Glede na število vsak dan objavljenih novih raziskav je precej težko najti ustrezne študije vsakič, ko jih potrebujemo. Vendar je tehnologija tu, da nam pomaga. Prvi korak je, da nekako uporabimo tehnologijo za organizacijo vsebine, ki je na voljo.

Pri tem vam lahko pomaga prijava na prejemanje e-poštnih sporočil o novih raziskavah ali novic iz revij. Če pa želite imeti boljši nadzor nad ustreznimi študijami, ki so na voljo na spletu, je na voljo nekaj zelo uporabnih orodij.

Opozorilo Google Scholar za ustrezne študije

Eno najboljših znanstvenih orodij je Učenjak Google. Ne le, da nam pomaga najti znanstvene članke, ki jih iščemo, temveč ima tudi Scholar Google na voljo vrsto možnosti za optimizacijo tega iskanja.

Nasveti za posodobitev relevantnih študij

Za začetek imamo možnost opozorila. Z opozorilom boste obveščeni vsakič, ko bo objavljena raziskava, ki vas zanima. Opozorila lahko nastavite tako, da delujejo po ključnih besedah, vendar se prepričajte, da ste izbrali pametne besede. Google običajno deluje z besedami iz naslovov in povzetkov, zato je za začetek dobro razmisliti o značilnih besedah vašega študijskega področja.

Nasveti za posodobitev relevantnih študij

Sledite avtorjem, ki jih želite

Scholar Google vam omogoča tudi spremljanje avtorjev, ki se vam zdijo zanimivi. Z novimi članki ali citati lahko prejemate najnovejše informacije o izbranem avtorju. Vendar pa se prepričajte, da profil avtorja obstaja v storitvi Google Scholar - to je edina pomanjkljivost tega orodja.

Nasveti za posodobitev relevantnih študij

Nasveti za posodobitev relevantnih študij

Druga spletna mesta in družabni mediji

Poleg učenjaka Google se pojavljajo tudi številna druga spletna mesta. Twitter se zdi odlično orodje za bolj neformalen način spremljanja novic o delu vaših priljubljenih raziskovalcev. Če iščete bolj profesionalen ulov, je ResearchGate precej dobra referenca.

Pri posodabljanju vam lahko pomagajo tudi številne druge platforme. Tukaj je seznam drugih možnosti:

  • ReadCube, Mendeley: upravljanje referenc
  • PubChase: Priporoča članke na podlagi uporabnikov s podobnimi interesi
  • Sparrho: Uporabnik zgradi svoj sistem priporočil
  • Fakulteta 1000 Prime: Opozorila o biomedicinskem papirju, ki temelji na razvrstitvi številnih starejših znanstvenikov
  • Nowomics: Platforma, na kateri lahko sledite biološkim ključnim besedam in ustrezni vsebini
  • Scizzle: Avtomatizacija raziskav v PubMedu s ključnimi besedami in filtri, medtem ko uporabniki shranjujejo ustrezne članke

Vir objave.

Nasveti za posodobitev relevantnih študij

logotip-odjava

Naročite se na naše novice

Ekskluzivna visokokakovostna vsebina o učinkovitih vizualnih
komuniciranje v znanosti.

- Ekskluzivni vodnik
- Nasveti za oblikovanje
- Znanstvene novice in trendi
- Učni listi in predloge