Teet vuosia töitä, kulutat rahaa, esittelet tuloksiasi konferensseissa, kohtaat tieteellisen tutkimuksen tekemisen päivittäiset haasteet ja lopulta saat julkaistua artikkelisi!

Mitä nyt? Luuletko, että se on tehty? EI!

Ellei tavoitteesi ollut tylsä ylimääräinen rivi opetussuunnitelmassasi, tehtäväsi ei ole ohi! Mitä hyötyä julkaistusta paperista on, jos kukaan ei lue sitä? Jos kukaan ei mainitse sitä?

Lukeeko kukaan tutkimuksiasi?

Tiesitkö, että 50% kaikista julkaistuista artikkeleista ei koskaan lueta enempää kuin kirjoittajat, refereet ja lehden toimittajat? Vielä pahempaa on, että 90% niistä ei koskaan siteerata! Ei kertaakaan!

Jos haluat, että sinut mainitaan, sinun on tultava nähdyksi.

Se, joka julkaisee artikkelinsa arvostetussa lehdessä, kuten Nature tai Science, saa yleensä paljon näkyvyyttä. Mutta entä me? Miten tavalliset kuolevaiset voivat saada näkyvyyttä?

Seuraa vain näitä neljää vaihetta:

Hanki seksikäs titteli

tutkimus

Uskokaa minua, tieteessä on kyse vetovoimasta. Saatavilla on liikaa papereita, ja lukijallasi on rajallisesti aikaa löytää asiaankuuluvaa tietoa. Jos saat lukijasi kiinnostumaan heti ensi silmäyksellä, olet jo puoliksi perillä.

 

Valitse avainsanat viisaasti

tutkimus

Avainsanojen avulla muut ihmiset löytävät paperisi. Älä tuhlaa avainsanoja sanoihin, jotka eivät edusta tutkimuksesi ydintä.

 

Työskentele kovasti abstraktisi parissa

tutkimus

Aika on arvokasta, eikä kukaan lue koko tutkimusta saadakseen selville, onko siitä hyötyä. Jos onnistut saamaan lukijasi kiinnostumaan otsikosta tai avainsanoista, se on mahtavaa! Nyt sinulla on abstrakti, jonka avulla voit myydä tutkimustasi käyttämällä hieman enemmän tietoa. Kirjoita abstrakti niin, että esittelet tutkielmasi olennaiset tiedot ja voitat lukijan puolellesi.

 

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

tutkimus

Jos et onnistunut kolmessa muussa vaiheessa, älä huoli. Keskity siihen, että sinulla on mahtava graafinen tiivistelmä, joka kertoo artikkelisi tarinan tai näyttää tärkeän osan tuloksistasi.

Super siistit tiedot hukkuvat kappaleiden väliin, joten käytä infografiikkaa, jotta voit kiinnittää lukijoiden huomion ja esittele, mikä työssäsi on mahtavaa!

Nyt tiedät, mitä tehdä, TEHDÄÄN SE!

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit