Hvis du tror at publisering av en artikkel er den eneste måten å synliggjøre forskningen din på, ligger du langt bakpå når det gjelder forskningskommunikasjon.

Det meste av den vitenskapelige informasjonen når aldri ut til de vanlige kommunikasjonskanalene eller til store deler av samfunnet. Vitenskapskommunikasjon er derfor ikke bare et tema som bør diskuteres, men også et felt som bør studeres.

Recently, the journalist Luisa Massarani and the social scientist Hans Peters interviewed 956 researchers from different studying fields about the benefits of having a interaction with the press. Here is what they found:

Få synlighet for forskningen din i 5 trinn

Det begynner å dukke opp nye ideer for å få folk til å interessere seg for vitenskap. I tillegg kan forskernes ønske om å gjøre arbeidet sitt synlig og relevant bli oppfylt.

Hvis vi begynner å tenke på vitenskapelig informasjon som hvilken som helst annen type informasjon, blir scenariet litt klarere. Det finnes faktisk noen enkle trinn som kan følges for å oppnå synlighet.

1. Hold journalister informert om fremdriften i forskningen din og om artikler som blir publisert.

Få synlighet for forskningen din i 5 trinn

2. Vær tilgjengelig for å gi intervjuer eller kommentere trender innenfor ditt fagområde. Du kan bruke rampelyset til å rette oppmerksomheten mot andre emner som du synes er viktige.

Få synlighet for forskningen din i 5 trinn

3- Forklar arbeidet ditt på en klar og tydelig måte uten tekniske uttrykk.

Få synlighet for forskningen din i 5 trinn

4. Kom nærmere institusjonens pressekontor. Det hjelper å komme i kontakt med byens presse.

Få synlighet for forskningen din i 5 trinn

5. Fortell om de siste studiene dine i sosiale medier, blogger, magasiner og avisspalter. Ulike kommunikasjonskanaler gjør det lettere å skaffe samarbeidspartnere.

Få synlighet for forskningen din i 5 trinn

For å bli synlige må vi forstå hvordan journalister jobber og komme nærmere dem. På den måten kan vi slutte å skape sensasjoner og begynne å levere pålitelig vitenskapelig informasjon.

En god start er å endre måten du presenterer forskningen din på.

La oss hjelpe deg med å ta det første skrittet.

Source: http://revistapesquisa.fapesp.br/2016/09/23/a-procura-de-visibilidade/Få synlighet for forskningen din i 5 trinn

logo-abonnement

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Eksklusivt innhold av høy kvalitet om effektiv visuell
kommunikasjon innen vitenskap.

- Eksklusiv guide
- Tips om design
- Vitenskapelige nyheter og trender
- Veiledninger og maler