Una dintre cele mai mari temeri din lumea academică este aceea de a face o prezentare. Poate că nu veți sări peste o prezentare orală, dar puteți sări peste o prezentare de poster.
Și iată de ce:

Afișele sunt o vitrină a muncii dumneavoastră. Dacă prezentați ceva plictisitor sau inutil, oamenii îl vor respinge la prima vedere; dacă prezentați ceva nou și relevant, oamenii vor începe să pună întrebări și vor încerca să afle mai multe despre acest lucru.ilustrație științificăȘtiu că v-a trecut prin minte, dar nu, nu vreți să vă prezentați prost munca doar pentru a sări peste unele întrebări.
Ceea ce trebuie să faci este simplu: fă-ți afișul să fie explicit.

Cum? Puneți o ilustrație științifică pe ea!

Exemple bune de ilustrații științifice sunt infografiile. Acestea sunt inteligente, frumoase și autoexplicative. Cu cât faceți o treabă mai bună, cu atât mai repede vor înțelege oamenii despre ce este vorba în cercetarea dumneavoastră.
Dacă ești puțin nesigur în ceea ce privește prezentarea posterului, aceasta este soluția perfectă pentru tine!

Dacă posterul dumneavoastră este foarte explicativ, veți ieși în evidență și veți face o impresie bună tuturor. În plus, nu va trebui să răspundeți la multe întrebări.

ilustrație științifică

Gândiți-vă astfel:
Câtă informație poți să reții cu adevărat dintr-o mare de postere în timpul unei conferințe? Pe care dintre ele le rețineți? Cel cu mult text sau cel cu o ilustrație științifică impresionantă?
Dacă amintirile noastre sunt mai mult vizuale decât orice altceva, cum se face că nu folosiți imagini pentru a vă prezenta lucrările?

Atunci când le dați oamenilor posibilitatea de a gândi și de a înțelege singuri, faceți ca informațiile să fie accesibile. Ceea ce înseamnă că oamenii vor avea jumătate din muncă decât să vă ceară explicații pentru a înțelege despre ce este vorba în cercetarea dumneavoastră.

A face informația accesibilă înseamnă a simplifica și a transmite doar aspectele relevante. Este exact ceea ce face o ilustrație științifică.

Vă simțiți gata să vă duceți posterele la un alt nivel cu o ilustrație științifică uimitoare?

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane