Muncești ani de zile, cheltuind bani, prezentându-ți rezultatele la conferințe, înfruntând provocările zilnice ale cercetării științifice și, în cele din urmă, ți se publică lucrarea!

Și acum ce facem? Crezi că e gata? NU!

Dacă nu cumva obiectivul tău a fost o linie plictisitoare în plus în curriculum, misiunea ta nu s-a încheiat! Ce rost are o lucrare publicată dacă nu o citește nimeni? Dacă nimeni nu o citează?

Îți citește cineva cercetările?

Știați că 50% din toate lucrările publicate nu sunt citite niciodată mai mult decât autorii, referenții și editorii revistei? Chiar mai rău, 90% dintre ele nu sunt niciodată citate! Nici măcar o singură dată!

Dacă doriți să fiți citat, trebuie să fiți văzut.

Oricine publică într-o revistă renumită, precum Nature sau Science, primește de obicei multă vizibilitate. Dar ce se întâmplă cu noi? Cum pot obține vizibilitate simplii muritori?

Trebuie doar să urmați acești patru pași:

Obțineți un titlu sexy

cercetare

Credeți-mă, știința se bazează pe atracție. Există prea multe lucrări disponibile, iar cititorul dumneavoastră are un timp limitat pentru a găsi informații relevante. Fă-l pe cititor să fie interesat de la prima vedere și ai parcurs jumătate din drum.

 

Alegeți-vă cuvintele cheie cu înțelepciune

cercetare

Cu ajutorul cuvintelor cheie, ceilalți oameni vor găsi lucrarea dumneavoastră. Nu vă irosiți cuvintele cheie în cuvinte care nu reprezintă esența cercetării dumneavoastră.

 

Lucrați din greu în rezumat

cercetare

Timpul este prețios și nimeni nu va citi o întreagă cercetare pentru a afla dacă va fi utilă. Dacă reușiți să îl faceți pe cititor să fie interesat de titlu sau de cuvintele cheie, este extraordinar! Acum aveți rezumatul pentru a vă vinde cercetarea folosind un pic mai multe informații. Scrieți rezumatul în așa fel încât să prezentați informațiile relevante din lucrarea dvs. și să îl cuceriți pe cititor.

 

O imagine face cât o mie de cuvinte

cercetare

Dacă nu ați reușit să parcurgeți ceilalți trei pași, nu vă faceți griji. Concentrează-te pe un rezumat grafic impresionant care să spună povestea lucrării tale sau să arate o parte importantă a rezultatelor tale.

Datele super cool pe care le aveți se vor pierde între paragrafe, așa că folosiți infografice pentru a să atragă atenția cititorilor și prezentați ceea ce este minunat în munca dumneavoastră!

Acum știi ce ai de făcut, SĂ O FACEM!

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane