Pentru oamenii de știință, publicarea unei lucrări de cercetare este o realizare uriașă; de obicei, aceștia petrec mult timp căutând subiectul potrivit, materialul potrivit și, cel mai important, locul potrivit pentru a-și publica munca. Pentru a avea succes în publicarea unei lucrări de cercetare, aceasta trebuie să fie bine scrisă și să îndeplinească toate standardele înalte.

Deși nu există o metodă rapidă și ușoară de a fi publicat, există anumite strategii de redactare a manuscrisului care pot ajuta la obținerea conștientizării și vizibilității de care aveți nevoie pentru a fi publicat.

În acest tutorial Mind The Graph, pas cu pas, vă oferim instrucțiuni practice despre cum să scrieți un manuscris pentru o lucrare de cercetare, pentru a vă spori cercetarea, precum și șansele de publicare.

Fotografie de Daniel Thomas pe Unsplash

Ce este manuscrisul unei lucrări de cercetare?

Manuscrisul este un document scris, dactilografiat sau procesat în format word, trimis de către cercetător unei edituri. Cercetătorii creează cu meticulozitate manuscrisele pentru a-și comunica ideile unice și descoperirile noi atât comunității științifice, cât și publicului larg. 

În general, manuscrisul trebuie să fie remarcabil și să reprezinte în profunzime atitudinea dumneavoastră profesională față de muncă; trebuie să fie complet, structurat rațional și precis. Pentru a transmite rezultatele către comunitatea științifică, respectând în același timp normele etice, articolele științifice trebuie să utilizeze un limbaj și o structură specifice.

În plus, pentru o publicare eficientă, trebuie respectate și standardele privind informațiile de pe pagina de titlu, structura rezumatului, stilul de referință, dimensiunea fontului, spațierea între rânduri, marginile, aspectul și stilul paragrafelor. Aceasta este o tehnică care necesită mult timp și reprezintă o provocare, dar merită în cele din urmă.

Cum se structurează un manuscris?

Primul pas în cunoașterea cum să scrieți un manuscris pentru o lucrare de cercetare este înțelegerea modului în care funcționează structura. 

Titlu sau rubrică

Un titlu prost ales poate descuraja un potențial cititor să citească mai mult din manuscrisul dumneavoastră. Atunci când un public dă peste manuscrisul dvs., primul lucru pe care îl observă este titlul, țineți cont de faptul că titlul pe care îl alegeți ar putea avea un impact asupra succesului lucrării dvs.

Rezumat

Rezumatele sunt scurte rezumate ale lucrării dumneavoastră. Conceptul fundamental al cercetării dumneavoastră și problemele la care intenționați să răspundeți trebuie să fie cuprinse în cadrul rezumatului. Rezumatul este un rezumat concis al cercetării care ar trebui considerat o versiune condensată a întregului articol.

Introducere

Scopul cercetării este dezvăluit în corpul introducerii. Sunt furnizate informații de fond pentru a explica de ce a fost realizat studiul și evoluția cercetării.

Metode și materiale

Părțile tehnice ale cercetării trebuie să fie detaliate în detaliu în această secțiune. Transparența este necesară în această parte a cercetării. Colegii vor afla despre metodologia și materialele pe care le-ați folosit pentru a analiza cercetarea, pentru a o recrea și pentru a extinde conceptele în continuare. 

Rezultate

Aceasta este cea mai importantă parte a lucrării. Ar trebui să furnizați concluziile și datele după ce rezultatele au fost discutate în detaliu. Folosiți un punct de vedere imparțial aici; dar lăsați evaluarea pentru ultima parte, concluzia.

Concluzie

În cele din urmă, explicați de ce concluziile dumneavoastră sunt semnificative. Această secțiune vă permite să vă evaluați rezultatele și să reflectați asupra procesului dumneavoastră. Nu uitați că concluziile se exprimă într-un mod succint, folosind mai degrabă cuvinte decât cifre. Conținutul prezentat în această secțiune trebuie să se bazeze exclusiv pe cercetarea efectuată.

Referințe

Lista de referințe conține informații pe care cititorii le pot folosi pentru a găsi sursele pe care le-ați menționat în cercetarea dumneavoastră. Pagina de referințe se află la sfârșitul lucrării dumneavoastră. Țineți cont de faptul că fiecare publicație are criterii de trimitere diferite. Pentru o autentificare eficientă a referințelor, trebuie respectate cerințele revistei.

Via GIPHY

Pași despre cum să scrieți un manuscris pentru o lucrare de cercetare

Nu este vorba doar despre formatul de redactare a unui manuscris de succes, ci și despre strategia corectă pentru a ieși în evidență față de alți cercetători care încearcă să fie publicați. Luați în considerare următorii pași pentru un manuscris bine scris:

1. Citiți ghidul autorului

Multe reviste oferă un document de tip Ghid pentru autori, care se tipărește în mod normal anual și este disponibil online. În acest Ghid pentru autori, veți descoperi informații amănunțite despre interesele și domeniul de activitate al revistei, precum și informații referitoare la tipurile de manuscrise și instrucțiuni mai amănunțite despre cum să faceți formatarea corectă pentru a vă prezenta cercetarea.

2. Acordați o atenție deosebită secțiunii metode și materiale

Secțiunea privind metodele și materialele este cea mai importantă parte a cercetării. Aceasta ar trebui să explice cu exactitate ce ați observat în cadrul cercetării. În mod normal, această secțiune ar trebui să aibă mai puțin de 1 000 de cuvinte. Metodele și materialele utilizate trebuie să fie suficient de detaliate pentru ca un coleg să poată reproduce studiul.

3. Identificați și descrieți constatările dvs.

Al doilea aspect cel mai important al manuscrisului dumneavoastră este reprezentat de concluzii. După ce ați precizat ce ați observat (metode și materiale), ar trebui să treceți în revistă ceea ce ați descoperit. Notați-vă să vă organizați constatările astfel încât să aibă sens fără explicații suplimentare.

4. Fața și corpul cercetării

În această parte trebuie să produceți fața și corpul manuscrisului dumneavoastră, așa că faceți-o cu atenție și cu atenție. 

Asigurați-vă că pagina de titlu conține toate informațiile cerute de revistă. Pagina de titlu este fața publică a cercetării dumneavoastră și trebuie să fie structurată corect pentru a îndeplini cerințele de publicare. 

Scrieți o introducere care să explice de ce ați efectuat cercetarea și de ce ar trebui să intereseze pe oricine rezultatele (întrebați-vă "și ce dacă?"). 

Concentrați-vă pe crearea unei pagini de referință clare și precise. Așa cum s-a menționat la pasul 1, trebuie să citiți cu atenție ghidul autorului pentru revista la care intenționați să trimiteți lucrarea pentru a vă asigura că pagina de referință a cercetării dvs. este structurată corect.

Rezumatul ar trebui să fie scris imediat după ce manuscrisul este gata. Urmați ghidul autorului și asigurați-vă că nu depășește limita de cuvinte.

5. Dublă verificare a criteriilor de respingere rapidă

Acum că ați finalizat aspectele cheie ale cercetării, este timpul să verificați de două ori totul în conformitate cu Criteriile de respingere rapidă. "Criteriile de respingere rapidă" sunt erori care duc la o respingere instantanee. Criteriile sunt următoarele:

  • Întrebarea la care s-a răspuns nu a fost suficient de interesantă
  • Întrebarea a primit un răspuns satisfăcător înainte
  • Ipoteză greșită
  • Metoda nu poate aborda ipoteza
  • Cercetarea nu are o putere suficientă
  • Manuscris contradictoriu
  • Concluzia nu susține datele

6. Rescrieți

Rescrieți-vă manuscrisul acum că l-ați terminat. Fă-te cel mai aprig critic al tău. Luați în considerare posibilitatea de a vă citi documentul cu voce tare, fiind atent la orice întrerupere bruscă în fluxul logic sau la afirmații incorecte.

Creațiile tale, gata în câteva minute!

În afară de un ghid pas cu pas pentru a scrie un manuscris decent pentru cercetarea dumneavoastră, Mind The Graph include un instrument specializat pentru crearea și furnizarea de șabloane pentru infografice care pot maximiza potențialul și valoarea cercetării dumneavoastră. Consultați site-ul web pentru mai multe informații. 

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane