Nu este ușor să fii cercetător. Trebuie să să fie concentrați și rezilienți pentru a face față provocărilor zilnice. Astfel, am decis să oferim un mic ajutor și să vă prezentăm "8 sfaturi pentru a vă îmbunătăți cercetarea"

1. Puneți o întrebare bună

Înainte de a vă gândi măcar la bani sau la domeniul de aplicare al proiectului, dedicați timp întrebării pe care doriți să o puneți prin cercetarea dumneavoastră. Întrebarea dvs. vă va ghida atunci când totul devine neclar. Și, credeți-mă, va deveni neclar.

8 sfaturi pentru a vă îmbunătăți cercetarea

2. Citiți mult

Când credeți că ați citit suficient, dublați numărul. În fiecare zi sunt publicate lucrări științifice. Asigurați-vă că știți noile tendințe din domeniul dumneavoastră de cercetare și rămâneți la curent.

3. Știți unde mergeți

Gândiți-vă la procesul de construire a unui proiect și de execuție a acestuia. Petreceți timp planificând următorul pas și gândindu-vă la posibilele rezultate. Dacă știți unde doriți să ajungeți cu cercetarea dumneavoastră, va fi mult mai ușor să găsiți calea.

4. Cereți opinia altor cercetători

Peer view este pe moarte. În schimb, preprinturile devin din ce în ce mai populare. Puneți-vă cercetările la dispoziția altor oameni de știință și obțineți contribuții cu privire la ce trebuie îmbunătățit. Vă veți termina cercetarea mult mai bine fundamentată și veți fi gata să o publicați într-o revistă bună.

8 sfaturi pentru a vă îmbunătăți cercetarea

5. Gândiți ca un străin

Oamenii obișnuiți și cei mai buni cercetători din domeniul dumneavoastră au ceva în comun: nu le va interesa cercetarea dumneavoastră decât dacă aceasta este ușor de înțeles și relevantă pentru ei. Arătați că vă stăpâniți descoperirile și că știți cum să le prezentați într-un mod simplu și organizat. Infografiile și rezumatele grafice sunt un instrument excelent pentru a face acest lucru.

6. Învățați cum să vă vindeți lucrările

Da, cu toții ne dorim să fim publicați. Cu toate acestea, în fiecare zi sunt publicate grămezi de cercetări bune și nimeni nu aude de ele. Folosiți canalele pentru a vă răspândi cercetările, cum ar fi social media și conferințele. Noile tehnologii sunt cheia pentru a vă răspândi cuvântul, așa că folosiți-le într-un mod inteligent!

8 sfaturi pentru a vă îmbunătăți cercetarea

7. Rezultatele negative sunt, de asemenea, rezultate

Învățați cum să vă citiți rezultatele. Fie că sunt negative sau pozitive, interpretați-le și înțelegeți ce vă spun. Uneori, "direcția greșită" vă poate arăta un nou punct de vedere.

8. Nu încercați să scrieți întreaga lucrare într-o singură zi

Învățarea modului de redactare a unei lucrări științifice necesită timp. Folosiți primul proiect pe care l-ați scris ca pe un element de dezvoltare. După ce ați scris totul, respirați adânc și faceți o pauză. După ce vă veți întoarce la lucrarea dumneavoastră, veți putea găsi greșelile omise.

Mediul academic aduce multe provocări. Găsirea de noi instrumente pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți cercetarea este întotdeauna o idee bună. Așadar, fiți curioși și îndrăzneți!8 sfaturi pentru a vă îmbunătăți cercetarea

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane