Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συγγραφή μιας ερευνητικής εργασίας είναι μια σημαντική εργασία για κάθε φοιτητή. Ξεπερνά κατά πολύ το πεδίο εφαρμογής της συνήθους τρέχουσας εργασίας. Δείχνει το βαθμό στον οποίο ένας μαθητής είναι σε θέση όχι μόνο να μάθει και να απορροφήσει την ύλη αλλά και να διεξάγει την έρευνά του και να βγάλει νέα συμπεράσματα που δεν έχουν γίνει πριν. 

Οι δεξιότητες αυτές πρέπει να αποδεικνύονται. Και γι' αυτό, πρέπει προηγουμένως να κάνουν μια ολοκληρωμένη, πολύπλευρη δουλειά. Όσο καλύτερα γίνει αυτή η εργασία, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να πάρουν τον υψηλότερο βαθμό. Για τον σκοπό αυτό, σας προτείνω να εξοικειωθείτε με το ακόλουθο υλικό και να αυξήσετε σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας σας.

Επιλέξτε το σωστό θέμα

Μπορεί να σας ανατεθεί ένα θέμα έρευνας από τον καθηγητή σας. Αν όμως η επιλογή του θέματος είναι αποκλειστικά δική σας, τότε πάρτε το σοβαρά υπόψη σας. Επιλέξτε ένα θέμα που συντονίζεται με την ψυχή και τις σκέψεις σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα σας είναι πιο εύκολο να γράψετε για σύνθετα θέματα και να κάνετε έρευνα γενικότερα.

Διατυπώστε την κύρια θέση και χρησιμοποιήστε επαγγελματική βοήθεια για τη συγγραφή μιας ερευνητικής εργασίας 

Η σωστή διατύπωση της κύριας θέσης είναι εξίσου σημαντική κατά τη συγγραφή μιας ερευνητικής εργασίας. Αυτή είναι η βασική άγκυρα της έρευνάς σας γύρω από την οποία θα αναπτύξετε την εργασία σας. Είναι ένα σημαντικό σημείο εκκίνησης και πολλοί φοιτητές ανησυχούν γι' αυτό. Αλλά τίποτα δεν είναι αδύνατο με τους επαγγελματίες συγγραφείς της EduBirdie. Χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρονική υπηρεσία συγγραφής εγγράφων, μπορείτε να επωφεληθείτε από την επαγγελματική βοήθεια και να λάβετε βοήθεια για ερευνητικές εργασίες και δοκίμια. Με άλλα λόγια, η κύρια θέση είναι το βασικό σημείο για το οποίο διεξάγετε έρευνα και αποδεικνύετε την άποψη και τη γνώμη σας.

Διατυπώστε ερωτήσεις για να αποκαλύψετε τη θέση σας

Έχοντας διατυπώσει σωστά την κύρια θέση, προχωρήστε στην υποβολή ερωτήσεων. Αυτό είναι ένα εξίσου σημαντικό στάδιο της εργασίας σας. Η θέση είναι μια σημαντική γενικευτική άγκυρα της έρευνάς σας. Και με τη διατύπωση ερωτήσεων, αναλύετε τη θέση σε θέματα και υποθέματα. Αναπτύσσοντας καθένα από αυτά, διατυπώνετε επιχειρήματα και τα εξηγείτε. Και καθένα από αυτά, με τη σειρά του, θα αποδείξει την ουσία και την αλήθεια της κύριας δήλωσής σας.

Κάντε ένα περίγραμμα

Φροντίστε να κάνετε ένα σχέδιο. Μπορεί να νομίζετε ότι η εργασία της προηγούμενης παραγράφου είναι ήδη ένα είδος σχεδίου. Και δεν θα το αρνηθώ. Αλλά αυτό δεν ισχύει τώρα. Μιλάμε για τη σωστή οργάνωση του προηγουμένως καθορισμένου σας θέματα και υποθέματα. Αφού τα συγκεντρώσετε όλα, πρέπει να τα βάλετε σε σειρά. Βάλτε τα στη σωστή σειρά.

Η σωστή αλληλουχία είναι μια δομή που επιτρέπει στον αναγνώστη να μετακινείται εύκολα από το ένα μέρος του επεξηγηματικού σας υλικού στο άλλο. Κάθε νέο σημείο ή υποθέμα αποτελεί λογική συνέπεια του προηγούμενου συμπεράσματος. Και ούτω καθεξής από ερώτηση σε ερώτηση, από θέμα σε θέμα. Έτσι ώστε στο τέλος να έχετε ένα καλά οργανωμένο, ολοκληρωμένο κείμενο.

Επιλέξτε τις σωστές πηγές

Όσο πιο σοβαρή είναι η ερευνητική σας εργασία, τόσο περισσότερες επαγγελματικές πηγές θα πρέπει να επιλέξετε. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βασίζεστε σε μία μόνο. Εκτός από τις διαδικτυακές πηγές, μην παραμελείτε τις έντυπες εκδόσεις - βιβλία, περιοδικά και μεθοδολογικό υλικό. Επιπλέον, μπορεί να είναι οι συνεντεύξεις σας με διάφορους εμπειρογνώμονες. Όλα αυτά όχι μόνο θα προσθέσουν αξία στην έρευνά σας, αλλά θα σας επιτρέψουν επίσης να εντρυφήσετε στο θέμα από εντελώς διαφορετικές οπτικές γωνίες και προοπτικές. Και έτσι, να δημιουργήσετε ένα υψηλής ποιότητας υλικό κορυφαίας ποιότητας.

Χρησιμοποιώντας έντυπες πηγές, δώστε σωστά όλες τις πληροφορίες σχετικά με αυτές. Να είστε συνεπείς και εγγράμματοι, αναφέροντας πρώτα το όνομα και τα αρχικά του συγγραφέα, το έτος έκδοσης, ακολουθούμενο από τον πλήρη τίτλο του βιβλίου, την πόλη και το όνομα του εκδότη. Βρείτε εγκεκριμένα πρότυπα και ελέγξτε τα με βάση αυτά.

Οργανώστε το χρόνο σας με σύνεση

Εξίσου σημαντικό είναι το πώς οργανώνετε τον εαυτό σας, δηλαδή τον χρόνο σας. Κάθε ίδρυμα μπορεί να έχει τους δικούς του κανόνες όσον αφορά το χρονικό πλαίσιο για την προετοιμασία μιας συγκεκριμένης εργασίας. Αποφύγετε την ψευδή αίσθηση ότι μπορείτε να τα κάνετε όλα στην ώρα τους, αν γνωρίζετε ότι έχετε πολύ χρόνο και καθυστερείτε άθελά σας την έναρξη της συγγραφής. Αυτό μπορεί να σας παίξει ένα σκληρό αστείο αργότερα. Επιπλέον, οργανώνοντας σωστά το χρόνο σας και κάνοντας έτσι την εργασία σας ομοιόμορφα, θα αποφύγετε την υπερκόπωση και τη χαοτική σκέψη, που συχνά συμβαίνουν στη βιασύνη.

Διαβάζετε και ελέγχετε ξανά

Όταν γράφετε μια ερευνητική εργασία, μπορεί να ξαναδιαβάσετε την ίδια πρόταση αρκετές φορές, παράγραφο με παράγραφο. Ως εκ τούτου, μπορεί να νομίζετε ότι έχετε δει και διορθώσει απολύτως όλα τα λάθη κατά τη διάρκεια της συγγραφής. Αλλά μην βασίζεστε σε αυτή τη γνώμη. Μόλις γράψετε την εργασία πλήρως, δώστε στον εαυτό σας χρόνο να ξεκουραστεί. Αλλάξτε εντελώς σε μια άλλη δραστηριότητα. Αν έχετε κατανείμει σωστά το χρόνο σας εκ των προτέρων, μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα για λίγες ημέρες.

Στη συνέχεια, επιστρέψτε στο γράψιμό σας. Δεν έχετε ιδέα πόσο πολύ θα δείτε το υλικό που δημιουργήσατε υπό νέο πρίσμα. Αυτή η νέα ματιά θα σας επιτρέψει να κάνετε τις τελικές διορθώσεις, να αξιολογήσετε και να βεβαιωθείτε ότι το συμπέρασμά σας καλύπτει πλήρως όλα τα ερωτήματα της εργασίας σας.

Η δημιουργία μιας ποιοτικής μελέτης είναι ένα επίπονο έργο. Θα απαιτήσει όχι μόνο επιμονή και επιμονή αλλά και μη τετριμμένη ερευνητική εργασία για την εξεύρεση των απαραίτητων πηγών και πόρων. Θα πρέπει επίσης να εφαρμόσετε όλες τις προηγούμενες μαθησιακές σας εμπειρίες και να δημιουργήσετε νέο και μοναδικό υλικό. Ελπίζω ειλικρινά ότι οι συμβουλές που επισημάνθηκαν προηγουμένως θα σας φανούν επίσης χρήσιμες. Και ως αποτέλεσμα, θα παράγετε όχι απλώς μια αξιόλογη, αλλά μια πρωτότυπη και εμπεριστατωμένη ερευνητική εργασία.

Εικόνα από tonodiaz στο Freepik

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα