En av de största rädslorna i den akademiska världen är att göra en presentation. Du kanske inte kan hoppa över en muntlig presentation, men du kan hoppa över en posterpresentation.
Och här är anledningen:

Affischer är ett skyltfönster för ditt arbete. Om du visar något tråkigt eller värdelöst kommer folk att avfärda det vid första anblicken, men om du visar något nytt och relevant kommer folk att börja ställa frågor och försöka lära sig mer om det.vetenskaplig illustrationJag vet att du tänkte det, men nej, du vill inte visa upp ditt arbete på ett dåligt sätt bara för att slippa några frågor.
Vad du gör är enkelt: gör din affisch självförklarande.

Hur då? Sätt en vetenskaplig illustration på den!

Bra exempel på vetenskapliga illustrationer är infografik. De är smarta, vackra och självförklarande. Ju bättre jobb du gör, desto snabbare kommer människor att förstå vad din forskning handlar om.
Om du är lite osäker på din posterpresentation är det här den perfekta lösningen för dig!

Genom att göra din affisch självförklarande kommer du att sticka ut från mängden och göra ett gott intryck på alla. Dessutom behöver du inte svara på så många frågor.

vetenskaplig illustration

Tänk på följande sätt:
Hur mycket information tar man egentligen in från ett hav av posters under en konferens? Vilka kommer du ihåg? Den med mycket text eller den med en fantastisk vetenskaplig illustration?
Om våra minnen är mer visuella än något annat, hur kommer det sig att du inte använder bilder för att presentera ditt arbete?

När du ger människor möjlighet att tänka och förstå själva gör du information tillgänglig. Det innebär att människor kommer att ha hälften så mycket arbete som att be om din förklaring för att förstå vad din forskning handlar om.

Att göra information tillgänglig innebär att förenkla och endast förmedla relevanta aspekter. Det är precis vad en vetenskaplig illustration gör.

Känner du dig redo att ta dina posters till en ny nivå med en fantastisk vetenskaplig illustration?

logotyp-abonnemang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusivt innehåll av hög kvalitet om effektiv visuell
kommunikation inom vetenskap.

- Exklusiv vägledning
- Tips för design
- Vetenskapliga nyheter och trender
- Handledningar och mallar