Dit fantastische artikel brengt statistieken naar voren die de gegevens in XTALKDB samenvatten. In slechts enkele minuten heeft de auteur een infographic gemaakt die de verspreiding van de soorten in XTALKDB uitlegt.

Controleer de origineel artikel hier.

Aangezien mensen visuele wezens zijn, zijn afbeeldingen nog steeds de beste manier om uw onderzoek uit te leggen met zoveel details als u wilt.

Wetenschappers hebben een database ontwikkeld die de wisselwerking tussen specifieke paren van signaalwegen en de soorten en weefsels waarin zij worden waargenomen documenteert.

Een onderzoeksgroep onder leiding van Sarah Sam van het Departement Biologische Wetenschappen (2016) rapporteerde dat de waarneming van een extern signaal door receptoren ervoor zorgt dat de activiteiten van tussenliggende eiwitten veranderen.

Dit resulteert in de regulering van transcriptiefactoren, die de expressie van doelgenen moduleren. XTalkDB registreert voor elk pathway-paar gedetailleerde informatie over de experimentele omstandigheden waaronder crosstalk werd ontdekt.

Cellen beoordelen en reageren op hun omgeving via signaalwegen. Een signaalroute bevat doorgaans een goed gedefinieerde reeks regelgevende en fysieke interacties tussen receptoren, intermediaire signaaleiwitten, transcriptiefactoren en doelgenen.

De XTalkDB-website biedt een gebruiksvriendelijke interface voor wetenschappers om informatie over kruisbestuiving te zoeken door een of meer interessante trajecten of moleculen op te vragen.

De studie omvatte 650 paren.

Grafisch Abstract aangedreven door Mind the Graph

succes-case-XTALKDB-een-database-van-signaalweg-crosstalk
Gemaakt met Mind the Graph

Over mogelijke verbeteringen: "Het handmatige curatieproces dat ten grondslag ligt aan XTalkDB heeft zijn beperkingen, vooral nu we de dekking van de database willen uitbreiden.

Wij zijn van plan een natuurlijke-taalverwerkingskader te ontwikkelen dat publicaties beoordeelt op basis van hun waarschijnlijkheid om crosstalk te documenteren. Een curator kan zich dan richten op hoog gerangschikte publicaties," geven zij toe.

Documenten Impact en prestaties

We kunnen analyseren met Altmetric gegevens dat dit document op de bovenste gedeelte van alle metriek binnen alle door de NIH gefinancierde artikelen in de dimensies.

Gebruik de kracht van infographics om je artikel ook een boost te geven. Probeer Mind the Graph!

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen