We vinden het erg leuk om te laten zien wat onze gebruikers doen - vooral als ze papers publiceren met behulp van Mind the Graph illustraties en tools.

Dus, vandaag tonen we u het onderzoek van een premium gebruiker aan de geest de grafiek, Stefania Forner. Haar overzichtsartikel werd onlangs gepubliceerd in Trends in Neurosciences onder de titel Synaptische aantasting bij de ziekte van Alzheimer: Een ontregelde symfonie.  Ze maakte twee Alzheimer grafische abstracts om haar werk te illustreren.

Laten we eerst beginnen met een kleine introductie van Stefania's studie...:

De ziekte van Alzheimer (AD) is een neurodegeneratieve aandoening die cognitieve stoornissen en geheugenverlies veroorzaakt. AD is de zesde belangrijkste doodsoorzaak in de VS en treft 35 miljoen mensen over de hele wereld.

Er zijn aanwijzingen dat er een oorzakelijk verband bestaat tussen de cognitieve stoornissen van AD en het verlies van synapsen. Ook kan synapsdisfunctie verband houden met twee pathologische routes. Een extracellulaire ophoping van beta-amyloïde peptide en intracellulaire accumulatie van tau-eiwit.

Het is bekend dat deze twee processen een belangrijke rol spelen bij AD. Een van de belangrijkste fundamentele vragen die echter blijven bestaan, heeft betrekking op de moleculaire relatie tussen beta-amyloïde en tau, en hoe deze twee spelers in onderlinge afhankelijkheid schade toebrengen aan de synaptische functie bij AD.

Om de effecten van tau-eiwit en beta-amyloïde peptide op de synaptische functie en AD afzonderlijk te analyseren, gebruikte Stefania twee grafische samenvattingen die zij maakte op het Mind the Graph-platform. De ene toont de vorming van beta-amyloïde oligomeren en hun mechanismen van synaptische toxiciteit en de andere toont het verband tussen tau-eiwit en synapsen in neuronen.  

Grafische samenvattingen van Alzheimer

Alzheimer aandoening

 

alzheimer-disorder-tau

 

"Met name studies die de moleculaire relatie tussen Aβ, tau en synaptische tekorten en/of verlies onderzoeken, hebben licht geworpen op hoe deze pathologieën uiteindelijk kunnen leiden tot cognitieve achteruitgang bij patiënten. De identificatie van verschillende potentiële pre- en postsynaptische routes kan bijdragen tot de onderliggende klinische symptomen van AD."

 

Ik wil ook grafische samenvattingen van mijn onderzoek!

 

Grafische samenvattingen zijn een manier om hoofdpunten van je werk aan te vullen en te illustreren. Als je wilt leren hoe je zelf verbazingwekkende grafische samenvattingen kunt maken, zijn hier een paar berichten om je te helpen:

 

U kunt Mind the Graph gratis gebruiken. We hebben een gratis versie waarin u het kunt proberen en toegang kunt krijgen tot onze wetenschappelijke bibliotheek. Premium gebruikers hebben volledige toegang tot het platform en speciale voordelen zoals u hier kunt zien.

infographic63724-3

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen