Het spijt me het je te vertellen, maar je zou op weg kunnen zijn naar een saai werkstuk. Nee, het heeft niets te maken met je studiegebied. Maar het heeft te maken met hoe makkelijk het is om je werk te begrijpen.

Er zijn enkele stappen die je kunt volgen om je kans op het schrijven van een saai werkstuk te verkleinen:

Vertel een verhaal

De lezer verwacht een logische gedachtegang bij het lezen van uw onderzoek. Als uw ideeën verwarrend zijn, zal iemand nauwelijks geïnteresseerd raken in wat u zegt.

Zeg wat je bedoelt.

Wees recht door zee en stop met het toevoegen van irrelevante informatie. Vraag je altijd af of die informatie essentieel is voor het begrip van de lezer.

Gebruik visuele informatiestromen

Misschien ben je niet zo goed in schrijven - de meesten van ons niet. Zorg er dus voor dat de lezers gemakkelijk kunnen begrijpen waar je paper over gaat. Of, als je de andere twee stappen perfect hebt gevolgd, ga dan nog een stapje verder en verbeter het nog meer!

Het gebruik van visuele stromen is misschien wel de belangrijkste stap om te volgen. Er worden elke dag nieuwe onderzoeken ontwikkeld, maar dat betekent niet dat de wetenschapscommunicatie efficiënt is.

Wil je gepubliceerd worden? Om geciteerd te worden? Of om de wetenschap goed over te brengen?
Begin met het gebruik van wetenschappelijke inforgraphics.

 

Zorg ervoor dat uw onderzoek geen saaie krant wordt

Hier is een voorbeeld van hoe een "gewone" krant eruit zou zien zonder wetenschappelijke infografieën:

Schrijf je een saaie krant?

En hier is de echte versie van dit document:

Schrijf je een saaie krant?

Visuele informatie verbetert de leesbaarheid; ontrafelt complexe informatie; en laat zien dat je je eigen onderzoek beheerst - het klinkt misschien grappig, maar de meeste wetenschappers kunnen hun eigen werk niet efficiënt uitleggen.

Schrijf je een saaie krant?

Als u denkt dat u nog niet klaar bent om zelf aan de slag te gaan met visual flows, is onze post "Wat maakt een goede infographic?" kan je een handje helpen.

Je hebt al veel tijd besteed aan het ontwikkelen van een geweldig onderzoek. Verspil niet al je werk door een saai stuk te schrijven.

Hulp nodig bij het schrijven van je research paper? Bekijk deze complete eBook over de voorbereiding van een wetenschappelijk onderzoek.


Download dit eBook en leer hoe je een aantrekkelijke paper schrijft.

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen