Haluamme todella esitellä käyttäjiemme uskomattomia töitä - etenkin jos he julkaisevat artikkeleita Mind the Graph:n kuvituksia ja työkaluja käyttäen.

Joten, tänään näytämme sinulle tutkimuksen premium-käyttäjän mieli kuvaaja, Stefania Forner. Hänen katsausartikkelinsa julkaistiin äskettäin Trends in Neurosciences -lehdessä otsikolla Synaptinen heikkeneminen Alzheimerin taudissa: Synaptisen oireyhtymän toimintahäiriö: Säätymishäiriöinen sinfonia: Säätymätön sinfonia.  Hän teki kaksi Alzheimerista kertovaa graafista abstraktia kuvitukseksi työstään.

Aloitetaan ensin pienellä esittelyllä Stefaniasta, joka opiskelee kenttää.:

Alzheimerin tauti on hermoston rappeutumissairaus, joka aiheuttaa kognitiivisia puutteita ja muistin menetystä. Alzheimerin tauti on kuudenneksi yleisin kuolinsyy Yhdysvalloissa, ja siihen sairastuu 35 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa.

On näyttöä siitä, että Alzheimerin taudin kognitiivisten puutteiden ja synapsien katoamisen välillä on syy-yhteys. Synapsien toimintahäiriöt voivat myös liittyä kahteen patologiseen polkuun. Solunulkoinen kertyminen beeta-amyloidipeptidi ja solunsisäinen kertyminen tau-proteiini.

Näillä kahdella prosessilla tiedetään olevan tärkeä rooli Alzheimerin taudissa. Yksi tärkeimmistä perustavanlaatuisista kysymyksistä liittyy kuitenkin beeta-amyloidin ja taun molekyylisiin suhteisiin ja siihen, miten nämä kaksi toimijaa aiheuttavat toisistaan riippuvaisesti synaptisen toiminnan heikkenemistä Alzheimerin taudissa.

Analysoidakseen erikseen tau-proteiinin ja beeta-amyloidipeptidin vaikutuksia synaptiseen toimintaan ja Alzheimerin tautiin Stefania käytti kahta graafista tiivistelmää, jotka hän teki Mind the Graph-foorumilla. Toinen osoittaa beeta-amyloidi-oligomeerien muodostumisen ja niiden synaptisen myrkyllisyyden mekanismit ja toinen näyttää tau-proteiinin ja neuronien synapsien välisen suhteen.  

Alzheimerin taudin graafiset tiivistelmät

Alzheimerin tauti

 

alzheimer-disorder-tau

 

"Erityisesti tutkimukset, joissa on tutkittu Aß:n, taun ja synaptisten puutteiden ja/tai menetysten välistä molekyylisuhdetta, ovat valaisseet sitä, miten nämä patologiat voivat lopulta johtaa potilaiden kognitiiviseen heikkenemiseen". Useiden mahdollisten pre- ja postsynaptisten reittien tunnistaminen voi osaltaan vaikuttaa AD:n taustalla oleviin kliinisiin oireisiin."

 

Minäkin haluan graafisia tiivistelmiä tutkimukseeni!

 

Graafiset tiivistelmät ovat keino täydentää ja havainnollistaa työsi pääkohtia. Jos haluat oppia, miten voit tehdä upeita graafisia tiivistelmiä, tässä on pari postausta, jotka auttavat sinua:

 

Voit aloittaa Mind the Graph:n käytön ilmaiseksi. Meillä on ilmainen versio, jossa voit kokeilla sitä ja käyttää tieteellistä kirjastoamme. Premium-käyttäjillä on täysi käyttöoikeus alustaan ja erityisiä etuja, kuten näet täältä.

infografiikka63724-3

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit