Având în vedere numărul mare de cercetări noi publicate în fiecare zi, este destul de dificil să găsim studii relevante de fiecare dată când avem nevoie de ele. Cu toate acestea, tehnologia este aici pentru a ne ajuta. Primul pas este să folosim cumva tehnologia pentru a organiza conținutul disponibil.

Înscrierea pentru a primi e-mailuri despre noile cercetări sau buletine informative ale revistelor poate fi de ajutor. Dar dacă doriți să aveți un control mai bun asupra studiilor relevante disponibile online, există câteva instrumente foarte utile.

Alertă Google Scholar pentru studii relevante

Unul dintre cele mai bune instrumente științifice este Bursier Google. Nu numai că ne ajută să găsim lucrările științifice pe care le căutăm, dar și Scholar Google are un set de opțiuni pentru a optimiza această căutare.

Sfaturi pentru a fi la curent cu studiile relevante

Pentru început, avem opțiunea de alertă. Cu ajutorul alertei, veți fi notificat de fiecare dată când este publicată o cercetare de interes pentru dumneavoastră. Puteți seta alertele să funcționeze după cuvinte cheie, dar asigurați-vă că ați ales cuvinte inteligente. Google lucrează de obicei cu cuvinte din titluri și rezumate, așa că a te gândi la cuvinte caracteristice domeniului în care studiezi este o modalitate bună de a începe.

Sfaturi pentru a fi la curent cu studiile relevante

Urmăriți autorii pe care îi doriți

Scholar Google vă oferă, de asemenea, opțiunea de a-i urmări pe autorii pe care îi considerați interesanți. Noile lucrări sau citate, puteți fi la curent cu tot ce se întâmplă cu autorul ales de dvs. Totuși, asigurați-vă că profilul autorului există pe Google Scholar - acesta este singurul defect al acestui instrument.

Sfaturi pentru a fi la curent cu studiile relevante

Sfaturi pentru a fi la curent cu studiile relevante

Alte site-uri web și social media

În afară de Scholar Google, apar multe alte site-uri web. Pentru o modalitate mai informală de a urmări actualizările privind activitatea cercetătorului dumneavoastră preferat, Twitter pare a fi un instrument excelent. Acum, dacă sunteți în căutarea unei capturi mai profesioniste, ResearchGate este o referință destul de bună.

Multe alte platforme vă pot ajuta să vă actualizați. Iată o listă cu alte opțiuni:

  • ReadCube, Mendeley: gestionarea referințelor
  • PubChase: Recomandă lucrări pe baza utilizatorilor cu interese similare
  • Sparrho: Utilizatorul își construiește propriul sistem de recomandare
  • Facultatea de 1000 Prime: Alerte despre hârtie biomedicală bazate pe clasificarea multor oameni de știință seniori
  • Nowomics: Platforma în care puteți urmări cuvinte cheie de biologie și conținut relevant
  • Scizzle: Automatizarea cercetării în PubMed cu ajutorul cuvintelor cheie și al filtrelor, în timp ce utilizatorii salvează lucrările relevante

Sursa postului.

Sfaturi pentru a fi la curent cu studiile relevante

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane