Vi kan virkelig godt lide at vise vores brugeres utrolige arbejde frem - især hvis de udgiver artikler ved hjælp af Mind the Graph-illustrationer og -værktøjer.

Så i dag vil vi vise dig en premium-brugers forskning i tankerne bag grafen, Stefania Forner. Hendes oversigtsartikel blev for nylig udgivet i Trends in Neurosciences med titlen Synaptisk svækkelse ved Alzheimers sygdom: En dysreguleret symfoni.  Hun lavede to grafiske Alzheimer-abstrakter til at illustrere sit arbejde.

Lad os først begynde med en lille introduktion af Stefania, der studerer feltet:

Alzheimers sygdom (AD) er en neurodegenerativ lidelse, der forårsager kognitive mangler og hukommelsestab. Alzheimers sygdom er den sjette hyppigste dødsårsag i USA og påvirker 35 millioner mennesker rundt omkring i verden.

Meget tyder på, at der er en årsagssammenhæng mellem de kognitive mangler ved Alzheimers og tab af synapser. Synapsedysfunktion kan også være relateret til to patologiske veje. En ekstracellulær ophobning af beta-amyloid-peptid og intracellulær akkumulering af tau-protein.

Man ved, at disse to processer spiller en vigtig rolle i AD. Men et af de store grundlæggende spørgsmål, der stadig er tilbage, er relateret til det molekylære forhold mellem beta-amyloid og tau, og hvordan disse to aktører gensidigt forårsager svækkelse af den synaptiske funktion ved AD.

Så for at analysere tau-proteinets og beta-amyloid-peptidets indvirkning på synaptisk funktion og Alzheimers separat, brugte Stefania to grafiske abstracts, som hun lavede på Mind the Graph-platformen. Det ene for at vise dannelsen af beta-amyloide oligomerer og deres mekanismer for synaptisk toksicitet, og det andet for at vise forholdet mellem tau-protein og synapser i neuroner.  

Alzheimers grafiske abstracts

Alzheimers sygdom

 

alzheimer-sygdom-tau

 

"Især studier, der undersøger det molekylære forhold mellem Aß, tau og synaptiske mangler og/eller tab, har kastet lys over, hvordan disse patologier i sidste ende kan føre til kognitiv tilbagegang hos patienter. Identifikationen af flere potentielle præ- og postsynaptiske veje kan bidrage til de underliggende kliniske symptomer på AD."

 

Jeg vil også have grafiske abstracts til min forskning!

 

Grafiske abstracts er en måde at supplere og illustrere hovedpunkterne i dit arbejde på. Hvis du vil lære, hvordan du selv kan lave fantastiske grafiske abstracts, er her et par indlæg, der kan hjælpe dig:

 

Du kan begynde at bruge Mind the Graph helt gratis. Vi har en gratis version, hvor du kan prøve det og få adgang til vores videnskabelige bibliotek. Premium-brugere har fuld adgang til platformen og særlige fordele, som du kan se her.

infographic63724-3

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner