Als je denkt dat een publicatie de enige manier is om je onderzoek zichtbaar te maken, loop je ver achter op het gebied van wetenschapscommunicatie.

De meeste wetenschappelijke informatie bereikt nooit de gebruikelijke communicatiekanalen of een groot deel van onze samenleving. Wetenschapscommunicatie is dus niet alleen een te bespreken onderwerp, maar ook een te bestuderen terrein.

Onlangs hebben de journaliste Luisa Massarani en de sociale wetenschapper Hans Peters 956 onderzoekers uit verschillende studierichtingen ondervraagd over de voordelen van interactie met de pers. Dit is wat zij vonden:

Krijg zichtbaarheid voor uw onderzoek in 5 stappen

Er ontstaan nieuwe ideeën om mensen tot de wetenschap te benaderen. Daarnaast kan de wens van wetenschappers om met hun werk zichtbaarheid en relevantie te krijgen in vervulling gaan.

Als we wetenschapsinformatie gaan beschouwen als elk ander type informatie, wordt het scenario wat duidelijker. In feite zijn er enkele eenvoudige stappen die kunnen worden gevolgd om zichtbaarheid te krijgen.

1- Houd journalisten op de hoogte van de voortgang van uw onderzoek en van de publicaties.

Krijg zichtbaarheid voor uw onderzoek in 5 stappen

2- Wees beschikbaar voor het geven van interviews of commentaar op trends over je studiegebied. Je kunt de spotlight gebruiken om aandacht te vragen voor andere onderwerpen die je belangrijk vindt.

Krijg zichtbaarheid voor uw onderzoek in 5 stappen

3- Leg uw werk op een duidelijke en heldere manier uit, zonder technische uitdrukkingen.

Krijg zichtbaarheid voor uw onderzoek in 5 stappen

4- Kom dichter bij het persbureau van je instelling. Het helpt om in contact te komen met uw stadspers.

Krijg zichtbaarheid voor uw onderzoek in 5 stappen

5- Praat over je recente studies in sociale media, blogs, columns in tijdschriften en kranten. Verschillende communicatiekanalen helpen om medewerkers te krijgen.

Krijg zichtbaarheid voor uw onderzoek in 5 stappen

Om zichtbaarheid te krijgen, moeten we begrijpen hoe journalisten werken en dichter bij hen komen. Op die manier stoppen we met sensatiezucht en beginnen we betrouwbare wetenschappelijke informatie te leveren.

Een goede manier om te beginnen is de manier waarop u uw onderzoek presenteert te veranderen.

Laat ons u helpen de eerste stap te zetten.

Bron: http://revistapesquisa.fapesp.br/2016/09/23/a-procura-de-visibilidade/Krijg zichtbaarheid voor uw onderzoek in 5 stappen

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen