Det finns ingen enkel del i att vara forskare. Man måste vara fokuserad och motståndskraftig för att möta de dagliga utmaningarna. Därför bestämde vi oss för att ge lite hjälp på traven och presentera "8 tips för att förbättra din forskning"

1. Ställ en bra fråga

Innan du ens funderar på pengar eller projektets omfattning ska du ägna tid åt den fråga du vill ställa med din forskning. Din fråga kommer att vägleda dig när allt blir dimmigt. Och tro mig, det kommer att bli dimmigt.

8 tips för att förbättra din forskning

2. Läs mycket

När du tror att du har läst tillräckligt, dubbla det. Vetenskapliga artiklar publiceras varje dag. Se till att du känner till de nya trenderna inom ditt forskningsområde och håll dig uppdaterad.

3. Vet vart du är på väg

Tänk på hur det går till att bygga upp ett projekt och genomföra det. Ägna tid åt att planera nästa steg och fundera över möjliga resultat. Om du vet vart du vill komma med din forskning blir det mycket lättare att hitta vägen.

4. Be andra forskare om synpunkter

Peer view är på utdöende. Istället blir förhandsutskrifter mer och mer populära. Gör din forskning tillgänglig för andra forskare och få tips på vad du kan förbättra. Du kommer att avsluta din forskning mycket mer grundad och redo att publicera i en bra tidskrift.

8 tips för att förbättra din forskning

5. Tänk som en utomstående

Lekmän och de bästa forskarna inom ditt område har något gemensamt: de kommer inte att bry sig om din forskning om den inte är lätt att förstå och relevant för dem. Visa att du har kontroll över dina resultat och vet hur du ska presentera dem på ett enkelt och organiserat sätt. Infografik och grafiska sammanfattningar är ett utmärkt verktyg för att göra det.

6. Lär dig hur du säljer ditt arbete

Ja, vi vill alla bli publicerade. Men varje dag publiceras massor av bra forskning som ingen hör talas om. Använd kanaler för att sprida din forskning, t.ex. sociala medier och konferenser. Ny teknik är nyckeln till att sprida dina ord, så använd dem på ett smart sätt!

8 tips för att förbättra din forskning

7. Negativa resultat är också resultat

Lär dig att läsa dina resultat. Oavsett om de är negativa eller positiva ska du tolka dem och förstå vad de säger dig. Ibland kan "fel riktning" visa dig en ny synvinkel.

8. Försök inte att skriva hela uppsatsen på en dag

Det tar tid att lära sig att skriva en vetenskaplig artikel. Använd det första projektet du skrev som något att utveckla. När du har skrivit ner allt tar du ett djupt andetag och gör en paus. När du kommer tillbaka till din uppsats kommer du att kunna hitta de misstag du missat.

Den akademiska världen innebär många utmaningar. Hitta nya verktyg som kan hjälpa dig att förbättra din forskning är alltid en bra idé. Var därför nyfiken och vågad!8 tips för att förbättra din forskning

logotyp-abonnemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusivt innehåll av hög kvalitet om effektiv visuell
kommunikation inom vetenskap.

- Exklusiv vägledning
- Tips för design
- Vetenskapliga nyheter och trender
- Handledningar och mallar