Een van de grootste angsten in de academisch wereld is een presentatie geven. Misschien sla je een mondelinge presentatie niet over, maar je kunt wel een posterpresentatie.
En hier is waarom:

Posters zijn een showcase van je werk. Als je iets laat zien saaie of nutteloos, zullen mensen het op het eerste gezicht verwerpen; als je iets fris en relevant laat zien, zullen mensen vragen gaan stellen en proberen er meer over te weten te komen.wetenschappelijke illustratieIk weet dat het in je opkwam, maar nee, je wilt je werk niet slecht laten zien alleen maar om wat vragen over te slaan.
Wat je doet is simpel: maak je poster zelfverklarend.

Hoe? Zet een wetenschappelijk illustratie erop!

Goede voorbeelden van wetenschappelijke illustratie zijn infographics. Ze zijn slim, mooi en vanzelfsprekend. Hoe beter je het doet, hoe sneller mensen zullen begrijpen wat je onderzoek gaat over.
Als u een beetje onzeker bent over uw posterpresentatie, is dit de perfecte oplossing voor u!

Door je poster zelfverklarend te maken, val je op tussen de massa en maak je op iedereen een geweldige indruk. Bovendien hoef je dan niet veel vragen te beantwoorden.

wetenschappelijke illustratie

Denk zo:
Hoeveel informatie neem je werkelijk op uit een zee van posters tijdens een conferentie? Welke herinner je je? Die met veel tekst of met een geweldige wetenschappelijke illustratie?
Als onze herinneringen meer visuele hoe komt het dan dat je geen afbeeldingen gebruikt om je werk te presenteren?

Wanneer u mensen in staat stelt zelf te denken en te begrijpen, maakt u informatie toegankelijk. Wat betekent dat mensen het halve werk hebben dan het vragen om uw uitleg om te begrijpen waar uw onderzoek over gaat.

Informatie toegankelijk maken betekent vereenvoudigen en alleen relevante aspecten overbrengen. Dat is precies wat een wetenschappelijke illustratie doet.

Bent u klaar om uw posters naar een ander niveau te tillen met een verbazingwekkende wetenschappelijke illustratie?

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen