Biti raziskovalec ni lahko. Morate biti osredotočen in vzdržljiv. za soočanje z vsakodnevnimi izzivi. Zato smo se odločili, da vam pomagamo in vam predstavimo "8 nasvetov za izboljšanje vašega raziskovanja".

1. Postavite dobro vprašanje

Preden začnete razmišljati o denarju ali obsegu projekta, se posvetite vprašanju, ki si ga želite zastaviti s svojo raziskavo. Vprašanje vas bo vodilo, ko bo vse skupaj postalo megleno. In verjemite mi, da se bo zameglilo.

8 nasvetov za boljše raziskovanje

2. Veliko berite

Ko se vam bo zdelo, da ste prebrali dovolj, ga podvojite. Znanstveni članki so objavljeni vsak dan. Poskrbite, da boste poznali nove trende na svojem raziskovalnem področju, in ostanite na tekočem.

3. Vedite, kam greste

Razmislite o postopku oblikovanja in izvedbe projekta. Vzemite si čas za načrtovanje naslednjega koraka in razmislite o možnih rezultatih. Če veste, kam želite priti s svojo raziskavo, boste veliko lažje našli pot.

4. Vprašajte druge raziskovalce za mnenje

Strokovni pogledi umirajo. Namesto tega so vse bolj priljubljeni predtiski. Svoje raziskave dajte na voljo drugim znanstvenikom in pridobite mnenja o tem, kaj izboljšati. Svojo raziskavo boste končali veliko bolj utemeljeno in pripravljeni za objavo v dobri reviji.

8 nasvetov za boljše raziskovanje

5. Razmišljajte kot outsider

Laiki in najboljši raziskovalci na vašem področju imajo nekaj skupnega: vaše raziskave jih ne bodo zanimale, če ne bodo razumljive in pomembne zanje. Pokažite, da imate domeno nad svojimi ugotovitvami in da jih znate predstaviti na preprost in organiziran način. Infografike in grafični izvlečki so odlično orodje za to.

6. Naučite se, kako prodati svoje delo

Da, vsi si želimo biti objavljeni. Vendar pa se vsak dan objavi kup dobrih raziskav, za katere nihče ne sliši. Uporabite kanale za širjenje svojih raziskav, kot so družbeni mediji in konference. Nove tehnologije so ključne za širjenje vaših informacij, zato jih uporabite na pameten način!

8 nasvetov za boljše raziskovanje

7. Negativni rezultati so tudi rezultati

Naučite se, kako prebrati rezultate. Ne glede na to, ali so negativni ali pozitivni, si jih razlagajte in razumite, kaj vam sporočajo. Včasih vam lahko "napačna smer" pokaže novo stališče.

8. Ne poskušajte napisati celotnega članka v enem dnevu

Za učenje pisanja znanstvenega članka je potreben čas. Prvi projekt, ki ste ga napisali, uporabite kot nekaj, kar lahko razvijate. Ko vse zapišete, globoko vdihnite in naredite premor. Ko se boste vrnili k svojemu referatu, boste lahko našli spregledane napake.

Akademska sfera prinaša številne izzive. Iskanje novih orodij ki vam bodo pomagali izboljšati vaše raziskave, je vedno dobra zamisel. Zato bodite radovedni in drzni!8 nasvetov za boljše raziskovanje

logotip-odjava

Naročite se na naše novice

Ekskluzivna visokokakovostna vsebina o učinkovitih vizualnih
komuniciranje v znanosti.

- Ekskluzivni vodnik
- Nasveti za oblikovanje
- Znanstvene novice in trendi
- Učni listi in predloge