Het is niet gemakkelijk om onderzoeker te zijn. Je moet geconcentreerd en veerkrachtig zijn om de dagelijkse uitdagingen aan te gaan. Daarom hebben wij besloten een beetje hulp te bieden en presenteren wij de "8 tips om uw onderzoek te verbeteren".

1. Stel een goede vraag

Besteed tijd aan de vraag die u met uw onderzoek wilt stellen, voordat u zelfs maar denkt aan geld of de reikwijdte van het project. Je vraag zal je leiden wanneer alles mistig wordt. En geloof me, het wordt mistig.

8 tips om uw onderzoek te verbeteren

2. Lees veel

Als je denkt dat je genoeg gelezen hebt, verdubbel het dan. Elke dag worden er wetenschappelijke artikelen gepubliceerd. Zorg ervoor dat je de nieuwe trends op je onderzoeksgebied kent en blijf op de hoogte.

3. Weet waar je naartoe gaat

Denk na over het proces van een project opbouwen en uitvoeren. Besteed tijd aan het plannen van je volgende stap en denk na over de mogelijke output. Als je weet waar je heen wilt met je onderzoek, wordt het een stuk gemakkelijker om de weg te vinden.

4. Vraag de mening van andere onderzoekers

Peer view is stervende. In plaats daarvan worden preprints steeds populairder. Maak je onderzoek beschikbaar voor andere wetenschappers en krijg input over wat je kunt verbeteren. Je zult je onderzoek veel beter onderbouwd en klaar voor publicatie in een goed tijdschrift afronden.

8 tips om uw onderzoek te verbeteren

5. Denk als een buitenstaander

Leken en de beste onderzoekers in uw vakgebied hebben iets gemeen: ze geven niets om uw onderzoek, tenzij het moeiteloos te begrijpen en relevant voor hen is. Laat zien dat je domein hebt over je bevindingen en weet hoe je ze op een eenvoudige en georganiseerde manier kunt presenteren. Infographics en grafische samenvattingen zijn daarvoor een uitstekend middel.

6. Leer hoe je je werk kunt verkopen

Ja, we willen allemaal gepubliceerd worden. Maar er worden elke dag stapels goede onderzoeken gepubliceerd en niemand hoort erover. Gebruik kanalen om je onderzoek te verspreiden, zoals sociale media en conferenties. Nieuwe technologieën zijn de sleutel om uw boodschap te verspreiden, dus gebruik ze op een slimme manier!

8 tips om uw onderzoek te verbeteren

7. Negatieve resultaten zijn ook resultaten

Leer je resultaten te lezen. Of ze nu negatief of positief zijn, interpreteer ze en begrijp wat ze je vertellen. Soms kan de "verkeerde richting" je een nieuw gezichtspunt laten zien.

8. Probeer niet de hele krant in één dag te schrijven.

Leren hoe je een wetenschappelijk artikel schrijft kost tijd. Gebruik het eerste project dat je schreef als iets om te ontwikkelen. Nadat je alles hebt opgeschreven, haal je diep adem en neem je een pauze. Zodra je terugkomt op je paper, zul je de gemiste fouten kunnen vinden.

De academische wereld brengt vele uitdagingen met zich mee. Nieuwe instrumenten vinden om je te helpen je onderzoek te verbeteren is altijd een goed idee. Wees dus nieuwsgierig en durf!8 tips om uw onderzoek te verbeteren

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen