Αν νομίζετε ότι η δημοσίευση ενός άρθρου είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει η έρευνά σας προβολή, είστε πολύ πίσω στην επικοινωνία της επιστήμης.

Οι περισσότερες επιστημονικές πληροφορίες δεν φτάνουν ποτέ στα συνήθη κανάλια επικοινωνίας ή σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας. Έτσι, η επιστημονική επικοινωνία δεν είναι μόνο ένα θέμα προς συζήτηση αλλά και ένα πεδίο προς μελέτη.

Πρόσφατα, η δημοσιογράφος Luisa Massarani και ο κοινωνικός επιστήμονας Hans Peters πήραν συνέντευξη από 956 ερευνητές από διαφορετικά πεδία μελέτης σχετικά με τα οφέλη της αλληλεπίδρασης με τον Τύπο. Ιδού τι διαπίστωσαν:

Αποκτήστε ορατότητα για την έρευνά σας σε 5 βήματα

Αρχίζουν να εμφανίζονται νέες ιδέες για την προσέγγιση των ανθρώπων στην επιστήμη. Επιπλέον, η επιθυμία των επιστημόνων να αποκτήσουν ορατότητα και συνάφεια με το έργο τους μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την επιστημονική πληροφορία ως οποιοδήποτε άλλο είδος πληροφορίας, το σενάριο γίνεται λίγο πιο σαφές. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορούν να ακολουθηθούν προκειμένου να αποκτήσουμε ορατότητα.

1- Ενημερώστε τους δημοσιογράφους σχετικά με την πρόοδο της έρευνάς σας, καθώς και για τις εργασίες που δημοσιεύονται.

Αποκτήστε ορατότητα για την έρευνά σας σε 5 βήματα

2- Να είστε διαθέσιμοι να δώσετε συνεντεύξεις ή να σχολιάσετε τάσεις σχετικά με τον τομέα σπουδών σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φώτα της δημοσιότητας για να τραβήξετε την προσοχή σε άλλα θέματα που θεωρείτε σημαντικά.

Αποκτήστε ορατότητα για την έρευνά σας σε 5 βήματα

3- Εξηγήστε την εργασία σας με σαφή και άμεσο τρόπο χωρίς τεχνικές εκφράσεις.

Αποκτήστε ορατότητα για την έρευνά σας σε 5 βήματα

4- Πλησιάστε το γραφείο τύπου του ιδρύματός σας. Βοηθά να έρθετε σε επαφή με τον Τύπο της πόλης σας.

Αποκτήστε ορατότητα για την έρευνά σας σε 5 βήματα

5 - Μιλήστε για τις πρόσφατες μελέτες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα ιστολόγια, στις στήλες περιοδικών και εφημερίδων. Τα διαφορετικά κανάλια επικοινωνίας βοηθούν στην απόκτηση συνεργατών.

Αποκτήστε ορατότητα για την έρευνά σας σε 5 βήματα

Για να αποκτήσουμε προβολή, πρέπει να κατανοήσουμε πώς λειτουργούν οι δημοσιογράφοι και να έρθουμε πιο κοντά τους. Με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσουμε τον εντυπωσιασμό και θα αρχίσουμε να παρέχουμε αξιόπιστες επιστημονικές πληροφορίες.

Ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζετε την έρευνά σας.

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε να κάνετε το πρώτο βήμα.

Πηγή: http://revistapesquisa.fapesp.br/2016/09/23/a-procura-de-visibilidade/Αποκτήστε ορατότητα για την έρευνά σας σε 5 βήματα

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα