Kun otetaan huomioon päivittäin julkaistavien uusien tutkimusten määrä, on melko vaikeaa löytää asiaankuuluvia tutkimuksia aina, kun niitä tarvitaan. Teknologia on kuitenkin täällä auttamassa. Ensimmäinen askel on käyttää jotenkin teknologiaa saatavilla olevan sisällön järjestämiseen.

Uusia tutkimuksia koskevien sähköpostiviestien tai lehtien uutiskirjeiden tilaaminen voi auttaa. Jos kuitenkin haluat valvoa paremmin verkossa saatavilla olevia relevantteja tutkimuksia, on olemassa pari erittäin hyödyllistä työkalua.

Scholar Google-hälytys asiaankuuluvien tutkimusten löytämiseksi

Yksi parhaista tieteellisistä välineistä on Tutkija Google. Se ei ainoastaan auta meitä löytämään etsimämme tieteelliset artikkelit, vaan myös Scholar Googlella on joukko vaihtoehtoja tämän haun optimoimiseksi.

Vinkkejä asiaankuuluvien tutkimusten päivittämiseksi

Aluksi meillä on hälytysvaihtoehto. Hälytyksen avulla saat ilmoituksen aina, kun sinua kiinnostava tutkimus julkaistaan. Voit asettaa hälytykset toimimaan avainsanojen mukaan, mutta varmista, että valitsit älykkäät sanat. Google toimii yleensä otsikoiden ja tiivistelmien sanojen perusteella, joten opiskelualallesi ominaisten sanojen miettiminen on hyvä tapa aloittaa.

Vinkkejä asiaankuuluvien tutkimusten päivittämiseksi

Seuraa haluamiasi kirjoittajia

Scholar Google antaa sinulle myös mahdollisuuden seurata sinua kiinnostavia kirjoittajia. Uusia artikkeleita tai lainauksia, saat ajan tasalle kaiken haluamastasi kirjoittajasta. Varmista kuitenkin, että tekijän profiili on olemassa Google Scholarissa - tämä on tämän työkalun ainoa puute.

Vinkkejä asiaankuuluvien tutkimusten päivittämiseksi

Vinkkejä asiaankuuluvien tutkimusten päivittämiseksi

Muut verkkosivustot ja sosiaalinen media

Scholar Googlen lisäksi monet muutkin sivustot ovat tulleet esiin. Jos haluat seurata suosikkitutkijasi töiden päivityksiä epävirallisemmin, Twitter näyttää olevan loistava väline. Jos taas etsit ammattimaisempaa saalista, ResearchGate on melkoinen referenssi.

Monet muut alustat voivat auttaa sinua saamaan päivityksiä. Tässä on luettelo muista vaihtoehdoista:

  • ReadCube, Mendeley: viitteiden hallinta
  • PubChase: Suosittelee papereita, jotka perustuvat käyttäjiin, joilla on samanlaiset kiinnostuksen kohteet
  • Sparrho: Käyttäjä rakentaa oman suositusjärjestelmänsä
  • Tiedekunta 1000 Prime: Hälytykset biolääketieteellisestä paperista, joka perustuu monien vanhempien tutkijoiden luokitukseen.
  • Nowomics: Alusta, jossa voit seurata biologian avainsanoja ja relevanttia sisältöä.
  • Scizzle: Tutkimuksen automatisointi PubMedissä avainsanojen ja suodattimien avulla samalla kun käyttäjät tallentavat asiaankuuluvia artikkeleita.

Postin lähde.

Vinkkejä asiaankuuluvien tutkimusten päivittämiseksi

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit