Η εισαγωγή σε οποιοδήποτε είδος εργασίας μερικές φορές παρεξηγείται ως η αρχή- ωστόσο, η εισαγωγή έχει στην πραγματικότητα ως στόχο να παρουσιάσει το θέμα που επιλέξατε στο κοινό με τρόπο που να το κάνει πιο ελκυστικό και να αφήσει τους αναγνώστες σας διψασμένους για περισσότερες πληροφορίες. Μετά τον τίτλο και την περίληψη, το ακροατήριό σας θα διαβάσει την εισαγωγή, επομένως είναι κρίσιμο να κάνετε μια καλή αρχή.  

Αυτό το άρθρο περιλαμβάνει οδηγίες για πώς να γράψετε μια εισαγωγή για μια ερευνητική εργασία που εμπλέκει τον αναγνώστη στην έρευνά σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δυνατό άνοιγμα για την ερευνητική σας εργασία, αν τηρήσετε τη μορφή και μερικές βασικές αρχές.

Τι είναι η εισαγωγή σε μια ερευνητική εργασία;

Η εισαγωγή είναι το εναρκτήριο τμήμα μιας ερευνητικής εργασίας και το τμήμα που ο αναγνώστης είναι πιθανό να διαβάσει πρώτο, στο οποίο αναφέρονται ο σκοπός και οι στόχοι του επόμενου συγγράμματος. 

Η εισαγωγή εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς. Παρέχει το πλαίσιο της έρευνάς σας, εξηγεί το θέμα και τους στόχους σας και παρέχει ένα περίγραμμα της εργασίας. Μια καλή εισαγωγή θα δώσει τον τόνο για το υπόλοιπο της εργασίας σας, δελεάζοντας τους αναγνώστες να συνεχίσουν να διαβάζουν τη μεθοδολογία, τα ευρήματα και τη συζήτηση. 

Παρόλο που οι εισαγωγές παρουσιάζονται γενικά στην αρχή ενός εγγράφου, πρέπει να διακρίνουμε την εισαγωγή από την αρχή της έρευνάς σας. Μια εισαγωγή, όπως υποδηλώνει το όνομά της, υποτίθεται ότι εισάγει το θέμα σας χωρίς να το επεκτείνει. Όλες οι σχετικές πληροφορίες και τα γεγονότα πρέπει να τοποθετούνται στο σώμα και τα συμπεράσματα, όχι στην εισαγωγή.

Δομή μιας εισαγωγής

Πριν εξηγήσω πώς να γράψετε μια εισαγωγή για μια ερευνητική εργασία, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε μια δομή που θα κάνει την εισαγωγή σας ισχυρότερη και πιο απλή.

Ένα καλό άγκιστρο

Το άγκιστρο είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά εναρκτήρια στοιχεία για την εισαγωγή μιας έρευνας. Ο στόχος ενός αγκίστρου είναι να διεγείρει το ενδιαφέρον του αναγνώστη να διαβάσει την ερευνητική εργασία. Υπάρχουν διάφορες προσεγγίσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα ισχυρό άγκιστρο: εντυπωσιακά γεγονότα, μια ερώτηση, μια σύντομη επισκόπηση ή ακόμη και ένα απόσπασμα. 

Ευρεία επισκόπηση

Μετά από ένα εξαιρετικό άγκιστρο, θα πρέπει να παρουσιάσετε μια ευρεία επισκόπηση του μείζονος θέματος και κάποιες πληροφορίες για το ιστορικό της έρευνάς σας. Αν δεν είστε σίγουροι για το πώς να ξεκινήσετε μια εισαγωγή έκθεσης, η καλύτερη προσέγγιση είναι να προσφέρετε μια βασική εξήγηση του θέματός σας πριν εμβαθύνετε σε συγκεκριμένα ζητήματα. Με απλά λόγια, θα πρέπει να ξεκινήσετε με γενικές πληροφορίες και στη συνέχεια να τις περιορίσετε στα σχετικά θέματά σας.

Ερωτήσεις

Αφού προσφέρετε κάποιες βασικές πληροφορίες σχετικά με το κύριο θέμα της έρευνάς σας, συνεχίστε για να δώσετε στους αναγνώστες μια καλύτερη κατανόηση του τι θα καλύψετε σε όλη τη διάρκεια της έρευνάς σας. Σε αυτό το τμήμα της εισαγωγής σας, θα πρέπει να αποσαφηνίσετε γρήγορα τα σημαντικά σας θέματα με τη σειρά με την οποία θα εξεταστούν αργότερα, εισάγοντας σταδιακά τη δήλωση της θέσης σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένα Τα παρακάτω είναι ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα που πρέπει να αντιμετωπίσετε σε αυτό το τμήμα της εισαγωγής σας: Ποιος; Ποιος; Πού; Πότε; Πώς; Και γιατί;

Δήλωση θέσης

Η δήλωση θέσης, η οποία πρέπει να αναφέρεται στην αρχική πρόταση της έρευνάς σας, δεδομένου ότι ολόκληρη η έρευνά σας περιστρέφεται γύρω από αυτήν, είναι το σημαντικότερο στοιχείο της έρευνάς σας.

Η δήλωση θέσης παρουσιάζει στο ακροατήριό σας μια γρήγορη επισκόπηση του κύριου ισχυρισμού της έρευνας. Στο τμήμα του σώματος της εργασίας σας, το βασικό επιχείρημά σας είναι αυτό που θα εκθέσετε ή θα συζητήσετε σχετικά με αυτό. Μια εξαιρετική δήλωση θέσης είναι συνήθως πολύ συνοπτική, ακριβής, σαφής, σαφής και εστιασμένη. Συνήθως, η θέση σας πρέπει να βρίσκεται στο τέλος της εισαγωγικής παραγράφου/ενότητας.

Συμβουλές για τη συγγραφή μιας ισχυρής εισαγωγής

Εκτός από την καλή δομή, ακολουθούν μερικές συμβουλές για να κάνετε την εισαγωγή σας ισχυρή και ακριβή:

 • Έχετε κατά νου τον στόχο της έρευνάς σας και βεβαιωθείτε ότι η εισαγωγή σας τον υποστηρίζει.
 • Χρησιμοποιήστε ένα ελκυστικό και σχετικό άγκιστρο που τραβάει αμέσως την προσοχή του αναγνώστη.
 • Κάντε προφανές στους αναγνώστες σας ποια είναι η θέση σας.
 • Επιδείξτε τις γνώσεις σας στο θέμα σας.
 • Παρέχετε στον αναγνώστη σας έναν οδικό χάρτη για να τον βοηθήσετε να καταλάβει τι θα εξετάσετε σε όλη τη διάρκεια της έρευνας.
 • Να είστε περιεκτικοί - συνιστάται η εισαγωγή σας να αποτελείται από περίπου 8-9% του συνολικού αριθμού λέξεων του άρθρου σας (για παράδειγμα, 160 λέξεις για ένα δοκίμιο 2000 λέξεων). 
 • Κάντε μια ισχυρή και ξεκάθαρη δήλωση θέσης.
 • Εξηγήστε γιατί το άρθρο είναι σημαντικό σε 1-2 προτάσεις.
 • Να θυμάστε να το κρατάτε ενδιαφέρον.

Λάθη που πρέπει να αποφύγετε στην εισαγωγή σας

Δείτε τι δεν πρέπει να κάνετε και τι πρέπει να αποφύγετε τώρα που γνωρίζετε τη δομή και πώς να γράψετε μια εισαγωγή για μια ερευνητική εργασία.

 • Έλλειψη αίσθησης κατεύθυνσης ή σκοπού.
 • Δίνοντας πάρα πολλά.
 • Δημιουργία μακροσκελών παραγράφων.
 • Υπερβολικό ή ανεπαρκές υπόβαθρο, βιβλιογραφία και θεωρία.
 • Συμπεριλαμβανομένου του υλικού που πρέπει να τοποθετηθεί στο σώμα και στο συμπέρασμα.
 • Δεν γράφετε αρκετά ή γράφετε υπερβολικά.
 • Χρήση πολλών εισαγωγικών.

Απελευθερώστε τη δύναμη των Infographics με το Mind the Graph

Πιστεύετε ότι η έρευνά σας δεν είναι αποτελεσματική στην επικοινωνία με ακρίβεια ή δεν είναι αισθητικά ελκυστική; Χρησιμοποιήστε το εργαλείο Mind The Graph για να δημιουργήσετε σπουδαία infographics και να δώσετε μεγαλύτερη αξία στην έρευνά σας.

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα