Olen pahoillani, mutta saatat olla matkalla tylsään paperiin. Ei, sillä ei ole mitään tekemistä opiskelualasi kanssa. Sillä on kuitenkin tekemistä sen kanssa, kuinka helppoa työsi on ymmärtää.

Voit noudattaa joitakin ohjeita, joiden avulla voit vähentää tylsän paperin kirjoittamisen todennäköisyyttä:

Kerro tarina

Lukija odottaa loogista ajatuksenjuoksua lukiessaan tutkimustasi. Jos ajatuksesi ovat sekavia, joku tuskin kiinnostuu siitä, mitä sanot.

Sano mitä tarkoitat

Ole suoraviivainen ja lopeta epäolennaisten tietojen lisääminen. Kysy aina itseltäsi, ovatko tiedot olennaisia lukijan ymmärtämisen kannalta.

Käytä visuaalisia tietovirtoja

Ehkä et ole niin hyvä kirjoittamaan - useimmat meistä eivät ole. Varmista siis, että lukijat ymmärtävät helposti, mistä kirjoituksessasi on kyse. Tai jos olet noudattanut kahta muuta vaihetta täydellisesti, tee ylimääräinen askel ja paranna sitä vielä enemmän!

Visuaalisten virtojen käyttäminen on ehkä tärkein vaihe. Uusia tutkimuksia kehitetään joka päivä, mutta se ei tarkoita, että tiedeviestintä olisi tehokasta.

Haluatko tulla julkaistuksi? Tahdotko tulla siteeratuksi? Tai viestiä tieteestä hyvin?
Aloita tiede-infografiikan käyttö.

 

Varmista, ettei tutkimuksestasi tule tylsää paperia.

Tässä on esimerkki siitä, miltä "tavallinen" lehti näyttäisi ilman tieteellistä infografiikkaa:

Kirjoitatko tylsää paperia?

Ja tässä on tämän asiakirjan oikea versio:

Kirjoitatko tylsää paperia?

Visuaalinen tieto parantaa luettavuutta, selventää monimutkaista tietoa ja osoittaa, että hallitset oman tutkimuksesi - saattaa kuulostaa hassulta, mutta useimmat tutkijat eivät pysty selittämään tehokkaasti omaa työtään.

Kirjoitatko tylsää paperia?

Jos luulet, ettet ole vielä valmis aloittamaan visuaalisten virtojen käyttöä itse, postauksessamme "Millainen on hyvä infografiikka?" voi auttaa sinua hieman.

Olet jo käyttänyt paljon aikaa hämmästyttävän tutkimuksen kehittämiseen. Älä tuhlaa kaikkea työtäsi tylsän paperin kirjoittamiseen.

Tarvitsetko apua tutkimustyön kirjoittamisessa? Tarkista tämä täydellinen eBook tieteellisen tutkimusartikkelin laatimisprosessista.


Lataa tämä e-kirja ja opi kirjoittamaan houkutteleva paperi.

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit