Je werkt jarenlang, geeft geld uit, presenteert je bevindingen op conferenties, staat voor de dagelijkse uitdagingen van wetenschappelijk onderzoek en uiteindelijk wordt je artikel gepubliceerd!

En nu? Denk je dat het klaar is? NOPE!

Tenzij je doel een saaie extra regel in je curriculum was, is je missie nog niet voorbij! Wat is het nut van een gepubliceerd artikel als niemand het leest? Als niemand haalt het aan?

Leest iemand je onderzoek?

Wist u dat 50% van alle gepubliceerde papers nooit meer worden gelezen dan door auteurs, referenten en tijdschriftredacteuren? Nog erger, 90% van hen worden nooit geciteerd! Zelfs niet één keer!

Als je geciteerd wilt worden, moet je gezien worden.

Wie publiceert in een gerenommeerd tijdschrift als Nature of Science krijgt meestal veel bekijks. Maar hoe zit het met ons? Hoe kunnen gewone stervelingen zichtbaarheid krijgen?

Volg gewoon deze vier stappen:

Krijg een sexy titel

onderzoek

Geloof me, wetenschap heeft alles te maken met aantrekkingskracht. Er zijn te veel papers beschikbaar en uw lezer heeft beperkte tijd om relevante informatie te vinden. Zorg dat uw lezer op het eerste gezicht geïnteresseerd is en u bent al halverwege.

 

Kies uw trefwoorden verstandig

onderzoek

Sleutelwoorden zijn hoe andere mensen je werkstuk zullen vinden. Verspil je trefwoorden niet aan woorden die niet de essentie van je onderzoek weergeven.

 

Werk hard in je samenvatting

onderzoek

Tijd is kostbaar en niemand zal een heel onderzoek lezen om te zien of het nuttig is. Als u erin slaagt uw lezer te interesseren voor de titel of de trefwoorden, geweldig! Nu heb je de samenvatting om je onderzoek te verkopen met wat meer informatie. Schrijf het abstract op een manier die de relevante informatie in je paper presenteert en de lezer voor je wint.

 

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

onderzoek

Als je de andere drie stappen niet aankon, maak je dan geen zorgen. Concentreer je op een geweldige grafische samenvatting die het verhaal van je artikel vertelt of een belangrijk deel van je bevindingen laat zien.

De supercoole gegevens die je hebt gaan verloren tussen de paragrafen, dus gebruik infographics om de aandacht van de lezer trekken en presenteren wat geweldig is aan je werk!

Nu weet je wat je moet doen, LATEN WE HET DOEN!

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen