Θέλετε να αποκτήσει προβολή η έρευνά σας αλλά δεν ξέρετε πώς; Λοιπόν, πράγματι μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο.

I είμαι επίσης επιστήμονας, οπότε καταλαβαίνω τους αγώνες που έχουμε για την επικοινωνία των επιστημονικών ευρημάτων. Πάντα ονειρευόμουν ένα "επιστημονικό Facebook" στο οποίο θα μπορούσαμε να μοιραζόμαστε τα αποτελέσματα και τα νέα ευρήματα με έναν πιο οπτικό τρόπο. Τρελό; Λοιπόν, αυτή είναι περίπου η ιδέα πίσω από το Mind the Graph.

Εντάξει, ξέρετε ήδη ότι το Mind the Graph θέλει να ενδυναμώσει τους επιστήμονες, βοηθώντας τους να φτιάχνουν τις δικές τους γραφικές περιλήψεις - χωρίς καμία επαγγελματική βοήθεια σχεδιασμού.

Φοβερό, αλλά στην πλατφόρμα μας έχετε επίσης το δικό σας προφίλ. Στο προφίλ σας, μπορείτε να αποφασίσετε αν οι δημιουργίες σας θα είναι δημόσιες ή ιδιωτικές. Εδώ είναι το κουμπί που μπορείτε να βρείτε στην ενότητα "Οι δημιουργίες μου":

Αποκτήστε προβολή για την έρευνά σας μαζί μας!

Οι δημιουργίες που θέλετε να είναι δημόσιες μπορούν να προσαρμοστούν βάζοντας τίτλους, περιγραφές και λέξεις-κλειδιά. Αφού το κάνετε αυτό, οι δημιουργίες σας θα ευρετηριαστούν αυτόματα στο Google και θα μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο!

Δεν ήξερες καν ότι είχες προφίλ στο Mind the Graph; Μην ανησυχείτε, θα σας το εξηγήσω βήμα προς βήμα.

1. Μεταβείτε στο προφίλ σας και ενημερώστε τα προσωπικά σας στοιχεία

Μπορείτε να προσαρμόσετε τη δική σας εικόνα και τις προσωπικές σας πληροφορίες. Με αυτόν τον τρόπο, οι άλλοι επιστήμονες μπορούν να δουν ποιοι είστε και τι έχετε κάνει στο Mind the Graph.

Αποκτήστε προβολή για την έρευνά σας μαζί μας!

2. Μόνο οι δημόσιες δημιουργίες σας θα είναι διαθέσιμες στο προφίλ σας

Για κάθε δημόσια δημιουργία, μπορείτε να προσαρμόσετε τις πληροφορίες όπως θέλετε! Βεβαιωθείτε όμως ότι έχετε επιλέξει σωστά τις λέξεις που θα περιγράψουν τη δημιουργία σας - με αυτόν τον τρόπο, η ευρετηρίαση από το Google θα είναι πιο αποτελεσματική και θα έχετε ευκολότερη προβολή.

Αποκτήστε προβολή για την έρευνά σας μαζί μας!

 

Αποκτήστε προβολή για την έρευνά σας μαζί μας!

3. Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προφίλ σας για να το μοιραστείτε με τους συναδέλφους σας ή να παρουσιάσετε τη δουλειά σας ως διαδικτυακή παρουσίαση. Ένα καταπληκτικό παράδειγμα που έχουμε είναι μια γραφική περίληψη του ιού Ζίκα από την εργασία "Ο ιός Ζίκα βλάπτει την ανάπτυξη σε ανθρώπινα νευροσφαιρίδια και εγκεφαλικά οργανοειδή" που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science και έγινε στην πλατφόρμα Mind the Graph.

Αποκτήστε προβολή για την έρευνά σας μαζί μας!

Αποκτήστε προβολή για την έρευνά σας μαζί μας!

Ακόμα δυσκολεύεστε λίγο με το να φτιάξετε τις δικές σας δημιουργίες; Δεν πειράζει, έχουμε κάτι για να σας βοηθήσουμε.Αποκτήστε προβολή για την έρευνά σας μαζί μας!

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα