.

Conținut științific exclusiv, creat de oameni de știință.

Folosiți instrumentul Mind The Graph pentru a atrage atenția audienței dumneavoastră. Țineți cont de faptul că adăugarea de infografice vizuale poate crește autoritatea și poate da o valoare semnificativă lucrării dvs. de cercetare. Puteți alege dintr-un număr destul de mare de șabloane în funcție de nevoile comunității științifice.

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane