O introducere la orice tip de lucrare este uneori înțeleasă greșit ca fiind începutul; totuși, o introducere este de fapt menită să prezinte publicului subiectul ales de dvs. într-un mod care îl face mai atractiv și îi lasă pe cititori însetați de mai multe informații. După titlu și rezumat, publicul dumneavoastră va citi introducerea, astfel că este esențial să aveți un început solid.  

Acest articol include instrucțiuni privind cum să scrieți o introducere pentru o lucrare de cercetare care să îl implice pe cititor în cercetarea dumneavoastră. Puteți produce o deschidere puternică pentru lucrarea dvs. de cercetare dacă respectați formatul și câteva principii de bază.

Ce este o introducere la o lucrare de cercetare?

Introducerea este secțiunea de deschidere a unei lucrări de cercetare și secțiunea pe care cititorul o va citi mai întâi, în care sunt prezentate obiectivul și scopurile lucrării. 

Introducerea are numeroase scopuri. Oferă un context pentru cercetarea dumneavoastră, explică subiectul și obiectivele dumneavoastră și oferă o prezentare generală a lucrării. O introducere solidă va stabili tonul pentru restul lucrării dumneavoastră, atrăgându-i pe cititori să continue să citească metodologia, concluziile și discuțiile. 

Chiar dacă introducerile sunt în general prezentate la începutul unui document, trebuie să distingem o introducere de începutul cercetării dumneavoastră. O introducere, după cum îi spune și numele, ar trebui să vă prezinte subiectul fără a-l extinde. Toate informațiile și faptele relevante ar trebui să fie plasate în corp și în concluzie, nu în introducere.

Structura unei introduceri

Înainte de a explica cum să scrieți o introducere pentru o lucrare de cercetare, este necesar să înțelegeți o structură care să vă facă introducerea mai puternică și mai simplă.

Un cârlig bun

Un cârlig este unul dintre cele mai eficiente deschizătoare de introducere a cercetării. Obiectivul unui cârlig este de a stimula interesul cititorului de a citi lucrarea de cercetare. Există diverse abordări pe care le puteți adopta pentru a genera un cârlig puternic: fapte surprinzătoare, o întrebare, o scurtă prezentare generală sau chiar un citat. 

Prezentare generală

După un cârlig excelent, ar trebui să prezentați o imagine de ansamblu a problemei dvs. majore și câteva informații de fond despre cercetarea dvs. Dacă nu sunteți sigur cum să începeți introducerea unui eseu, cea mai bună abordare este să oferiți o explicație de bază a subiectului dvs. înainte de a intra în chestiuni specifice. Pur și simplu spus, ar trebui să începeți cu informații generale și apoi să le reduceți la subiectele dvs. relevante.

Întrebări

După ce oferiți câteva informații de fond cu privire la subiectul principal al cercetării dumneavoastră, continuați să le oferiți cititorilor o mai bună înțelegere a ceea ce veți aborda pe parcursul cercetării dumneavoastră. În această secțiune a introducerii, ar trebui să clarificați rapid subiectele importante în ordinea în care vor fi abordate ulterior, introducând treptat declarația de teză. Puteți folosi câteva Întrebări critice pe care să le abordați în această secțiune a introducerii dvs: Cine? Ce? Unde? Când? Cum? Și de ce?

Declarația de teză

Declarația tezei, care trebuie să fie enunțată în clauza de început a cercetării dumneavoastră, deoarece întreaga cercetare se învârte în jurul ei, este cea mai importantă componentă a cercetării dumneavoastră.

O declarație de teză prezintă audienței dumneavoastră o prezentare rapidă a afirmației principale a cercetării. În secțiunea de corp a lucrării, argumentul dvs. cheie este ceea ce veți expune sau dezbate în legătură cu acesta. O declarație de teză excelentă este, de obicei, foarte succintă, precisă, explicită, clară și concentrată. De obicei, teza dvs. ar trebui să se afle la finalul paragrafului/secțiunii introductive.

Sfaturi pentru a scrie o introducere puternică

În afară de o structură bună, iată câteva sfaturi pentru ca introducerea să fie puternică și precisă:

 • Țineți cont de scopul cercetării dumneavoastră și asigurați-vă că introducerea dumneavoastră îl susține.
 • Folosiți un cârlig atrăgător și relevant care să atragă imediat atenția cititorului.
 • Faceți să fie evident pentru cititorii dumneavoastră care este poziția dumneavoastră.
 • Demonstrați-vă cunoștințele despre subiect.
 • Oferiți cititorului dumneavoastră o hartă pentru a-l ajuta să înțeleagă ce veți aborda pe parcursul cercetării.
 • Fiți succint - se recomandă ca introducerea introductivă să reprezinte aproximativ 8-9 la sută din numărul total de cuvinte din articolul dumneavoastră (de exemplu, 160 de cuvinte pentru un eseu de 2000 de cuvinte). 
 • Faceți o declarație de teză puternică și lipsită de ambiguitate.
 • Explicați în 1-2 propoziții de ce articolul este important.
 • Nu uitați să o păstrați interesantă.

Greșeli de evitat în introducere

Vezi ce nu trebuie să faci și ce trebuie să eviți acum că știi structura și cum să scrieți o introducere pentru o lucrare de cercetare.

 • Lipsa unui sentiment de direcție sau de scop.
 • Dăm prea mult.
 • Crearea de paragrafe lungi.
 • Excesul sau insuficiența fondului, a literaturii și a teoriei.
 • Inclusiv materialul care ar trebui să fie plasat în corp și în concluzie.
 • Nu scriu suficient sau scriu în exces.
 • Utilizarea prea multor ghilimele.

Eliberați puterea infografiilor cu Mind the Graph

Credeți că cercetarea dumneavoastră nu este eficientă în comunicarea precisă sau nu este atractivă din punct de vedere estetic? Folosiți instrumentul Mind The Graph pentru a crea infografice excelente și pentru a adăuga mai multă valoare cercetării dumneavoastră.

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane