Gezien de hoeveelheid nieuwe onderzoeken die elke dag worden gepubliceerd, is het vrij moeilijk om relevante studies te vinden telkens als we ze nodig hebben. De technologie kan echter helpen. De eerste stap is om technologie te gebruiken om de beschikbare inhoud te organiseren.

Aanmelden voor het ontvangen van e-mails over nieuwe onderzoeken of nieuwsbrieven van tijdschriften kan helpen. Maar als u een betere controle wilt hebben over relevante studies die online beschikbaar zijn, zijn er een paar zeer nuttige hulpmiddelen beschikbaar.

Scholar Google alert voor relevante studies

Een van de beste wetenschappelijke instrumenten is Scholar Google. Niet alleen helpt het ons om de wetenschappelijke artikelen te vinden die we zoeken, maar ook Scholar Google heeft een aantal opties om deze zoekopdracht te optimaliseren.

Tips om op de hoogte te blijven van relevante studies

Om te beginnen hebben we de optie alert. Met de alert wordt u gewaarschuwd telkens wanneer een onderzoek van uw interesse wordt gepubliceerd. U kunt de alerts instellen op trefwoorden, maar zorg ervoor dat u intelligente woorden kiest. Google werkt meestal met woorden uit titels en samenvattingen, dus nadenken over karakteristieke woorden van uw studiegebied is een goede manier om te beginnen.

Tips om op de hoogte te blijven van relevante studies

Volg de auteurs die u wilt

Scholar Google geeft u ook de mogelijkheid om de auteurs te volgen die u interessant vindt. Nieuwe papers of citaties, u kunt op de hoogte blijven van alles over de auteur van uw keuze. Zorg er wel voor dat het auteursprofiel bestaat op Google Scholar - dat is het enige manco van deze tool.

Tips om op de hoogte te blijven van relevante studies

Tips om op de hoogte te blijven van relevante studies

Andere websites en sociale media

Naast Scholar Google duiken er nog vele andere websites op. Voor een meer informele manier om de updates over het werk van uw favoriete onderzoeker te volgen, lijkt Twitter een geweldig hulpmiddel. Nu, als u op zoek bent naar een meer professionele vangst, is ResearchGate een behoorlijke referentie.

Veel andere platforms kunnen u helpen om op de hoogte te blijven. Hier is een lijst van andere opties:

  • ReadCube, Mendeley: referentiebeheer
  • PubChase: Beveelt papers aan op basis van gebruikers met vergelijkbare interesses
  • Sparrho: De gebruiker bouwt zijn eigen aanbevelingssysteem
  • Faculteit van 1000 Prime: Waarschuwingen over biomedische papier gebaseerd op vele senior wetenschappers classificatie
  • Nowomics: Platform waarin u biologie sleutelwoorden en relevante inhoud kunt volgen
  • Scizzle: Automatisering van onderzoek in PubMed met trefwoorden en filters terwijl gebruikers relevante papers opslaan

Post bron.

Tips om op de hoogte te blijven van relevante studies

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen