Du arbetar i flera år, spenderar pengar, presenterar dina resultat på konferenser, möter de dagliga utmaningarna med att göra en vetenskaplig undersökning och till slut får du din artikel publicerad!

Vad är det nu då? Tror du att det är klart? NOPE!

Om inte ditt mål var en tråkig extra rad i din läroplan, är ditt uppdrag inte över! Vad är det för mening med en publicerad artikel om ingen läser den? Om ingen citerar den?

Är det någon som läser din forskning?

Visste du att 50% av alla publicerade artiklar aldrig läses av mer än författare, referees och tidskriftsredaktörer? Ännu värre är att 90% av dem aldrig citeras! Inte ens en gång!

Om du vill bli citerad måste du bli sedd.

Den som publicerar sig i en välrenommerad tidskrift som Nature eller Science brukar få mycket uppmärksamhet. Men hur är det med oss? Hur kan vi vanliga dödliga få synlighet?

Följ bara dessa fyra steg:

Få en sexig titel

forskning

Tro mig, vetenskap handlar om attraktion. Det finns för många artiklar tillgängliga och din läsare har begränsad tid på sig att hitta relevant information. Gör din läsare intresserad vid första anblicken och du har kommit halvvägs.

 

Välj dina nyckelord med omsorg

forskning

Nyckelord är hur andra människor kommer att hitta din uppsats. Slösa inte bort dina nyckelord på ord som inte representerar kärnan i din forskning.

 

Arbeta hårt med ditt abstract

forskning

Tid är dyrbar och ingen kommer att läsa en hel forskning för att ta reda på om den kommer att vara användbar. Om du lyckas göra din läsare intresserad av titeln eller nyckelorden är det fantastiskt! Nu har du ett abstract där du kan sälja in din forskning med lite mer information. Skriv abstractet på ett sätt som presenterar den relevanta informationen i din artikel och gör läsaren intresserad.

 

En bild säger mer än tusen ord

forskning

Om du inte klarade av de andra tre stegen behöver du inte oroa dig. Fokusera på att ha ett fantastiskt grafiskt abstract som berättar historien om din artikel eller visar en viktig del av dina resultat.

De supercoola data du har kommer att försvinna mellan styckena, så använd infografik för att fånga läsarens uppmärksamhet och presentera vad som är fantastiskt med ditt arbete!

Nu vet du vad du ska göra, LÅT OSS GÖRA DET!

logotyp-abonnemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusivt innehåll av hög kvalitet om effektiv visuell
kommunikation inom vetenskap.

- Exklusiv vägledning
- Tips för design
- Vetenskapliga nyheter och trender
- Handledningar och mallar