Ne place foarte mult să arătăm munca incredibilă a utilizatorilor noștri - mai ales dacă aceștia publică lucrări folosind ilustrațiile și instrumentele Mind the Graph.

Așadar, astăzi vă vom arăta cercetarea unui utilizator premium la mintea graficului, Stefania Forner. Articolul ei de recenzie a fost publicat recent în Trends in Neurosciences cu titlul Afectarea sinaptică în boala Alzheimer: O simfonie dereglementată.  Ea a realizat două abstracte grafice despre Alzheimer pentru a-și ilustra lucrarea.

În primul rând, să începem cu o mică introducere a Ștefaniei care studiază domeniul:

Boala Alzheimer (AD) este o afecțiune neurodegenerativă care provoacă deficite cognitive și pierderi de memorie. AD este a șasea cauză de deces în SUA și afectează 35 de milioane de oameni în întreaga lume.

Dovezile sugerează că există un rol cauzal între deficitele cognitive ale bolii Alzheimer și pierderea sinapselor. De asemenea, disfuncția sinapsei poate fi legată de două căi patologice. O acumulare extracelulară de peptidă beta-amiloidă și acumularea intracelulară de proteina tau.

Se știe că aceste două procese joacă un rol important în DA. Cu toate acestea, una dintre întrebările fundamentale majore care rămân este legată de relația moleculară dintre beta-amiloid și tau și de modul în care acești doi actori cauzează, în mod interdependent, deteriorarea funcției sinaptice în AD.

Astfel, pentru a analiza separat efectele proteinei tau și ale peptidei beta-amiloide în funcția sinaptică și în AD, Ștefania a folosit două rezumate grafice pe care le-a realizat pe platforma Mind the Graph. Unul pentru a arăta formarea oligomerilor de beta-amiloid și mecanismele de toxicitate sinaptică ale acestora, iar celălalt pentru a arăta relația dintre proteina tau și sinapsele din neuroni.  

Rezumate grafice despre Alzheimer

Tulburare Alzheimer

 

alzheimer-disorder-tau

 

"În special, studiile care investighează relația moleculară dintre Aß, tau și deficitele și/sau pierderile sinaptice au făcut lumină asupra modului în care aceste patologii ar putea duce în cele din urmă la declinul cognitiv la pacienți. Identificarea mai multor potențiale căi pre- și postsinaptice poate contribui la simptomele clinice care stau la baza bolii Alzheimer."

 

Vreau și eu rezumate grafice pentru cercetările mele!

 

Rezumatele grafice sunt o modalitate de a completa și ilustra punctele principale ale lucrării dumneavoastră. Dacă doriți să învățați cum să realizați propriile abstracte grafice uimitoare, iată câteva articole care vă vor ajuta:

 

Puteți începe să utilizați Mind the Graph gratuit. Avem o versiune gratuită în care puteți încerca și accesa biblioteca noastră științifică. Utilizatorii Premium au acces complet la platformă și beneficii speciale, așa cum puteți vedea aici.

infografic63724-3

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane