Αυτό το καταπληκτικό άρθρο παρουσιάζει στατιστικά στοιχεία που συνοψίζουν τα δεδομένα στην XTALKDB. Μέσα σε λίγα λεπτά, ο συγγραφέας δημιούργησε ένα infographic που εξηγεί την κατανομή των ειδών στο XTALKDB.

Ελέγξτε το αρχικό άρθρο εδώ.

Δεδομένου ότι οι άνθρωποι είναι οπτικά όντα, οι εικόνες εξακολουθούν να είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξηγήσετε την έρευνά σας με όσες λεπτομέρειες θέλετε.

Οι επιστήμονες ανέπτυξαν μια βάση δεδομένων που τεκμηριώνει τη διασταύρωση μεταξύ συγκεκριμένων ζευγών σηματοδοτικών μονοπατιών και των ειδών και των ιστών στα οποία παρατηρούνται.

Μια ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τη Sarah Sam του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών (2016) ανέφερε ότι η αντίληψη ενός εξωτερικού σήματος από τους υποδοχείς προκαλεί την αλλαγή των δραστηριοτήτων των ενδιάμεσων πρωτεϊνών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη ρύθμιση των μεταγραφικών παραγόντων, οι οποίοι ρυθμίζουν την έκφραση των γονιδίων-στόχων. Για κάθε ζεύγος μονοπατιών, η XTalkDB καταγράφει λεπτομερείς πληροφορίες που περιγράφουν τις πειραματικές συνθήκες υπό τις οποίες ανακαλύφθηκε η διασταύρωση.

Τα κύτταρα αξιολογούν και ανταποκρίνονται στο περιβάλλον τους μέσω σηματοδοτικών μονοπατιών. Μια σηματοδοτική οδός περιέχει συνήθως ένα καλά καθορισμένο σύνολο ρυθμιστικών και φυσικών αλληλεπιδράσεων μεταξύ υποδοχέων, ενδιάμεσων σηματοδοτικών πρωτεϊνών, μεταγραφικών παραγόντων και γονιδίων-στόχων.

Ο δικτυακός τόπος XTalkDB παρέχει μια εύχρηστη διεπαφή για τους επιστήμονες ώστε να περιηγηθούν στις πληροφορίες διασταύρωσης με την αναζήτηση ενός ή περισσότερων μονοπατιών ή μορίων ενδιαφέροντος.

Στη μελέτη συμμετείχαν 650 ζευγάρια.

Γραφική περίληψη που τροφοδοτείται από το Mind the Graph

success-case-XTALKDB-a-database-of-signaling-pathway-crosstalk
Κατασκευασμένο με Mind the Graph

Συζητώντας πιθανές βελτιώσεις, "Η διαδικασία χειροκίνητης επιμέλειας που διέπει τη XTalkDB έχει τους περιορισμούς της, ειδικά καθώς επιδιώκουμε να επεκτείνουμε την κάλυψη της βάσης δεδομένων.

Σκοπεύουμε να αναπτύξουμε ένα πλαίσιο επεξεργασίας φυσικής γλώσσας που θα αξιολογεί τις δημοσιεύσεις με βάση την πιθανότητα τεκμηρίωσης της διασταύρωσης. Ένας επιμελητής μπορεί στη συνέχεια να επικεντρωθεί σε δημοσιεύσεις με υψηλή κατάταξη", παραδέχονται.

Επιπτώσεις και επιδόσεις των εγγράφων

Μπορούμε να αναλύσουμε με Altmetric δεδομένα ότι το παρόν έγγραφο είναι σχετικά με την το ανώτερο τμήμα όλων των μετρικών σε όλα τα άρθρα που χρηματοδοτούνται από το NIH στις Διαστάσεις.

Χρησιμοποιήστε τη δύναμη των infographics για να ενισχύσετε το άρθρο σας. Δοκιμάστε το Mind the Graph!

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα