Tutkijana toimiminen ei ole helppoa. Sinun on olla keskittynyt ja joustava kohtaamaan päivittäiset haasteet. Niinpä päätimme antaa hieman apua ja esitellä "8 vinkkiä, joilla voit parantaa tutkimusta"

1. Kysy hyvä kysymys

Ennen kuin edes mietit rahaa tai hankkeen laajuutta, käytä aikaa siihen, mitä haluat kysyä tutkimuksellasi. Kysymyksesi ohjaa sinua, kun kaikki menee sumuiseksi. Ja usko minua, se hämärtyy.

8 vinkkiä tutkimuksen parantamiseen

2. Lue paljon

Kun luulet lukeneesi tarpeeksi, tuplaa se. Tieteellisiä artikkeleita julkaistaan joka päivä. Varmista, että tunnet tutkimusalasi uudet suuntaukset ja pysyt ajan tasalla.

3. Tiedä minne olet menossa

Ajattele projektin rakentamisen ja toteuttamisen prosessia. Käytä aikaa seuraavan askeleen suunnitteluun ja mieti mahdollisia tuotoksia. Jos tiedät, mihin haluat tutkimuksellasi päästä, on paljon helpompi löytää tie.

4. Kysy muiden tutkijoiden mielipidettä

Vertaisarviointi on kuolemassa. Sen sijaan esiprintit ovat yhä suositumpia. Tee tutkimuksesi muiden tutkijoiden saataville ja saat palautetta siitä, mitä parannettavaa siinä on. Saat tutkimuksesi valmiiksi paljon perustellumpana ja valmiimpana julkaistavaksi hyvässä lehdessä.

8 vinkkiä tutkimuksen parantamiseen

5. Ajattele kuin ulkopuolinen

Maallikoilla ja alasi parhailla tutkijoilla on jotain yhteistä: he eivät välitä tutkimuksestasi, ellei se ole helposti ymmärrettävää ja merkityksellistä heille. Osoita, että hallitset tutkimustuloksesi ja osaat esittää ne yksinkertaisella ja järjestelmällisellä tavalla. Infografiikat ja graafiset tiivistelmät ovat loistava väline tähän.

6. Opi myymään työsi

Kyllä, me kaikki haluamme tulla julkaistuksi. Joka päivä julkaistaan kuitenkin kasoittain hyviä tutkimuksia, eikä kukaan kuule niistä. Käytä kanavia tutkimuksesi levittämiseen, kuten sosiaalista mediaa ja konferensseja. Uudet teknologiat ovat avain sanasi levittämiseen, joten käytä niitä fiksusti!

8 vinkkiä tutkimuksen parantamiseen

7. Negatiiviset tulokset ovat myös tuloksia

Opi lukemaan tuloksiasi. Olivatpa ne sitten negatiivisia tai positiivisia, tulkitse niitä ja ymmärrä, mitä ne kertovat sinulle. Joskus "väärä suunta" voi näyttää sinulle uuden näkökulman.

8. Älä yritä kirjoittaa koko paperia päivässä.

Tieteellisen artikkelin kirjoittamisen oppiminen vie aikaa. Käytä ensimmäistä kirjoittamaasi hanketta kehittämiskohteena. Kun olet kirjoittanut kaiken ylös, hengitä syvään ja pidä tauko. Kun palaat työhösi, voit löytää unohtuneet virheet.

Akateeminen maailma tuo mukanaan monia haasteita. Uusien työkalujen löytäminen auttaa sinua parantamaan tutkimustasi on aina hyvä idea. Ole siis utelias ja rohkea!8 vinkkiä tutkimuksen parantamiseen

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit