Een van de grootste angsten in de academische wereld is het houden van een presentatie. Misschien sla je een mondelinge presentatie niet over, maar een posterpresentatie wel.
En hier is waarom:

Posters zijn een showcase van je werk. Als je iets vervelends of nutteloos laat zien, zullen mensen het op het eerste gezicht verwerpen; als je iets fris en relevant laat zien, zullen mensen vragen gaan stellen en proberen er meer over te weten te komen.wetenschappelijke illustratieIk weet dat je eraan denkt, maar nee, je wilt je werk niet slecht presenteren zodat je wat vragen overslaat.
Wat je doet is simpel: maak je poster zelfverklarend.

Hoe? Zet er een wetenschappelijke illustratie op!

Goede voorbeelden van wetenschappelijke illustratie zijn infographics. Ze zijn slim, mooi en vanzelfsprekend. Hoe beter je het doet, hoe sneller mensen zullen begrijpen waar je onderzoek over gaat.
Als u een beetje onzeker bent over uw posterpresentatie, is dit de perfecte oplossing voor u!

Door uw poster zelfverklarend te maken, onderscheidt u zich van de massa en maakt u op iedereen een geweldige indruk. Bovendien hoef je niet veel vragen te beantwoorden.

wetenschappelijke illustratie

Denk zo:
Hoeveel informatie neem je werkelijk op uit een zee van posters tijdens een conferentie? Welke onthoudt u? Die met veel tekst of met een geweldige wetenschappelijke illustratie?
Als onze herinneringen meer visueel zijn, waarom gebruikt u dan geen beelden om uw werk te presenteren?

Wanneer u mensen in staat stelt zelf te denken en te begrijpen, maakt u informatie toegankelijk. Wat betekent dat mensen het halve werk hebben dan het vragen om uw uitleg om te begrijpen waar uw onderzoek over gaat.

Informatie toegankelijk maken betekent informatie vereenvoudigen en alleen relevante aspecten doorgeven. Dat is precies wat een wetenschappelijke illustratie doet.

Bent u klaar om uw posters naar een ander niveau te tillen met een verbazingwekkende wetenschappelijke illustratie?

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen