Du arbejder i årevis, bruger penge, præsenterer dine resultater på konferencer, står over for de daglige udfordringer ved at lave videnskabelig forskning, og endelig får du din artikel udgivet!

Og hvad så nu? Tror du, det er overstået? NOPE!

Medmindre dit mål var en kedelig ekstra linje i din læseplan, er din mission ikke slut! Hvad nytter en publiceret artikel, hvis ingen læser den? Hvis ingen citerer det?

Er der nogen, der læser din forskning?

Vidste du, at 50% af alle publicerede artikler aldrig bliver læst af andre end forfattere, referees og tidsskriftsredaktører? Endnu værre er det, at 90% af dem aldrig bliver citeret! Ikke en eneste gang!

Hvis du vil citeres, er du nødt til at blive set.

Den, der publicerer i et anerkendt tidsskrift som Nature eller Science, får som regel en masse opmærksomhed. Men hvad med os? Hvordan kan almindelige dødelige få synlighed?

Bare følg disse fire trin:

Få en sexet titel

forskning

Tro mig, videnskab handler om tiltrækning. Der er for mange artikler tilgængelige, og din læser har begrænset tid til at finde relevant information. Gør din læser interesseret ved første øjekast, og du er halvvejs i mål.

 

Vælg dine søgeord med omhu

forskning

Nøgleord er, hvordan andre mennesker finder din artikel. Spild ikke dine søgeord på ord, der ikke repræsenterer essensen af din forskning.

 

Arbejd hårdt med dit abstract

forskning

Tid er dyrebar, og ingen vil læse en hel undersøgelse for at finde ud af, om den er nyttig. Hvis du formår at gøre din læser interesseret i titlen eller nøgleordene, er det fantastisk! Nu har du et abstract til at sælge din forskning med lidt mere information. Skriv abstractet på en måde, så du præsenterer de relevante oplysninger i din artikel og vinder læseren.

 

Et billede siger mere end tusind ord

forskning

Hvis du ikke kunne klare de tre andre trin, skal du ikke bekymre dig. Fokuser på at have et fantastisk grafisk abstract, der fortæller historien om din artikel eller viser en vigtig del af dine resultater.

De super seje data, du har, vil gå tabt mellem afsnit, så brug infografik til at fange læsernes opmærksomhed og præsenter, hvad der er fantastisk ved dit arbejde!

Nu ved du, hvad du skal gøre, LAD OS GØRE DET!

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner