Det er ikke let at være forsker. Man skal være fokuseret og modstandsdygtig til at klare de daglige udfordringer. Derfor besluttede vi at give lidt hjælp og præsentere "8 tips til at forbedre din forskning".

1. Stil et godt spørgsmål

Før du overhovedet tænker på penge eller projektets omfang, skal du bruge tid på det spørgsmål, du vil stille med din forskning. Dit spørgsmål vil guide dig, når alt bliver tåget. Og tro mig, det vil blive tåget.

8 tips til at forbedre din forskning

2. Læs en masse

Når du tror, du har læst nok, så fordobl det. Der bliver udgivet videnskabelige artikler hver dag. Sørg for at kende de nye tendenser inden for dit forskningsområde, og hold dig opdateret.

3. Ved, hvor du skal hen

Tænk på processen med at opbygge et projekt og udføre det. Brug tid på at planlægge dit næste skridt og tænk over de mulige resultater. Hvis du ved, hvor du vil hen med din forskning, bliver det meget lettere at finde vej.

4. Spørg andre forskere om deres mening

Peer view er ved at dø. I stedet bliver preprints mere og mere populære. Gør din forskning tilgængelig for andre forskere, og få input til, hvad du kan forbedre. Du vil afslutte din forskning meget mere velfunderet og klar til at publicere i et godt tidsskrift.

8 tips til at forbedre din forskning

5. Tænk som en outsider

Lægfolk og de bedste forskere inden for dit felt har noget til fælles: de vil ikke interessere sig for din forskning, medmindre den er let at forstå og relevant for dem. Vis, at du har styr på dine resultater og ved, hvordan du præsenterer dem på en enkel og organiseret måde. Infografik og grafiske abstracts er et godt værktøj til at gøre det.

6. Lær at sælge dit arbejde

Ja, vi ønsker alle at blive udgivet. Men der udgives bunker af god forskning hver dag, og ingen hører om dem. Brug kanaler til at sprede din forskning, såsom sociale medier og konferencer. Nye teknologier er nøglen til at sprede dit budskab, så brug dem på en smart måde!

8 tips til at forbedre din forskning

7. Negative resultater er også resultater

Lær at læse dine resultater. Uanset om de er negative eller positive, skal du fortolke dem og forstå, hvad de fortæller dig. Nogle gange kan den "forkerte retning" vise dig et nyt synspunkt.

8. Forsøg ikke at skrive hele opgaven på en dag

Det tager tid at lære at skrive en videnskabelig artikel. Brug det første projekt, du skrev, som noget, du kan udvikle. Når du har skrevet alt ned, skal du tage en dyb indånding og holde en pause. Når du vender tilbage til din opgave, vil du kunne finde de fejl, du har overset.

Den akademiske verden byder på mange udfordringer. At finde nye værktøjer til at hjælpe dig med at forbedre din forskning er altid en god idé. Så vær nysgerrig og modig!8 tips til at forbedre din forskning

logo-abonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Eksklusivt indhold af høj kvalitet om effektiv visuel
kommunikation inden for videnskab.

- Eksklusiv guide
- Tips til design
- Videnskabelige nyheder og tendenser
- Vejledninger og skabeloner