Nu există nicio îndoială că scrierea unei lucrări de cercetare este o sarcină importantă pentru fiecare student. Ea depășește cu mult domeniul de aplicare al sarcinii curente obișnuite. Aceasta arată măsura în care un student nu este doar capabil să învețe și să absoarbă materialul, ci și să își desfășoare cercetările și să tragă noi concluzii care nu au fost făcute înainte. 

Aceste competențe trebuie demonstrate. Iar pentru aceasta, trebuie să facă în prealabil o muncă cuprinzătoare și cu multiple fațete. Cu cât această muncă este mai bine făcută, cu atât mai mari sunt șansele de a obține cea mai mare notă. În acest scop, vă sugerez să vă familiarizați cu următorul material și să vă creșteți semnificativ șansele de succes.

Alegeți tema potrivită

Este posibil ca tutorele dumneavoastră să vă atribuie un subiect de cercetare. Dar dacă alegerea temei vă aparține în întregime, luați-o în serios. Alegeți un subiect care rezonează cu sufletul și gândurile dumneavoastră. În acest fel, vă va fi mai ușor să scrieți despre probleme complexe și să faceți cercetări în general.

Formulați teza principală și folosiți ajutor profesional pentru a scrie o lucrare de cercetare 

Formularea corectă a tezei principale este la fel de importantă atunci când se scrie o lucrare de cercetare. Aceasta este ancora cheie a cercetării dumneavoastră în jurul căreia vă veți dezvolta lucrarea. Este un punct de plecare important și mulți studenți își fac griji cu privire la aceasta. Dar nimic nu este imposibil cu scriitorii profesioniști de la EduBirdie. Folosind un program online serviciu de scriere a hârtiei, puteți profita de asistență profesională și puteți obține ajutor cu lucrări de cercetare și eseuri. Cu alte cuvinte, teza principală este punctul cheie pentru care efectuați cercetări și vă dovediți punctul de vedere și opinia.

Formulați întrebări pentru a dezvălui teza

După ce ați formulat corect teza principală, treceți la formularea de întrebări. Aceasta este o etapă la fel de importantă a lucrării dumneavoastră. Teza este o ancoră generalizatoare importantă a cercetării dumneavoastră. Iar prin formularea de întrebări, descompuneți teza în subiecte și subteme. Dezvoltând fiecare dintre ele, formulați argumente și le explicați. Și fiecare dintre ele, la rândul său, va dovedi esența și veridicitatea afirmației dvs. principale.

Faceți o schiță

Asigurați-vă că vă faceți un plan. S-ar putea să credeți că munca din paragraful anterior este deja un fel de plan. Și nu voi nega acest lucru. Dar nu este cazul acum. Vorbim despre organizarea corectă a planului dumneavoastră definit anterior subiecte și subteme. După ce le-ai adunat pe toate, trebuie să le pui în ordine. Puneți-le în ordinea corectă.

Secvența corectă este o structură care permite cititorului să treacă cu ușurință de la o parte la alta a materialului explicativ. Fiecare nou punct sau subpunct este o consecință logică a concluziei anterioare. Și așa mai departe, de la o întrebare la alta, de la un subiect la altul. Pentru ca, în final, să obțineți un text bine organizat și complet.

Alegeți sursele potrivite

Cu cât lucrarea dumneavoastră de cercetare este mai serioasă, cu atât mai multe surse profesionale trebuie să selectați. În niciun caz nu trebuie să vă bazați pe una singură. Pe lângă sursele online, nu neglijați publicațiile tipărite - cărți, reviste și materiale metodologice. În plus, poate fi vorba de interviuri cu diverși experți. Toate acestea nu numai că vor adăuga valoare cercetării dumneavoastră, dar vă vor permite să vă cufundați în subiect din unghiuri și perspective complet diferite. Și, astfel, să creați un material de calitate superioară de top.

Folosind surse tipărite, furnizați corect toate informațiile despre acestea. Fiți consecvenți și literari, citând mai întâi numele și inițialele autorului, anul publicării, urmat de titlul complet al cărții, orașul și numele editurii. Găsiți standarde aprobate și verificați-le.

Organizează-ți timpul cu înțelepciune

La fel de important este și modul în care vă organizați, adică timpul dumneavoastră. Este posibil ca fiecare instituție să aibă propriile reguli în ceea ce privește intervalul de timp pentru pregătirea unei anumite lucrări. Evitați sentimentul fals că puteți face totul la timp dacă știți că aveți mult timp la dispoziție și întârziați involuntar începerea scrierii. Acest lucru vă poate juca o glumă crudă mai târziu. În plus, dacă vă organizați timpul în mod corespunzător și, astfel, vă faceți munca în mod egal, veți evita suprasolicitarea și gândirea haotică, care apar adesea în grabă.

Corectați și verificați din nou

Când scrieți o lucrare de cercetare, s-ar putea să vă treziți că recitiți aceeași propoziție de mai multe ori, paragraf după paragraf. Prin urmare, s-ar putea să credeți că ați văzut și corectat absolut toate greșelile în timpul scrierii. Dar nu vă bazați pe această opinie. După ce ați scris lucrarea în întregime, acordați-vă timp să vă odihniți. Treceți la o altă activitate în întregime. Dacă v-ați alocat în prealabil timpul în mod corespunzător, vă puteți lua timp pentru câteva zile.

Apoi întoarceți-vă la scris. Nu aveți idee cât de mult veți privi materialul pe care l-ați creat într-o lumină nouă. Această privire nouă vă va permite să faceți ultimele corecturi, să evaluați și să vă asigurați că concluzia dvs. abordează pe deplin toate întrebările din lucrarea dvs.

Crearea unui studiu calitativ este o sarcină laborioasă. Va necesita nu numai perseverență și perseverență, ci și o muncă de cercetare deloc banală pentru a găsi sursele și resursele necesare. De asemenea, veți aplica toate experiențele de învățare anterioare și veți crea un material nou și unic. Sper din tot sufletul că sfaturile evidențiate anterior vă vor fi de asemenea utile. Și, ca rezultat, veți produce nu doar o lucrare de cercetare demnă de luat în seamă, ci și una originală și aprofundată.

Imagine de tonodiaz pe Freepik

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane