Acest articol uimitor aduce statistici care rezumă datele din XTALKDB. În doar câteva minute, autorul a creat un infografic care explică distribuția speciilor din XTALKDB.

Verificați articolul original aici.

Deoarece ființele umane sunt creaturi vizuale, imaginile rămân cea mai bună modalitate de a vă explica cercetările cu cât mai multe detalii doriți.

Oamenii de știință au dezvoltat o bază de date care documentează interacțiunea dintre perechi specifice de căi de semnalizare și speciile și țesuturile în care sunt observate.

Un grup de cercetare condus de Sarah Sam de la Departamentul de Științe Biologice (2016) a raportat că percepția unui semnal extern de către receptori determină modificarea activităților proteinelor intermediare.

Acest lucru duce la reglarea factorilor de transcripție, care modulează expresia genelor țintă. Pentru fiecare pereche de căi, XTalkDB înregistrează informații detaliate care descriu condițiile experimentale în care a fost descoperită diafonia.

Celulele evaluează și răspund la mediul lor prin intermediul căilor de semnalizare. O cale de semnalizare conține, de obicei, un set bine definit de interacțiuni fizice și de reglementare între receptori, proteine intermediare de semnalizare, factori de transcripție și gene țintă.

Site-ul web XTalkDB oferă o interfață ușor de utilizat pentru cercetători, care le permite acestora să navigheze prin interogarea uneia sau mai multor căi sau molecule de interes.

În studiu au fost incluse 650 de perechi.

Rezumat grafic powered by Mind the Graph

success-case-XTALKDB-o bază de date a căilor de semnalizare a căilor de semnalizare-crosstalk
Fabricat cu Mind the Graph

În ceea ce privește posibilele îmbunătățiri, "Procesul de curatoriat manual care stă la baza XTalkDB are limitele sale, mai ales că încercăm să extindem acoperirea bazei de date.

Plănuim să dezvoltăm un cadru de procesare a limbajului natural care va evalua publicațiile în funcție de probabilitatea de a documenta diafonia. Un curator se poate concentra apoi pe publicațiile cu un grad ridicat de clasificare", recunosc aceștia.

Lucrări Impact și performanță

Putem analiza cu Altmetric date că această lucrare se află pe partea de sus a tuturor indicatorilor din cadrul tuturor articolelor finanțate de NIH în cadrul dimensiunilor.

Folosiți puterea infografiilor pentru a vă stimula și articolul. Încercați Mind the Graph!

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane